שינוי כיוון

saar7650

New member
מסכים ולא מסכים-

"יש יהודים שטוענים שהם ה"עם הנבחר", טענה גזענית ומרגיזה" רק להזכירך, גם נוצרים ומוסלמים טוענים כי היהודים הם העם הנבחר, אם כי אלוקים פסח מעליהם בזמן כל שהוא ועבר לדת אחרת! דבר נוסף- אין אני חושב שיש כאן איזו שהיא טענה גזענית עקב כך שכל אחד יכול לבוא ולהצטרף לעם היהודי. כך שאין פה עניין של גזע עליון ושאר גזעים נחותים... כל אדם שרוצה לבוא ולהיכנס (בצורה אמיתית ולא פיקטיבית) לעול המצוות של היהדוי יכול לעשות זאת. אמת מוסר אחת חייבת להיות- כי כך כל אמת מוסר שוללת את השניה. לדוגמא, האיסלאם (או לפחות חלקו) טוען כי יש להרוג כמה שיותר "כופרים" (יהודים או אחרים) ולדעתו אותה התאבדות בתוך קהל הטומן בחובו נשים זקנים וילדים אינה נחשבת כתת תרבות אלא נהפוך הוא! היא נחשבת ככליל השלימות!!! לעומתם, טוענים אחרים שכל הריגה שלא לשם הגנה עצמית נחשבת כתת תרבות. לכן לא יכולות להיות אמות מוסר נוספות, אלא חייבת להיות אמת מוסר אחת ויחידה! "אי אפשר להוכיח את נכונותה או אמיתותה של אף דת" מסכים.

lala897

New member
אתה מסכים שאי אפשר להוכיח את

אמיתותה של אף דת????
הייתי שואלת אותך אבל נמאס לי לנדנד בשאלות.. אבל זה בהחלט תמוה!! איך בנאדם יכול לקיים דת ושיהיו לו דעות כמו שאתה מציג בפורום ללא ידיעה שהדת אמיתית?? נשגב מבינתי..

SupermanZW

Well-known member
אם את כזאת חכמה

אז תוכיחי שהיהדות היא האמת, וספרי לי כיצד את קוראת את מחשבותיו של אלוהים ויודעת למה הוא התכוון.

SupermanZW

Well-known member
הסבר

את טוענת שהיהדות היא דת האמת היחידה והמוחלטת. את טוענת שהתורה היא דברי אלוהים. את טוענת שאלוהים הכתיב לנו את הכללים כיצד לחיות. מאיפה לך לדעת מה אלוהים חושב או מה אלוהים החליט? דיברת פעם עם אלוהים? (דו שיח, לא שרק את דיברת והוא אולי הקשיב) לא זכור לי שאלוהים אמר שאת מייצגת את מחשבותיו ודעותיו.

lala897

New member
מצחיק מאד.

לי ה' לא אמר שהתורה היא דברי אלוקים אבל הוא אמר את זה לאבות אבותי. ונראה לי שכבר דנו בעניין.

SupermanZW

Well-known member
אז

איך את יודעת שהוא אמר משהו לאבות אבותיך? סיפורים כל אחד יכול לספר, אבל בלי הוכחות אי אפשר להאמין לסיפור.

lala897

New member
זה ממש לא לעניין להתחיל עם זה

עכשיו.. ולא איתך הייתי בסרט הזה?

SupermanZW

Well-known member
לא

זה היה עם מישהו בשם Governor ואין לי שום קשר אליו. אגב אם תנסי להוכיח את אמיתות התורה באמצעות פסוקים מהתורה זה יהיה מגוחך כמו לנסות להוכיח את אמיתות הסיפור כיפה אדומה באמצעות משפטים שכתובים בסיפור כיפה אדומה, כל טענה צריכה אישושים והוכחות מבחוץ ולא מתוך הטענה עצמה, לכן אין לך שום דרך אמפירית להוכיח את אמיתות התורה.

lala897

New member
טוב..

אבל אם לא ניתן להמציא תורה בדרך שהיא כתובה , ושיקבלו אותה בדרך שקיבלו אותה זה כן הוכחה. אבל שוב- לא ממש בא לי להיכנס לזה לעומק. וזה עמוק.

SupermanZW

Well-known member
אם תרצי לדון בכך

אשמח לנהל איתך דיון על כך מחר בבוקר, ואם תרצי גם במסרים אישיים כולל קישורים והנחות אמפיריות, אני מוכן לדיון אינטלקטואלי עמוק ורציני ואם תצליחי להוכיח באופן לוגי ומציאותי את אמיתותה המוחלטת של היהדות באופן שאינו ניתן להפרכה אני "אוכל את הכובע", אם לאחר שתציגי את כל ההוכחות שיש לך עדיין ישאר מקום לספק את "תאכלי את הכובע". אני אוהב דיונים עמוקים, בא לך לקרוא קצת חומר פילוסופי בנוסף (ללא קשר לדיון)?

lala897

New member
אם יש לך חומר פילוסופי

(בעברית) שדן בדברים עמוקים= משמעותיים לחיים, זה מעניין אותי. אבל אם זה סתם דן בדברים שוליים אז זה לא בשבילי.. על איזה נושאים יש לך חומר?

SupermanZW

Well-known member
יש לי

אבל כל החומר הוא באנגלית, והוא דן גם בדברים עמוקים ומשמעותיים לחיים. יש לי חומר בנושאי תיאולוגיה, ביולוגיה, פוליטיקה, המוסר האנושי, ורוחניות. מה מעניין אותך?

lala897

New member
מעניין אותי

המוסר האנושי. רוחניות אתה לא מתכוון לדברים תורניים נכון? אם זה יהיה מעניין אני ישקיע לאנגלית גם כן

SupermanZW

Well-known member
טוב

אז היום בלילה אני אשלח לך קישורים למאמרים מעניינים בנושאי מוסר ורוחניות. ברוחניות אני לא מתכוון לדברים תורניים אלא לפילוסופיה הנוגעת לנושאים רוחניים בה מופיעים תימוכין גם מהתורה, גם מספרים של דתות אחרות, וגם מדיונים פילוסופיים שאינם קשורים לדת כלשהי.

saar7650

New member
יקירתי-

אני טוען שלא ניתן להוכיח באופן ודאי שום דבר בעולם! אפילו השאלה שאמורה להיות הכי ודאית- "האם אני קיים" נשאלה ע"י דהקראט פילוסוף גדול! (איני יודע אם נשאלה באופן ציני או רציני- נקווה שהמומחים בתחומים אלה ישיבו לי). לדעתי המושג עולם בא מלשון העלם, שום דבר אינו ודאי מלבד המוות, שכאמור גם עליו ישנם ספקות (להזכירך- האם המוות הוא חידלון? ואם אינו חידלון אז מה קורה אח"כ? בודהה??? יהדות?? נצרות?? וכו' וכו'...)! אני מאמין שהדת היהודית היא הנכונה, ולכן אני מקיים אותה. אם הייתי יודע בוודאות שהדת היהודית היא היא הנכונה, אז לא הייתה כאן שום שאלה של בחירה והייתי מחוייב (עקב כפיה של עצם הידיעה) לעשות כמצוות הדת היהודית!

lala897

New member
יקירי-

א. מדובר בודאות יחסית למה שיכול להיות ודאי בעולם. וזה ברור. ב. הבחירה בעולם היא בין טוב לרע! מישהו אמר (לא זכור לי מי, אבל רב ידוע ומקובל) שאם היינו משתמשים בשכל הישר בלבד היינו מגיעים לדת היהודית ולקיום המצוות ובשביל הבחירה אז יש לנו את היצר הרע.. עצם הידיעה במצב שאניו נמצאים בו הוא לא מספיק כדי לשלול את הבחירה. כמה פעמים קורה לך שאתה יודע מאד יפה שמעשה מסוים אתה לא אמור לעשות אותו עפ"י השכל הישר ובכל זאת אתה עושה אותו?

saar7650

New member
יקירתי-

ודאות יחסית אינה ודאית ואינה בגדר ידיעה מוחלטת! לכן עם כל הכבוד שאני רוחש לדת שאני מאמין בה, אני עדיין מתעקש שלא ניתן להוכיח אותה באופן מוחלט ושָרִיר (יענו ודאי). דבר נוסף לגבי דבריו של "המקובל" אותם דברים אומרים בדיוק גדולי האיסלאם או גדולי הנצרות (כמובן כל אחד מצדד בדת שלו). אבל עזבי, אני חושב שהוויכוח הזה הוא סתמי. ואני מסכים מאוד לשאלתך/קביעתך- "עצם הידיעה במצב שאניו נמצאים בו הוא לא מספיק כדי לשלול את הבחירה" עישון? (מסרטן, מזיק לבריאות) נסיעה ללא חגורה או במהירות מעל המותר?...צודקת. אבל שוב, הידיעה עדיין כופה על האדם אם לא באופן מוחלט אז לפחות באופן חלקי.

למעלה