שינוי כיוון

שינוי כיוון

אני בעלת תואר ראשון במדעי המחשב ופסיכולוגיה מאוניברסיטת תל-אביב. עבדתי בעבר כעורכת ראשית בהוצאת ספרים (בתחום ספרי מחשבים) וכיום אני עובדת כמהנדסת תוכנה בחברת תקשורת. לפני תחילת לימודיי פניתי לייעוץ במכון להכוונה מקצועית אולם לא חשתי שההכוונה שקיבלתי הייתה מספקת (נאמר לי שנתוני מאפשרים לי לעסוק בכל תחום שאבחר, אולם הם התקשו להמליץ לי על תחום שבו אמצא את העניין הרב ביותר). ככל שעובר הזמן עולים בי ספקות לגבי מידת התאמתי לתחום המחשבים. במהלך השנתיים האחרונות גיליתי שכתיבת קוד (ככל תחום ריאלי נטו), בפני עצמה, משמימה אותי ביותר. אני מחפשת תחום שיאפשר לי מגע רב יותר עם אנשים, ויכלול היבטים של ניהול או הפקה ואם אפשר גם עבודה עם תכנים/טקסטים. אני שוקלת הסבה לתחום השיווק או הפרסום ותהיתי האם אכן זה כיוון המתאים יותר לנטיותיי. כמו כן איני בטוחה איזו הכשרה מקצועית תתאים ביותר כהכנה לתחומים אלו. מרבית משרדי השיווק והפרסום דורשים תואר ראשון בניהול. האם תואר שני במנהל עסקים יוכל לסייע לי לבצע הסבה שכזו?

שיווק

הסבה מקצועית היא תהליך מורכב שצריך להביא בחשבון שקולים והיבטים רבים.לדעתי כדאי לשקול פניה ליעוץ.נכון, ניסית בעבר ולא הועיל לך להערכתך. אבל גם אם רופא פעם לא עזר לבעיה רפואית שלך אינך מגיעה להחלטה לא לפנות יותר לרופאים נכון? לשקולך. באשר לשיווק, תואר שני במינהל עסקים במגמת שיווק נחשת להשכלה ההולמת ביותר.

שאלות

הבעיה היא שלרוב עבודה בתחום מסוים נראית שונה בחיי היום יום מכפי שהיא מצטיירת בעיני אנשים מבחוץ. אני תוהה איזה תחום עיסוק משלב בתוכו עבודה מגוונת, עם פרויקטים קצרי מועד הדורשים בעיקר יכולת ביטוי בכתב ובע"פ, יכולת ניהולית וביצועיסטיות. אני לא מהאנשים שמתמחים בדחיפות מרפקים. מהם התחומים העיקריים שבהם מתעסק מנהל מוצר? איש שיווק של חברת הייטק? או תקציבאי? האם משהו מבין המקצועות האלו מכיל את המרכיבים שתיארתי ועשוי להתאים לי?

למעלה