שינוי ומרצ

שינוי ומרצ

מה ההבדל בין שתי המפלגות? שתיהן נגד דת/דתיים/חרדים, מחק את המיותר. שתיהן מתיימרות להגן על החברה, מנהל תקין, חוק ומשפט, וכו´. שתיהן מייצגות קו קיצוני. מרצ, שמאל קיצוני. שינוי, מרכז קיצוני (כן, יש חיה כזאת). מאחר ולא קראתי את המצע של שתי המפלגות, האם תואילו להוסיף קווים/תחומים משותפים/הפוכים? נא לא לשבור ת´ראש, פשוט עד היום לא מבין מה ההבדל (בכל אופן, הבדל משמעותי המצדיק הקמת מפלגה נוספת שנראת/נשמעת/מתנהגת/ כזאת), אם יש כזה. * אם יש מי בכוונתו להגיב בהשמצות והעלבות יעשה טוב ולא יגיב. תודה

פלסטיק

New member
למחוק את המיותר?

אוקי הם לא נגד דת או דתיים הם לא נגד חרדים אם תוסיף טפילות אז את זה לא נמחק לך יום טוב

באמת....

אתה קובע קביעה מושתת על אנ´לאיודע מה בטח שלא עובדות וכשמתקנים אותך אתה אומר אי אפשר להתווכח איתכם תתבגר אתה !!! וכשתהיה ילד גדול, נענה לך בצורה יותר עניינית כי בנתיים אתה עונה ומדבר כמו ילד קטן.

לאנדרי

יש כאן שני חבר´ה שהחליטו שאני ו-A-S-INV הם אותו אחד, לפיכך תגובתם והתנהגותם ברורה. מאחר ואתה מכיר אותי מפורום אחר ואתה יודע בדיוק מי אני, אודה לך מאד באם תוכל לתקן את אשר הם מקלקלים. האם אתה יודע מה ההבדל בין שתי המפלגות? תודה

אנדרי ז

New member
בהחלט

קודם כל שתיהן, כמו שצויין פה לפניי, מתנגדות לכפייה והסחיטה החרדית, אך לא לחרדחם ולא לדת. וכאן מתחילים ההבדלים. מרצ שמה את הנושא הזה בעדיפות נמוכה. מאז ומתמיד הם מאמינים שאוטוטו הממשלה (ממשלות השמאל כמובן) מביאה שלום, ובשביל זה שווה פעם אחת אחרונה ודי להיכנע לסחיטה החרדית ולתת להם להמשיך להשתולל על גבנו. שינוי מאמינה שאוטוטו כבר יהיה מאוחר מדי להציל את המדינה מההרס שממיטים עליה החוקים האנטידמוקרטיים ועוד יותר מכך הנטל הבלתי סביר שנופל על שכבת הביניים, שברובה חילונים, בהיאלצם לממן משפחות חרדיות ענקיות שכל היום מתעסקות בתורה וילודה. בשורה התחתונה, יש פה 3 הבדלים עיקריים: 1. סדר העדיפויות שצינתי לעיל. 2. מצע מדיני, שאצל מרצ הוא שמאלי ואצל שינוי מרכזי, עקב היותה של שינוי בית לאנשים הן מהשמאל והן מהימין. 3. שינוי מרימה גם את הדגל של ייצוג מעמד הביניים, עם קשר עקיף בלבד לנושא החרדים. מרצ לא בטוח ששמעה אי-פעם על מעמד הביניים...

כלומר, במילים פשוטות ובקיצור

שינוי הוקמה עקב התנהלות כושלת של מרצ. כשהדגש מצד שינוי הוא בתחום החברתי, מתוך כוונה להגן על כמה שיותר שכבות באוכלוסיה תוך התמקדות בשכבות הביניים שהם לדעתם יוצאים המקופחים ביותר בחברה, ולאו דווקא (אמנם גם) בהקשר הדתי על כל המשתמע מכך. "מצע מדיני, שאצל מרצ הוא שמאלי ואצל שינוי מרכזי" אם אני לא טועה, על פי הבנתי לפיד הוא ימני, אפילו ימני יותר מהליכוד. האם יש לכך השפעה על עמדת שינוי?

אנדרי ז

New member
אני לא בקיא בפרטי ההיפרדות

של שינוי ממרצ. מה שכן, אני זוכר עוד מזמן את מה שנקרא אז "המרכז שינוי", שלמשך כמה שנים התאחד עם מרצ. כבר אז זאת הייתה מפלגה ליברלית-מרכזית. כלומר זה לא חדש ששינוי מייצגת את מעמד הביניים. מה שקצת חדש הוא שהיא הבינה שהאינטרסים של אותו מעמד ביניים, שהוא בעצם רוב אוכלוסיית המדינה, סובלים קשות גם בגלל הסחיטה החרדית, ולכן הנושא הזה מועלה ע"י שינוי כחלק מייצוג מעמד הביניים והרוב הליברלי. ובקיצור, לפני שאתה מדבר על הסיבות ליציאה של שינוי ממרצ, אל תשכח ששינוי הייתה בתוך מרצ רק במשך מספר שנים. עכשיו היא פשוט חזרה למקורותיה ושיפרה אותם. ולשאלתך האחרונה, כידוע לך לשינוי יש עמדה מדינית מרכזית. יש לה חברים וח"כים משהמאל ומהימין המדיני, ויחד הוסכם על מצע משותף. אנחנו לא מתייחסים לטומי לפיד כאל הרבי שלנו שעל פיו יישק דבר, ולכן דיעותיו בנושאים האלה מייצגות אותו ולאו דווקא את כל המפלגה. למען האמת אני אפילו לא יודע מה בדיוק עמדותיו המדיניות.

מה זה מרכז קיצוני?

איך מרכז יכול להיות קיצוני? נקודת התכנסות? אשמח לקבל הסבר עם דוגמאות לגבי עניין המרכז הקיצוני...

במובן הזה שהם בלתי מתפשרים

הרי היה לנו מפלגת מרכז שהתברר שבפועל הייתה מפלגת בועת אוויר. אתה יכול למצוא הרבה מהמשותף בין מפלגות שמאל או ימין, אך ההבדל הוא בעמידה בלתי מתפשרת, מה שמכניס אותם להגדרה של קיצונים. אין זה הסבר אקדמי מלומד, בסך הכל עניין של הגדרות. במחשבה שניה, OK הבעיה היא באופן הצגת ההגדרה, הייתי צריך להכניס את ההגדרה במרכאות ´מרכז קיצוני´. מקווה שברור, או לפחות הבהרתי את כוונתי, גם אם זה לא מקובל עליך.

בלתי מתפשר זה לא קיצוני

יכול להיות ימני קיצוני מאד שמתפשר מעט על דעותיו ולעומתו איש מרכז שלא יזוז כמלוא הנימה מדעתו....

אין לי בעיה

בהחלט מקבל את התיקון. העיקר שבסופו של דבר הנקודה הובהרה.

אנדרי ז

New member
מה שלא הובהר הוא מה קיצוני בזה

האם יושר "קיצוני" נחשב בעיניך לתכונה מגונה?

לא, לא, לא...

לא כל דבר קיצוני הוא בהכרח שלילי. אתה יודע מה, חוזר בי מההגדרה הנ"ל גם אם כוונתי הייתה לחיוב דווקא. ההתעקשות לברר את כוונתי תמוהה בעיני על אף ניסיוני להבהיר שזו לא הייתה כוונתי.

yariv~2

New member
שתיהן כנגד כפייה וגניבה בשם החוק.

אך האחת צבועה, והשניה (עדיין) לא. שינוי ממוקמת במרכז מבחינה ביטחונית, מר"צ ממוקמת בשמאל הקיצוני. שינוי מייצגת קו קפיטליסטי (אם איני טועה), ואילו מר"צ דוגלת בסוציאליזם. יש עוד המון הבדלים, אבל אני משער שאלו המרכזיים ביותר.

משמיץ ממשמיץ פטור

"שתיהן נגד דת/דתיים/חרדים" - מה זה אם לא השמצה? לשיטתך, מה לכל הרוחות הצידוק לימין קיצוני? מספיק שיש שמאל קיצוני (או אם תרצה, להיפך)...

למעלה