שינוי כיוון?

pudind

New member
שינוי כיוון?

שלום
אני בן 29 נשוי ואב לילדה ובעל תואר ראשון בקרימינולוגיה ומזרחנות. שנתיים חלפו מאז סיום התואר ולא הצלחתי למצוא עבודה מתאימה בתחום לימודי.
בשנתיים האלו עבדתי במגוון פרויקטים בנושאים שונים כמו בנקאות, קידומי מכירות, בקרת איכות ועבודת יערנות/גננות.
הגעתי לשלב שדי "התיאשתי" ממציאת עבודה מתאימה וחשבתי אולי לשנות כיוון לתחומים שיש בהם יותר משרות פנויות ולימודים שמכשירים למקצוע בפועל ולא לימודים תאורטים.
אחד מהמקצועות שעלו היה הנדסאי אדריכלות נוף. כיום אני מתעסק בסביבת עבודה שדומה למקצוע הזה ונהנה וגם זהו תחום שחשבתי ללמוד לפני שהלכתי ללמוד את התואר הראשון.
החשש שלי זה האם התחום הזה מספיק רחב ובסיום שנתיים וחצי של לימודים אני אצליח למצוא עבודה בקלות או שאהיה באותו מצב הדומה להיום וגם איני מצליח למצוא אף התייחסות למשכורת במקצוע.
בגלל גילי ומצב משפחתי החשש הזה גובר כי בסופו של דבר עוד אנשים (אהובים) תלויים בי ומושפעים מהבחירות שאעשה בעתיד
אשמח לעזרה
תודה!

הנדסאי אדריכלות נוף

קודם כל אם זה תחום שמדבר אליך, זה כבר מצויין. כדאי לחקור עוד עליו.
ישנו איגוד הנדסאי אדריכלות נוף, להלן קישור
https://www.facebook.com/www.hanof.org.il/timeline

אני לא יכולה לנבא מה יהיה בעוד שנתיים שלוש, מה שאני כן יכולה לומר לך הוא שתחום אדריכלות הנוף תופס תאוצה כיום,
יש יותר מודעות לאיכות הסביבה, איכות החיים, ויותר נטיה לפתח שטחי גינון - הן ציבוריים והן פרטיים.

מומלץ לחקור לעומק מה העבודה ת'כלס, מהן האפשרויות השונות הקיימות כיום ומהי המגמה,
מה הכישורים הנדרשים, מה סדר היום, והאם כל זה מתחבר אליך. לדבר עם אנשי מקצוע ובעלי נסיון, לשאול שאלות.
באופן כללי, המקצוע הזה משלב בין מספר תחומים ומיומנויות - טכנולוגיות, עיצוביות, ידע במדעי הטבע, אקולוגיה וכו'.
ככל שתהיה לך יותר בהירות, יהיה לך קל יותר לקבל החלטה.

המון הצלחה

ראשית, אני מבין את מצבך מאוד,ייתכן ואתה חלק מהמחקר

ששמעתי עליו,והוא:
שאנשים לומדים משהו שהוא לא באופי שלהם או ( ממש חלק מהם ) קשה להם מאוד להתקדם בתחום
ולמצוא עבודה ולהתקדם בה, לפי מה שכתבת אתה מאוד מתחבר ב 'אופי' שלך לתחום אדריכלות

אגב, הייתי שמח לשמוע, איזה עוד תחומים באדריכלות( הנדסאי ) יש?

למעלה