שינוי כיוון

../images/Emo6.gif למה לא?

תמיד טוב שיש סיבה למסיבה

saar7650

New member
חחחחחחחחחחחחחחחחחח

יאללה נראה גם שזוללוש ותמר... נו נו... עוד סיבה למסיבה- לא?

lala897

New member
חחחחחחחח

רק מודיע לך - אם אתה לא ג'ינג'י תצטרך להפעיל מאמץ גדול יותר

אויש, אני חושב ש

לילה עלתה עלינו... אני מסמיק כולי... אם לא הייתי גינגי קודם אז עכשיו נהייתי גינגי לגמרי...

lala897

New member
פחחחחחחחחחחחחחחחחח

כל החיים הם התפתחות אחת גדולה... חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח אגב- זולל, אתה ג'ינג'י?

SupermanZW

Well-known member
אגב

אם כפי שאת טוענת "כל החיים הם התפתחות אחת גדולה האם את מאמינה באבולוציה, גם אם אלוהים גרם לה ולא ב"הדגש|בראשית ברא אלוהים את השמים ואת הארץ"?

lala897

New member
ידעתי , ידעתי

שמישהו ידחוף את האבולוציה פה.
סתם תקעתי משפט. יאללה!!! ואגב, אני הולכת לשלוח לך עכשיו מסר, תתכונן..

lala897

New member
הרב הידוע והמקובל../images/Emo8.gif

הוא-- הרב דסלר אם אני לא טועה.

TJSBZ

New member
מי שאמר לך את זה הוא

יהודי דתי, בלי ספק, שלא מוכן לקבל את העובדה שיש עוד חיים, עוד דרכים, וכולן טובות לא פחות. השכל הישר בלבד לא מביא למסקנה שמצווה להתעלל בתרנגול על ידי נפנופו הפרוע מעל הראש, כמו אחרון הפגאנים. אני מוחה על השחצנות, הגאווה, היוהרה, הגזענות, ההתנשאות בהודעה שלך. ועוד יותר על המילים "בחירה בין טוב לרע". בפעם הבאה שאת מתלוננת על כך שאתם תמיד במגננה, ללה, חזרי להודעה הזו שלך ותדעי למה.

lala897

New member
לא נראה לי שהבנת את הכוונה שלי

אבל בכל מקרה, אם את רואה בהודעה שלי - שחצנות, התנשאות וכל מה שראית- אין לי מה לעשות נגד זה. ועל זה אומרים- כל אחד רואה מה שהוא רוצה לראות.

SupermanZW

Well-known member
תגובה

הדוגמה שנתת על האיסלאם רק מוכיחה עד כמה דת יכולה להיות הרסנית ובלתי מוסרית. אף אדם (שפוי) חסר דת לא ימצא רצח של אנשים שלא חושבים כמותו למוסרי, לאנשים שאינם שפויים אין מוסר בכל מקרה. אין אמת מוסר אחת ויחידה, אמות המוסר נקבעות בהתאם למרקם החברתי של האוכלוסיה והן מהוות למעשה "הסכם בלתי כתוב" של נורמות מוסריות-התנהגותיות המקובלות באותה חברה שמי שחורג מהן צפוי לעונש או נידוי.

saar7650

New member
לכל תגובה תגובה נוספת!

"אף אדם (שפוי) חסר דת לא ימצא רצח של אנשים שלא חושבים כמותו למוסרי" להזכירך- קניבלים! "אין אמת מוסר אחת ויחידה" חייבת להיות אחת כזו. אחרת העולם ימשיך להיראות כמו שהוא נראה. למדינה אחת מתאימה דיקטטורה (לדוגמא עיראק) בו בשעה שמדינה אחרת (לדוגמא- ארה"ב) טוענת כי הדיקטטורה הרסנית ונמנסה להשליט דמוקרטיה באותה מדינה. יש עוד אלף ואחת דוגמאות לעניין זה, אך קצרה היריעה מלהכיל. ואגב- "הדוגמה שנתת על האיסלאם רק מוכיחה עד כמה דת יכולה להיות הרסנית ובלתי מוסרית" זו דעתך יקירי! אך האיסלאם טוען כי עניין זה מוסרי מאין כמוהו, ולכן אני חוזר וטוען כי חייבת להיות אמת מוסר אחת ויחידה!

SupermanZW

Well-known member
אולי אתה לא יודע

אבל הטענה כי הקניבלים הורגים אנשים ע"מ לאכלם היא שקרית, הקניבלים אוכלים רק את בשרם של אנשים שמתו מוות טבעי. ואם דת מסויימת תקבע לנו את החיים אז לא תהיה ביקורת מוסרית עליה ולכן דת היא דבר מסוכן. העובדה כי יש דתות לא מוסריות כמו האיסלאם לא שוללת את מוסריותן של אמות מוסר שונות המקובלות בעולם, גם מוסר הוא דבר יחסי כמו כל דבר בעולם, אך מוסר אוניברסלי הוא לכבד כל אדם באשר הוא אדם ולשמור על זכויותיו, וכל אמת מוסר או דת שתשלול כלל זה אינה מוסרית.

למעלה