שינוי בימי העבודה

מצב
הנושא נעול.

סולי27

New member
שינוי בימי העבודה

שינוי בימי העבודה
שלום, אני עובדת מזה כשנה וחצי במקום עבודה - לאורך כל התקופה עבדתי 4 ימים בשבוע וכל יום עד השעה 3 וחצי - כך סוכם עם המנהל אשר קיבל אותי לעבודה. לאחרונה התחלפו המנהלים ודורשים ממני שאעבוד יום נוסף - כלומר 5 ימים בשבוע - וכמו כן לעבוד מעבר לשעה 3 וחצי בהתאם לצורך. מכיוון שהתקבלתי לעבודה בזמנו מתוך ידיעה שאלו הם ימי ושעות העבודה אמרתי שאם הם רוצים שאעבוד יום נוסף או שעות נוספות עליהם לשלם לי תוספת בהתאם. דרך אגב בחוזה העבודה שחתמתי עליו לא מצויין בפירוש את שעות או ימי העבודה אלה כתוב משרה מלאה. רציתי לדעת האם מבחינת החוק הם יכולים לחייב אותי לעבוד יותר ימים ושעות מאשר הוסכם על כך בתחילה? במידה ואני אסרב לדרישתם האם עזיבה תחשב כעילה מוצדקת לתשלום לפיצויים? תודה מראש

bilam

New member
מקוה שיעזור

שינוי בימי העבודה
שלום, אני עובדת מזה כשנה וחצי במקום עבודה - לאורך כל התקופה עבדתי 4 ימים בשבוע וכל יום עד השעה 3 וחצי - כך סוכם עם המנהל אשר קיבל אותי לעבודה. לאחרונה התחלפו המנהלים ודורשים ממני שאעבוד יום נוסף - כלומר 5 ימים בשבוע - וכמו כן לעבוד מעבר לשעה 3 וחצי בהתאם לצורך. מכיוון שהתקבלתי לעבודה בזמנו מתוך ידיעה שאלו הם ימי ושעות העבודה אמרתי שאם הם רוצים שאעבוד יום נוסף או שעות נוספות עליהם לשלם לי תוספת בהתאם. דרך אגב בחוזה העבודה שחתמתי עליו לא מצויין בפירוש את שעות או ימי העבודה אלה כתוב משרה מלאה. רציתי לדעת האם מבחינת החוק הם יכולים לחייב אותי לעבוד יותר ימים ושעות מאשר הוסכם על כך בתחילה? במידה ואני אסרב לדרישתם האם עזיבה תחשב כעילה מוצדקת לתשלום לפיצויים? תודה מראש
מקוה שיעזור
בעקרון יש לך בעיה להוכיח את טענותייך שכן שעות עבודה למשרה מלאה הן בד"כ 8 + 1/2 שעה לאוכל או דומה לכך, 5 ימים בשבוע. אם בעקבות תוספת שעות העבודה את מעוניינת לעזוב את מקום העבודה. 1) תתעמתי עם המנהל החדש כשאת מקליטה אותו (עלות טיפ מנהלים כ- 180 ש"ח), תוך דגש על הרעת תנאי העבודה. 2) תודיעי כי את לא מסכימה לתנאי ההעסקה החדשים, תקוי שיפטרו אותך ויפצו אותך לפני שתצתרכי להגיש תביעה. 3) היה ולא יפצו אותך תוך העזרות בהקלטה תתבעי את מעסיקך. אגב בהקלטה ישנם חוקים בסיסיים. - בתחילת ההקלטה (לפני שאת נכנסת למנהל) יש לציין יום (תאריך), שעה, מקום, שמות משתתפים (פוטנציאלים), ומהות ההקלטה (אסור בתכלית לכבות את הטיפ). - אין לכבות את הטיפ לאורך כל ההקלטה (אחרת לא קביל בבימ"ש). - צריך לתמלל את ההקלטה (להדפיס) כשבראש כל שורה מופיע מי מדבר. - אחרי התמלול צריך לגשת לעו"ד שיחתים אותך על תצהיר שבו מצויין כי הטייפ שייך לך וכי את יודעת כיצד להפעילו וכן שההקלטה נעשתה על ידייך בילבד ובנוכחותך (הם בד"כ יודעים את הנוסח). מקוה שעזרתי. בהצלחה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה