שינוי השם

במבה9

New member
אף פעם לא חשבתי על האופצייה

וזה נראה לי נורא מוזר..
השם שלי לא כל כך מקובל בחברה החרדית, אבל הוא מאד נפוץ בחברה הדת״ל.
אולי בגלל שתמיד היה לי שם יחסית חריג אני ממש לא חושבת על להמציא את עצמי מחדש, זה נראה לי טיפה פתטי.
אבל אם זה ממש מפריע לך ויש לך שם נוראי, תחליפי.
שמעתי על משהו בשם אלישיב ששינה לאייל ומבינה אותו מאד.
אלישיב! לא פחות ולא יותר.

זה בעיקר תלוי כמה זה מפריע לך

לי יש שם של סבתות (ההורים שלי לא רק דתיים, אלא משפחה בריטית ואמריקאית. מתכון לצרות), ובמשך תקופה ארוכה (עוד כמתבגרת, לפני שחשבתי על היציאה בשאלה) רציתי לשנות אותו... אבל בינתיים מתברר שלא רק התרגלתי אליו, אני גם לא מצליחה לחשוב על שם אחר שמרגיש לי מתאים.
(חוץ מהשם "אוריאנה" - עם תנועת U בהתחלה, כן? לא O - אבל זה בכלל שם יווני ולא נפוץ בכלל בארץ. oh well
)

בכל אופן, מעבר לרצון להשיל מעלייך את העבר, אל תשכחי לבחור לעצמך גם עתיד מתאים.

ydydyd

New member
נסיוני

יש לי שם עם קונוטציה דתית חזקה מאוד.
בחורות במועדון בדרך כלל לא מאמינות לי כשאני מציג את עצמי. בהתחלה זה קצת הפריע לי, בעיקר בגלל שמייד הכול היה סובב סביב זה. עד כדי כך שחבר הציע לי "שם מועדונים" :) שאפילו חשבתי לאמץ לי.
עם הזמן (ובמיוחד בחו"ל, שם שמות אקזוטיים מתקבלים דווקא בברכה) למדתי לקבל את זה ואפילו להנות מכך מעט.
פשוט הבנתי שאני קשור לשמי מדי. הוא אני, אני הוא. ושניהם כאחד טובים.

עצתי לך, אם השם יכול לעבור מין סוג של קיצור, למשל: רבקה - REBBECA, שושנה - שוש או שו :) וכו' עשי זאת. ואם לא, עברי להשתמש בשמך הנוסף.
בכלל, קחי את הזמן ואל תחליטי לשנות את השם בת.ז. בחופזה. מותר לאדם לשנות את שמו רק פעם אחת בשבע שנים...
בהצלחה רבה!

"שו" כקיצור ל"שושנה"??

אני אגלה לך סוד (כמוס!) ששושנה הוא שמה של חברה טובה שלי, ו"שוש", "שושי" או "שושק'ה" תמיד עבדו יפה, אך אף פעם לא קראו לה "שו".
אשאל אותה לדעתה בעניין...

מזגזגת2

New member
עוד רעיון

מתאים למי שיש "בעיה" עם השם של הבן שלו/ה

תקראו לו פשוט "בן"

למעלה