שינוי התפיסה ביום

bertcat

New member
שינוי התפיסה ביום

אתם נמצאים במצב רוח מסויים, ואתם צריכים לשנות את התפיסה שלכם, מסיבות שונות, למשל, אתם בעבודה ויש לכם מצב רוח לבטלנות, אתם הולכים לסרט ואתם מכניסים את עצמכם לאווירה, אתם בדכאון ואתם רוצים להיות שמחים... כאלה.. באילו כילים אתם משתמשים, או במילים אחרות, איך אתם עושים את זה?

אשכר

New member
קח אויר

אצלי יש קשר הדוק בין שינוי האוירה (= מצברוח = תפיסה), לבין נשימה. כשהתפיסה משתנה, הגוף שלי לוקח אויר באופן לא רצוני, בכמויות גדולות, (לפעמים אנשים פתאום חושבים שמשהו לא בסדר אצלי) אחרי כמה דקות או שניות אני מרגיש פתאום אחר. אם אני רוצה לעשות את זה, אני מדמיין מים קרים זורמים על העורף והגב ואז בא הצורך האוטומאטי לקחת המון אויר. אני משתמש גם בעיניים - המבט שלי אני משחזר את החוויה או מדמיין את החוייה שבה אני רוצה להיות, ומשנה כל אספקט בגוף שלי: תנוחה, פתיחות, דריכות, קצב, חיוך, כעס, רוך, אכזריות... בהתאם למצב הרצוי.

נילאם

New member
אופציה קוסמית

אופציה אחת זה "המבט הקוסמי" למשל אם נחת עלי דיכאון לפתע, ואני מגלה שאני מתחילה לחפור בתוך עצמי ולהסתאב רגשית ברחמים עצמיים... אז אני לוקחת פרספקטיבה, מנסה לראות את עצמי כמין נמלה שחיה על הפלנטה הזאת, בין כל הנמלים האחרות שכל כך עסוקות בעצמן! המטרה היא להפחית את חשיבות ה"אני" ולהכנס למצב רוח קוסמי, נייטרלי, צופה, לא נתון למניפולציות רגשיות...

deep ocean

New member
כמה דרכים

1. שינוי המבט. 2. לדמיין את עצמי במצב התפיסה הרצוי. 3. לרצות באמת להיות שם, ואז לתת לעצמי להוליך את עצמי לשם.

rubber duck

New member
הדרך בה אני עושה את זה היא

לוקח פסק זמן קצר בין שניה לשתי דקות בערך ומתעמת עם המצב לרוב זה עובד לפעמים נדרשים טריגרים נוספים כמו חשיבה על המשך היום וכו......... שרון

כבר כמה פעמים נתקלתי .....

בהודעות שלכם על שינוי מבט (בהודעה ישנה של מיכל) ושימוש במבט כמו שאמר אשכר, מישהו יכול להסביר לי מה הכוונה ואיך עושים את זה ?

deep ocean

New member
אצלי זה לפחות הולך ככה

אני משנה את המבט למצב רוח/מצב תודעה הרצוי לי אני ממש נכנסת לזה. לא יודעת איך להסביר מעבר.

אשכר

New member
.

או, איזה יופי ששאלת. אני אשמור בסוד למה, אבל אני אנסה לענות. אצלי, כל ההרגשה של היות במצברוח מסוים, יכולה להכנס למבט. נתחיל מהפשוטים. מצברוח סקרן: עיניים סקרניות ועירניות פתוחות, גדולות, כאילו מה שמולינו זה הדבר הכי מגניב בעולם. (נו, את בטח יודעת - יש לך ילדים, לא?) הלאה: יש מצבים שבהם העיניים מתערפלות, יש מצבים "קרביים" שאני הולך והעיניים ממוקדות ישר, מתגוננות קלות, בזוית פנימה, אררר.. זה מטופש להסביא כזה דבר. צריך לראות ולנסות

Talia E

New member
המבט קשור יחד הדוקות עם המודעות

אהלן, מספיק לשנות את זוית הסתכלות העיניים, למשל להגביה טיפה את הכיוון שאליו את מסתכלת, כדי שיהיה שינוי משמעותי! כאשר עושים מעברים קסומים, למשל, זוית המבט לבדה יכולה לגרום למעבר להיות אפקטיבי יותר או פחות, ועוד. מה שרציתי להוסיף בזה, זה שלא מדובר רק על מבט בעל אופי מסויים (למשל אני מרגישה חסרת חיוניות, ואשנה את מבטי למבט נוצץ וחי כדי להשתנות), אלא גם על מרכיבים לכאורה טריויאליים ושלא שמים לב אליהם בד"כ במבט. נו, כבר יש לך ריר לנסות?? זה נורא פשוט, תשני את המבט, אפילו באופן הקטנטן ביותר ותהיי רגישה, תקשיבי; מה זה עושה לך? זה דבר רב עוצמה, מעניין לאן תגיעי אתו. טליה

אני חושבת שהתחלתי להבין........

אשכר, סוד כמוס לפרה ולסוס
הדוגמא שלך מאוד עזרה לי, כן יש לי ילדים וככה גם הבנתי למה אתה מתכוון, בכלל לא מטופש לנסות להסביר במיוחד אם הבנתי, הממממ אני חושבת
מיכל אני זוכרת את התיאור של שינוי מבט מהודעה ישנה שלך שהיית בחתונה (בשירותים) צדקת טליה הצלחת לעורר את סקרנותי אני כמו
סקרן
אוקי אני יסביר את מה שהבנתי ומה עשיתי היום ונראה מה יצא....אז קודם כל צריך להיות מודע למצב-רוח מסויים כדי לנסות לשנות אותו ובעצם אנו מעבירים את הרצון שלנו להקרנה ע"י העיניים, ובעצם ע"י המעשה משתנה מצב הרוח - גם כלפי פנים וגם כלפי מה שאנחנו מקרינים לסביבה שלנו, ככה אפשר לשנות גם תכונת אופי מסויימת שאנו רוצים לשנות כמו שאמרת טליה, כי כתוצאה מההקרנה הפידבק של הסביבה משנה בהתאם.....הבנתי נכון ? אוקי גם ניסיתי היום לעשות את זה..יש לי בעיה של "בטחון עצמי" בכל מה שקשור לכסף (בנק, חובות, וכד´) לכן כשהלכתי היום לבנק החלטתי לנסות לשנות את המבט למצב של "ביטחון עצמי" הרגשתי את העיניים שלי מתרחבות ונפתחות יותר מתמיד, ישבתי מול הפקיד בבנק וממש התנהגתי יופי "בכאילו בטחון עצמי" (ואני אומרת "בכאילו" כי זה מרגיש לי מזויף עדיין), חוץ מאשר בכמה דקות, עד שקפצה לי המודעות עוד פעם, יצאתי משם עם הרגשה טובה אבל הייתי חייבת להוציא את כל עוף ההאוויר שנשאר לי בריאות
עכשיו תגידו לי האם זאת הדרך ??
באהבה המתבוננת

אשכר

New member
נקודה מוזרה וחשובה מאד

כן, לדעתי זו אחת הדרכים! והעלית פה נקודה מעניינת מאד. הנושא הוא הזיוף שאת מרגישה. לדעתי, קורה פה משהו מדהים (וזו פעם ראשונה שאני משתמש במילה הזאת בפורום): - אני נמצא במצב נפשי מסוים. - אח"כ אני רוצה להיות במצב אחר, - אני מתכוון לשנות את המצב שלי, - ואת זה אני עושה בעזרת העיניים - "העיניים קוראות להתכוונות", אמר פעם מישהו - וכתוצאה מההתכוונות, המצב שלי באמת משתנה. אז יכול להיות שבהתחלה זה כמו משחק תאטרון. אני "נכנס" לדמות, ומשחק. (to act) אבל ככל שאני מתמיד ורציני יותר, אני משנה את עצמי בפועל, כך שבסופו של עניין, אין פה זיוף !!

אתה צודק ,,,,הבנתי את הנקודה שלך ..

זה יותר מתאים למצבי רוח, שהם זמניים וניתנים לשנות ביתר קלות ובמודעות... כשמדובר בתכונת אופי שצריך לעבוד הרבה יותר לעומק וכמו שאתה אומר התמדה ורצינות, אני לא יודעת זאת היתה ההרגשה שלי היום יכול להיות שאם ההתמדה והרצינות אני לא ירגיש שזה זיוף ויהפוך להיות חלק ממני. אולי זיוף זאת לא המילה הנכונה אבל בשבילי לתאר/לראות/להרגיש/לשנות משהו שונה מהאמת שלי העכשיות זה "זיוף"...אני לא מסוגלת/לא יודעת "לשחק", אני היא "אני" כל הזמן......אני לא יודעת אם הצלחתי להסביר את עצמי בצורה הנכונה

אשכר

New member
לא. אני מתכוון דווקא לגדול יותר

אם עשית הבחנה בין "מצבי רוח"(משהו קטן וזמני) "לתכונות אופי"(משהו גדול ורציני) אז אני הולך דווקא על השני, על הגדול. לא סתם השתמשתי במילה מדהים. ההתכונות שמתחילה אצלי בעיניים, תביא אותי להיות מישהו אחר. אם היית שואלת אנשים שמכירים טוב אותי היית מבינה מיד. אני לא אוהב לזייף. לצערי למדתי לזייף כדי להסתדר עם החֶברה (אנשים ראשונים שזייפתי להם היו אבא ואמא, אחר כך כל השאר). כשגדלתי הזיוף כבר נהיה חלק ממני, אבל מתישהו למדתי שזה זיוף, והיום אני חוקר ונלחם לגלות מה זה לא זיוף. בדרך (הקשה, אגב) עברתי דברים מאד נעימים כמו חסכון באנרגיה והגעה אל האמת, אבל עברתי גם דברים לא נעימים, כי גיליתי שהאמת (אצלי לפחות) לא כוללת כל מני דברים שנחשבים "טובים" (ע"ע מאטריקס, אבל אני יכול לתת דוגמאות לפי דרישה). לעניינינו, אם את לא פוחדת לגלות שהרבה תחושות ורגשות הן בעצם משחק שלמדנו והוא ניראה לנו כמו אפשרות יחידה, ואם את לא פוחדת לגלות שחלק מתכונות האופי היציבות והאמיתיות שלך ניתנות לשינוי, והן לא כל כך מוחלטות כמו שחשבת, אז אני טוען שאפשר לעבור מ"מצב" (אוסף של תכונות) אמיתי אחד למצב אחר, אמיתי באותה מידה.

לא , לא .....

לא אמרתי שזה לא ניתן לשינוי או שאני פוחדת לשנות..זאת המטרה שלי בללמוד לשפר ולשנות. אין שום דבר שלא ניתן לשינוי ! כשאנו רוצים ומודעים למטרה מסויימת...רק הדרך שונה והתחושה שלי שונה מלהיות "שחקן" לבין "מזויף"

למעלה