שינוי התנהגות

שינוי התנהגות

השנאוצרית הננסית שלי בת 11 וחצי אובחנה שיש לה דלקת בכליות. מקבלת אנטיביוטיקה ועוד תרופה טבעית. אחרי יומיים שהיא קיבלה את הטיפול קרה לה התקף אפילפסיה כמה פעמים ביום. קיבלה חצי כדור לטיפול בהתקף ותודה לאל אתמול היה שקט. אבל. ההתנהגות השתנתה. היא כמעט ולא מקשקשת בזנב ובטיולים שלנו היא לא רגועה. חוששת. זה נראה בברור. גם עליה של שלוש מדרגות מהווה אתגר עבורה. השאלה שלי האם השינוי בגלל ההתקפים או בגלל התרופה?. האם יש דרך לעזור לה שתחזור לעצמה להתנהגות המקורית והרגילה. יש לצייו שהכל מאוד טרי. כל הסיפור התחיל ביום שלישי השבוע.
תודה ושבת שלום.
נ.ב. שם התרופה פנוברביטל.

sapirdvm

New member
זמן ואהבה

יש כלבים שההתקף האפילפטי מכניס אותם לחרדה וצריך זמן כדי לצאת מזה.
האם לדעתך היא רואה כרגיל?
אם היא ממשיכה עם הפנו, בשבוע-שבועים הראשונים הוא יכול לגרום לישנוניות (אסור לה לנהוג!!).
האם המשכת עם התרופה הטיבעית והאנטיביוטיקה?

ראשית תודה על התשובה והאנטיביוטיקה והתרופה

הטבעית ניתנו לה למשך עשרה ימים בגלל הדלקת כליות. סיימנו בדיוק מחצית הכמות. קראתי באינטרנט שדלקת כליות או כבד יכולה לגרום לאפילפסיה. השאלה היא האם אכן זה יכול להיות הגורם ? .
ולקחתי ממנה את המפתחות של האוטו. היא תעזר בחברים
.
ושוב המון תודה על ההתיחסות.
שבת שלום

sapirdvm

New member
תשובה ושאלה בצידה

כן, בכלבים הסובלים מפגיעה כבדית או כלייתית יתכן ויווצרו חומרים שאמורים להיות מטופלים ומסולקים על ידי הכבד/כליות שרמתם בדם תעלה וישפיעו על המוח גם בקליניקה של התקפים.
אחת הדרכים לאבחן אפילפסיה 'אמיתית' היא לשלול בעיות כדלעייל, אשר כאמור יכולות לחקות אפילפסיה.
לכן כדאי לחזור/להמשיך ולהעמיק את בדיקות הדם לבדוק את רמת החומרים הללו (למשל אמוניה-בדיקה קצת מסובכת)
ושאלה: מהי התרופה הטיבעית? מה מטרתה?

אני מאד מאד מעריך את זה שלקחת לה ת'מפתחות. אגב, אם אין חברים יש מוניות

שבת שלום ובריאות

ושאלה Feminosa

הוט׳ אומר שזה יקל עליה כדור אחד בלילה חוץ מהאנטיביוטיקה.
האם אחרי שמוודאים שהדלקת עברה , עדיין צריך יהיה לקחת את הפנו כל חייה?
ומדוע הבדיקה שכתבת מסובכת?
נ.ב. מוניות קצת יקר. חברים עדיף.

ותודה על ההתיחסות לשאלותי.
שבוע טוב

sapirdvm

New member
לא מכיר

את הכדור הזה, לשם מהו ומה עושה

אחרי כשבועיים של מתן פנו אני שולח בדיקת דם לרמת התרופה בדם ולאיזון המינון בהתאם. אם דלקת הכליות חלפה לה ואין התקפים, ניתן מאד מאד בזהירות לנסות להוריד מינון לאורך זמן ולקוות שההתקפים אכן הגיעו מהכליות...
הבדיקה מסובכת כי צריכים לשלוח אותה במהירות-צריכה להיכנס לתהליך תוך זמן קצר, צריכה להישלח על גבי קרח וזה תהליך מסובך.
גם בדיקת דם לתפקודי כבד יכולה להיות יותר מורכבת במידה ורוצים לבדוק חומצות מרה. אני בטוח שהוטרינר שלך מכיר את המורכבות ויחד תוכלו לבנות תוכנית איבחון מתאימה.

רק שתדעי, שמוניות זאת הוצאה מוכרת, חברים לא

שבוע בריא ונעים

למעלה