שינוי בחוק Kickoff

RoyBehar

New member
שינוי בחוק Kickoff

שמעתם על ההצעה לשינוי החוק על בעיטות kickoff? אם לא תהיה שביתה, ואם ההצעה תעבור - הקיק-אוף כנראה יזוז מקו ה-30 לקו ה-35 ויותר חשוב מזה - טאצ' בק יניח את הכדור על ה-25 במקום ה-20. זה אולי נשמע שולי אבל זה די חשוב. מה דעתכם? לדעתי זה די מעפן, זה פשוט יחסל את רוב ההחזרות, גם כי זה יקל על הבועט להכניס את הכדור לאנד זון וגם כי עוד חמישה יארד יתנו עוד סיבה לרץ פשוט לוותר על ההחזרה. חבל. אני, אישית, מקווה שזה לא יעבור.

הצעת השינוי נועדה בכוונה להוריד מספר החזרות

כי הגיעו למסקנה שבמהלכים אלה קורות המון פציעות וזעזועי מוח. http://articles.latimes.com/2011/mar/16/sports/la-sp-nfl-rule-changes-20110317 הצעת שינוי אחרת הצחיקה אותי בכתבה הזאת - הורדת מספר הצ'לנג'ים של המאמנים מ 3 ל 2 בטענה כי בממוצע בצ'לנג' השלישי פחות השתמשו. זה ממש כמו בתקציב הסתדרותי - אם לא תממש את התקציב עד סופו, בשנה הבאה תקבל פחות ...

ofribecker

New member
אופיר, זה כמו המאמר העיתונאי שקראתי

לפני כמה שנים קראתי מאמר עיתונאי, שהתימר להיות רציני, שקבע כי מאז קום המדינה מנסים לגרום לכך שבעשירון התחתון יהיו פחות מ 10% מהאוכלוסיה ולא מצליחים, לא משנה מה מנסים. רציני!

DEJ

New member
אם זו ההנמקה, היא ממש מפגרת

בכלל, ההגבלה הזו מטופשת. היה צריך לקבוע ששני צ'לנג'ים שנדחו לא מאפשרים עוד. אבל אם השופטים טעו, למה זה צריך להיות על חשבון הקבוצות? אני יודע שזה גוזל זמן, אבל מבחינה ספורטיבית, הרבה יותר מוצדק לקבוע תנאי של מספר צ'לנג'ים לא מוצדקים. ככה הם ישקלו טוב לפני שיעשו צ'לנג' על מהלך מסוים, אבל יקפידו לזרוק דגל אדום כאשר ברור שנגרם להם עוול.

underdog36

New member
לא בטוח

קודם כל, אם תשים לב ברוב המקרים הבועט מנסה לבעוט את הכדור לאיזור קרוב לאנד זון (בתוך המגרש) ולא לתוך האנד זון, כי אז שאר השחקנים יכולים לנסות לתקל את המחזיר בקו רחוק יותר מקו ה-20, מה שהרבה פעמים באמת קורה. לדעתי אם הבועט יבעט יותר מקרוב זה רק אומר שיהיה לו קצת יותר קל לדייק בפגיעה באיזור האמור קודם, ובטח כשהאינטרס שלו אפילו יגדל כי עכשיו טאצ' בק יהיה משמעותי יותר להגנה. בקיצור, יכול להיות שנראה יותר החזרות דווקא...

erezc11

New member
אני גם חושב שיהיו פחות החזרות

לא רק שיהיה קל יותר לבועט להגיע לאנד-זון, גם שחקנם שיתפסו את הכדור באנד-זון יעדיפו לרדת על הברך לטאצ'-בק כי אז הם יתחילו מה-25 יארד ואז המאמץ של ההחזרה לא ממש יהיה שווה. רץ שמגיע בממוצע לאזור ה-27-28 יארד כבר לא ירוויח הרבה קצת חבל כי מהלכי החזרות יכולים להיות מאוד מלהיבים. מצד שני אם באמת יהיו פחות פציעות אז זה כדאי, אחרי עונה יהיה אפשר שוב לשנות את החוק

reifba

New member
שכחתם חלק קריטי בשינוי

לשחקני הקבוצה הבועטת יהיה מותר לקחת תנופה רק מ-5 יארד אחורה, ולא מ-15 כמו עכשיו. זה יותר מכל שינוי אחר יורד את כמות הפציעות, ואמור לתת למחזיר עוד שניה.

stan123

New member
במכללות זה היה הפוך

הבעיטה היתה מקו ה 35 והזיזו אותה אחורה ל 30. היתה ביקורת על זה שיהיו יותר החזרות ויותר פציעות. זה קרה לפני 2 עונות. אני לא מכיר סטטיסטיקה בעקבות השינוי, הדבר היחיד שעולה לי בראש זה אריק לה-גרנד מראטגרס. הכדור נבעט מה 30 והגיע לקו ה 3. (עוד 5 יארד, טאצ'בק, היה מונע אולי החזרה). מה שמזכיר לי שקראתי ביאזה מקום שטאצ'בק דווקא נחשב הצלחה לבועט קיקאוף. הוא (אחד החוסמים) משותק מהצוואר ומטה. http://www.youtube.com/watch?v=-BbNe5Kv56k

ofribecker

New member
זה נסיון של ה NFL להתאים את עצמם לחוקי ה IFL

ב IFL בועטים מקו ה 10, שזה 50 יארד מהאנדזון ולא 70 כמו ב NFL, אז עכשיו הם יורדים ל 65 יארד, כמוכן, הטאצ'בק ב IFL הוא מקו ה 15 שזה 25% של אורך המגרש, אז הם עושים שזה יהיה גם אצלם 25% מאורך המגרש.

הצעה קצת שונה התקבלה בסופו של דבר

הקיק-אוף יתבצע מקו ה 35 (לעומת 30 קודם), שחקני הקבוצה הבועטת יעמדו על קו ה 30 (לעומת 20) ויהיה להם רק 5 יארד להאיץ לפני הבעיטה (לעומת 10). טאצ' בק ישאר על קו ה 20 ולא יזוז ל 25. מסתבר (אני לפחות לא ידעתי את זה) שהקיק אוף זז מקו ה 35 לקו ה 30 בשנת 1994 כדי לאפשר יותר החזרות אולם כיום משנים את זה חזרה כדי למנוע פגיעות ופציעות. עוד כמה החלטות - מספר הצ'לנג'ים יישאר על 3 לכל קבוצה במחצית, שופט הריפליי ביציע יוכל להחליט על Review של כל מהלך של score במהלך המשחק (בנוסף לסמכות שיש לו לבצע Review לכל מהלך אבל רק ב 2 הדקות האחרונות של המחצית).

RoyBehar

New member
החזרת בעיטה

בפתיחת המשחק, המחצית השניה ולאחר שקבוצה מבקיעה (טאצ' דאון או פילד גול) הקבוצה המבקיעה בועטת את הכדור לקבוצה היריבה. שחקן הקבוצה היריבה שאמור לקלוט את הכדור צריך לקבל החלטה אם לתת לו להכנס לאנד זון לטאצ'בק (ולקבל את הכדור בקו ה20 יארד) או להסתכן ולרוץ איתו ואז לקבל את הכדור איפה שהוא ייעצר. כמובן שהרבה פעמים אין עניין של החלטה כי הכדור עובר את האנדזון, אבל כאן ההשפעה היא על מספר הפעמים שבהן יחליט השחקן להתחיל לרוץ. לאחר קבלת ההחלטה, ההשפעה העיקרית היא על כמות הבעיטות שפשוט יעברו את האנדזון ולא יאפשרו החזרה בכלל, אלא טאצ'בק אוטומטי.

למעלה