שינוי כיוון

adihg

New member
שינוי כיוון

אני בת 29 ומצאתי את עצמי בשלב זה לא מאושרת ממה שאני עושה. כבר בעבר למדתי לתואר שהפסקתי באמצע, החלפתי למקצוע אחר שסיימתי את לימודיו וכיום אני אחרי הלימודים, אחרי שנה וקצת של ניסיון לעסוק במה שלמדתי כשהבנתי שגם זה לא משהו שאני חושבת שאני יכולה לעשות. לדעתי הבעיה שלי עמוקה מאוד ואני חושבת שעלי לפנות לטיפול כלשהו, פסיכולוג או מאמן, אני לא יודעת איזה טיפול. זה מאוד מתסכל אותי, כיום אני מובטלת כבר זמן מה ואני אפילו לא יודעת במה לחפש עבודה. אין לי רצון לעבוד בעבודות סטודנטיאליות (מכירות, מלצרות שירות לקוחות וכו') אלא משהו שאני אוכל להתפתח ממנו. אני די יודעת מה אני לא רוצה לעשות, אך אני בעיקר מבולבלת. למי אני יכולה לפנות?

coach miriam

New member
כמו שכתבת

את יכולה לפנות לטיפול או לאימון בכל אחד מהכיוונים תקבלי משהו שונה אבל שניהם יביאו אותך לאותו מקום...מקום שבו תצטרכי לעבוד עם עצמך. אם את מוכנה לזה אני מציעה שתנסי להתחיל מאימון ויכול להיות שתוך כדי האימון תמצאי מה שאת מחפשת או שתביני שאת זקוקה לטיפול.

הידיעה מגיעה מבפנים

הי adihg, את כותבת שעדיין לא מצאת את המקום המתאים לך. את מחפשת את העבודה שתתאים לך, את דרך הביטוי המתאימה לך, את העיסוק שיאפשר לך להרגיש מאושרת. אני מבינה שהתנסית גם בלימודים, וגם בעבודה, ועדיין לא מצאת. זה בהחלט מתסכל. זהו מסע מתמשך של חיפוש אשר יכול להיות מתסכל, מעייף ומבלבל.
אני רואה מדבריך שלמדת לא מעט דברים מאותו מסע של חיפוש. את יודעת מה את לא רוצה! זו ידיעה חשובה. הדרך אל מה כן עוברת דרך מה לא. ולכן את בהחלט בדרך. המסע הזה יכול להיפך למסע החשוב בחייך. במקום תסכול עייפות ובלבול זה יכול להיות מסע של התבהרות וידיעה. את שוקלת לפנות ולשתף שותף לדרך.
שותף מאמן, יוכל יעזור לך למצוא את התשובה המתאימה לך, בתוכך. להאיר על התחנות בדרכך ולהוציא מהן את העיקר. את ההיכרות עם העוצמות והכוחות שלך. לזהות ולאתר את מה שאת אוהבת, יודעת לעשות הכי טוב, ויכולה להתפרנס מזה ברמת חיים מתאימה לך. את בתוך המסע. תוכלי להפיק ממנו את המקסימום ולמצוא את הדרך שלך. קחי לך איתך שותף מאמן ותמצאי את הידיעה הברורה בתוכך. בהצלחה
נעמי לזר מאמנת אישית www.naomilezercoach.com http://blog.tapuz.co.il/naomilezercoach/ 052-6959184 09-7495951

שינוי כיוון והתפתחות.

הרצון שלך הוא שינוי כיוון והתפתחות. את אומרת שאת יודעת מה את לא רוצה. מה את כן רוצה? איפה את רואה את עצמך בעוד 5 שנים? מה באמת חשוב לך בחיים? מה יגרום לך לאושר? תוכלי למקד את עצמך לאיזה כיוון את רוצה לפנות ומה יגרום לך להתפתחות ולצמיחה.

היי adihg, מה לא עובד?

האם עצרת אי פעם ושאלת את עצמך: למה? למה בחרת בתחומים שבחרת? למה איבדת עניין? למה חוסר שביעות הרצון מעצמך ומחייך? מה חסר שם? וגם: האם? האם את הולכת בדרך שלך? האם את מנסה לרצות מישהו? האם את יודעת מה את רוצה? האם את יודעת מה את לא רוצה? אם הייתי נותנת לך לעשות עכשיו רשימה של 5 דברים שחסרים לך בחייך ולדרג אותם כש- 1 הוא הכי משמעותי, ו- 5 הכי פחות - מה הם היו? (כן, כן!! תרשמי כאן....) ואם הייתי מבקשת ממך למנות 5 דברים שאת כן מרוצה מהם והיית רוצה לשמר אותם בחייך ? - רישמי גם אותם. אלו כמה שאלות שאולי יוכלו להאיר לך את התשובה לשאלה החשובה: האם מה שעוצר אותך נמצא בעבר? האם זו חוויה כלשהי מהעבר שעוצרת אותך? חינוך? מטענים רגשיים? או שמא פשוט אין לך כלים לברור מתוך ההיצע, ואין לך כלים ללכת בדרך שאותה בחרת? אם את יותר בכיוון הראשון - כדאי לפנות לטיפול או לפחות לשלב טיפול בתהליך. אם את יותר בכיוון השני - אימון אישי נכון לך יותר. ואת תמיד יכולה לבחור באדם שנוגע בשני העולמות ולהפיק ממנו את המכסימום

adihg

New member
שאלות מצויינות

הגעתי כבר מזמן למסקנה שאני אדם שלא יכול לסיים מה שהתחיל. כל דבר שעשיתי בחיי, עשיתי ואח"כ חשבתי. בצבא, עברתי תפקיד אחרי מעט זמן כי לא אהבתי את מה שבחרתי מרצוני לעשות שם, בלימודים - התחלתי ללמוד בעבר ואחרי שנה וחצי הבנתי שזה לא בשבילי, מיד שיניתי כיוון ללימודים אחרים, שאותם סיימתי בגלל שאני יודעת שאני לא מסיימת דברים, ואחרי שסיימתי איתם הבנתי שבכל זאת זה לא בשבילי. אני לא רוצה לשטוח את כל הבעיות שלי פה בפורום, אני באמת הייתי רוצה לשבת עם מישהו באופן מסודר. יש הרבה תובנות מחיי וממה שעשיתי, אני יכולה להצהיר שהדבר היחיד שאני מרוצה ממנו הוא בעלי המדהים והתומך שלא מתייאש ממני, ופשוט אומר לי כל הזמן "פשוט תעשי מה שאת רוצה - העיקר שיהיה לך טוב" ואני ככ מיואשת שאני לא יודעת מה עושה לי טוב. אני לא יודעת אם יש לי בעיות שעוצרות אותי או לא, אני מתארת לי שכמו כולם יש לי מטענים מההורים שתמיד ציפו ממני למצוינות ולכלכול עצמי (שהגבר לא יפרנס אותך, תפרנסי את עצמך) וללימודים גבוהים (אגב, עד היום אין לי תואר..) אבל תמיד אפשר להאשים את ההורים, אני כבר ילדה גדולה ולא רוצה להאשים אף אחד, זה בעיות שלי עם עצמי. אולי באמת פסיכולוג זה התשובה. ושאלה נוספת - איך אני מוצאת פסיכולוג? דרך קופ"ח? פרטי? כאמור אין לי משכורת אז אין לי כסף....

שקד74

New member
יש לך התחלה מצוינת

והיא בעל תומך. אין לך כסף? יש לך בעל! לי נראה שהתהליך שלכם צריך להיות משותף, יחד תבררו עם איש מקצוע איך ומה מתאים לך לעשות ואיך מוציאים זאת לפועל לטובתך ולטובת המשפחה. בהמשך תוכלי לתרום לכלכלת המשפחה. צאי מנקודת מבט שמגיע לך, לכם לעשות את הברור הזה. בהצלחה

מחשבה יוצרת מציאות.... (זה עיקרון "הסוד")

את אומרת: "הגעתי כבר מזמן למסקנה שאני אדם שלא יכול לסיים מה שהתחיל" אם כך את חושבת, איך תסיימי? "הדבר היחיד שאני מרוצה ממנו הוא בעלי המדהים והתומך ש..." הדבר היחידי שאת מרוצה ממנו הוא מישהו אחר? את באמת חושבת שאין בך אפילו משהו טוב אחד? תעצרי רגע ותבחני מה את עושה לחייך. נראה לי שאת קצת מורדת בערכים שהורייך ניסו להקנות לך. אולי הגיע הזמן לעצור ולבדוק מה את באמת רוצה? ו... כן! יכול להיות שתגלי (רחמנא ליצלן!) שחלק ממטרותייך תואמות את שלהם
ואז מה? תוותרי רק כדי שהם יישארו טועים? תלכי על זה ו.... ???? ואם תאפשרי לבעלך לממן לך את העזרה? מה זה אומר? האם זה תואם את מה שאת חושבת עליך? מה שההורים שלך חושבים עליך? את לא צריכה לשטוח את כל בעיותייך בפורום, זו לא המטרה. המטרה היא שתמקדי לעצמך את סוג העזרה שאת צריכה. כשכיוונתי לטיפול, לא התכוונתי בהכרח לפסיכולוג, אבל גם הוא אפשרות. פסיכולוג ללא תשלום או בתשלום סמלי - תחנות בריאות הנפש שיש כמעט בכל עיר. פרטי - (שבעלך ישלם?) אבל אפשר גם: סדנת העצמה אישית לנשים אימון אישי ע"י מאמן עם אוריאנטציה טיפולית אלו יכולים להיות אפילו טובים יותר עבורך.

למעלה