שינוי במצב

גנגני100

New member
שינוי במצב

שלום.בלי אובחן כחולה אלצהיימר לפני כשנה וחצי.המצב עד כה היה סטטי.(בטיפול תרופתי).עדיין פעיל ומתקשר היטב עם סביבתו.מתמצא בדרכו במקום מגורינו. אתמול לראשונה שכח את גילם של 3 ילדינו. הרופאה אמרה לי ששינוי יכול לחול בין לילה. בבלוג של אסתר ספקטור קראתי ששלמה הידרדר במהלך של שנתיים ממצב של תפקוד מלא לחוסר אונים ????

גנגני יקרה , לכל אחד הקצב שלו..

ליבי איתך שאת צריכה לעבור את מה שאנו עברנו ועוברים טוב מאד שקראת את הבלוג של אסתר אך עלייך לדעת שבמחלה הזו כל אחד מתקדם בקצב שלו, יש מי שההתקדמות איטית מאד במשך שנים ופתאם ירידה חדה ויש כאלה שהמחלה אצלם מתקדמת מהר כל הזמן, כך שלא ניתן להשוות. מה שחשוב לי לומר לך לשים לב לכך שהוא יוצא לבד מהבית ומגיע הרגע בו יכול לא למצוא את דרכו חזרה. לשים לב לדברים קטנים שקורים לו כדי להיות מוכנים לאפשרות הזו . אני מקווה שתמשיכי בחיים שלכם כמה שאפשר באופן רגיל, בילויים שאתם אוהבים, חברים ומשפחה כי זה חשוב מאד לשניכם. תנצלי את הזמן הזה כל עוד אפשר ואל תחשבי יותר מדי על מה שיהיה כי זה ממילא יגיע ואז תצליחי להתמודד עם המצב החדש. חיבוק ענק ממני, שבת שלום, טובה

גנגני100

New member
תודה

לאורלילי שלום.תודה עבור תשובתך המהירה.אני יודעת שהתהליך שונה מאדם לאדם אך העתיד כן מאד מטריד אותי.קניתי לו צמיד שמאחור רשומים פרטים מזהים.קניתי זהה גם לעצמי וענדנו שנינו ביום הנשואין האחרון .(48).הפרטים אצלי בצמיד שונים כמובן אך הוא לא שם לב.אני מתענינת ברכישת מכשיר אולי מחב' "גלובל"לצורך איתורו באם ייעלם אך ייתכן שכדאי להמתין ולדעת שאכן הגענו למצב שיש בכך צורך.אני משתתפת במפגשים של עמותת עמדא ולעיתים הדברים ממש גורמים לי להרגיש רע ומפחיד. אולי אצלו התהליך יהיה שונה וקל יותר. בעלי אדם מאד נח,חביב,אוהב אדם,טבע וטיולים.איננו מטיילים כעת היות ואינו נוהג ואני מוגבלת מאד בשל בעיות גב.אולי אני משלה את עצמי שאיתו זה יהיה קל יותר. כל טוב .אני לא מפספסת אף שורה מכל מה שמתפרסם.

ענתי44

New member
גנגני100 שלום

כמו שטובה ( לאורלילי ) אמרה לך הקצב שונה מאדם ואדם ואני אוסיף שהקצב גם תלוי בדברים נוספים. אצל אמא שלי השינוי איטי אבל כשהיא בבית חולים חלה הרעה במצבה. קצב המחלה משתנה, ולצערי, אין הרבה מה לעשות נגד. את עושה את הדברים הנכונים, כמו הצמיד, ההשתתפות במפגשי משפחות. את מספקת לו בית חם וטיפול ונערכת לעתיד. מה שאני למדתי בשמונה שנים זה לדעת לחיות את היום. וליהנות ממה שעדין טוב לצד לטפל במה שכבר אבד ( למשל כשהגיעה חוסר שליטה על הסורגים לעבור לטיטולים ) אבל עדין ליהנות מזה שיש לאמא עדין יכולת תקשורת נהדרת וניתן עדין ליהנות ממנה ואיתה. שתהיה לך שבת נעימה, ענת

גנגני100

New member
צדקתי יקירותי.יש החמרה במצב

שלום לענתי 44 ולאורלילי.אתמול היינו באיכילוב והרופאה איבחנה ירידה במצבו.הבחנתי בסימנים והמשכתי בהכחשה המוח קולט אך הלב לא מקבל.אני על הפנים.

למעלה