שינוי אמונה מגבילה

jojs8j3

New member
שינוי אמונה מגבילה

האם יש תרגילים שמשנים אמונה מגבילה במהירות גבוה של במקום במקום לעשות תהליך ארוך ומייגע ?
כי יש אמונות שקל לשנות שזה ויש אמונות כבדות שצריך תהליך ארוך ומייגע ...

ommerl

New member
קודם כל זה לא חייב להיות מייגע בכלל

שנית, למה אתה קורא תהליך ארוך? כמה ארוך?

jojs8j3

New member
ommerl

מתכוון לבנתיים שנה... שוב לייצר אמונה לא בעיה הבעיה שתמיד זה חוזר למצב הקודם
כי תמיד המוח שלי בודק אם הבעיה עברה לא עברה ודברים כאלו מבין ?
מאמין שיש דברים שלא בעיה אבל יש אמונות שהם לא פשוטות...

ommerl

New member
זו כבר שאלה אחרת

תהליכי NLP לשינוי אמונות הם מהירים.. פגישה אחת בדרך כלל.
העניין הוא שלא עושים פשוט תהליך אחד בודד ככה סתם. איש מקצוע צריך לעבוד יסודי ולבחון את כל ההיבטים הדרושים ליצירת שינוי עמוק ויציב.

אם האמונה שאתה מנסה לשנות לא משתנה סימן שאתה לא עובד יסודי ויש משהו אחר שאתה לא נוגע בו ואולי לא מודע אליו בכלל, שמרוויח מהדפוס הישן ולכן הוא חוזר.

איש מקצוע ידע לאבחן את כל מה שצריך כדי לטפל בזה קודם. מה שנקרא "רווח משני" או "אקולוגיה" או ה"כוונה החיובית" של החלק שיצר את הדפוס הישן. כל אלה יכולים למנוע מהשינוי להתרחש לאורך זמן.

jojs8j3

New member
עומר

תרוצה להגיד לי שאפשר בכמה טיפולים קצרים לשנות גם אמונות כבדות ביותר ?
אם יש לי פחד קהל אתה יוכל ב1-2 טיפולים לעשות שיהיה לי ביטחון מלא מול קהל ?

אז למה תמיד אומרים שבדרך כלל בשביל לשכנע תמוח צריך 21 יום לפחות

ערבוביה

ה-21 יום, למיטב ידיעתי, הוא לרכוש הרגלים חדשים. זו הערכה, אני לא חושב שיש מחקר מדעי שמבסס את המספר הזה - ואם יש אשמח להתעדכן.

לגבי אמונה "כבדה", מה עושה אותה כבדה?

ראיתי אנשים שנפטרים מפחד גבהים תוך הנחיה אחת - אז פחד קהל לא נראה לי מעבר ליכולת. מצד שני, קשה לדעת מראש מכיוון שיכול להיות שמה שאתה מגדיר כפחד קהל הוא משהו אחר וקצת שונה שצריך התייחסות אחרת.

לגבָּי אישית, יש לי חבר שעשה מיסגור יפה של פחד קהל: מכיוון שהעליה על הבמה משחררת הרבה אדרנלין עבורו, הוא זה שנהנה הכי הרבה מכולם מכיוון שכל הרצאה מרגשת אותו כל פעם מחדש.

-- אריק

אמונות

אני לא יודע למה אתה קורא אמונה כבדה או קלה שהרי כל מה שאתה (ולא רק) מאמין בו, אתה חושב אותו לאמת אבסולוטית.
לגבי ביטחון עצמי והופעה בפני קהל, טיפלתי מספר רב של אנשים בנושא ובכל הפעמים זה לקח בדיוק פגישה אחת.

דרך אגב, אין קשר בין עוצמת הפחד או עוצמת החוויה לבין עומק האמונה.
ז"א שדווקא אמונות שמונעות מאיתנו דברים לעיתים הרבה יותר קל לשנות.

jojs8j3

New member
אמונה הרגל

מה ההבדל בין אמונה להרגל ? הריי אמונה נוצרה מהרגל מחשבתי שגוי לא ? זאת אומרת בשביל לייצר אמונה צריך לשנות תהרגל .. לא ?

ההבדל בין אמונה להרגל

הרגל זה משהו שאתה עושה באופן קבוע מבלי לחשוב עליו והוא בדרך כלל מתבטא בפעולה שמתבצעת בחיים הפיסיים.
לדוגמה: עישון, נהיגה, הדרך בה אתה קם בבוקר וסדר הפעולות האוטומטיות שלך בתחום מסוים.
אמונה היא הדרך שבה אתה תופס את המציאות.
המשקפיים שדרכם אתה רואה את העולם.
לדוגמה: העולם הוא מקום טוב, צריך להזהר בכביש, צריך למצוא מקום עבודה טוב שיביא לך פרנסה, צריך ללמוד באוניברסיטה, השמש זורחת במזרח...

מבחינת ההררכיה, ההרגל יושב על אמונה מסוימת.
בדרך כלל ההרגל יותר גלוי לעין והאמונה נסתרת.

jojs8j3

New member
יהודה

יהודה ברור לי שהרגל ואמונה זה שתי דברים שונים
מה שאני אומרים שההרגלים יוצרים את האמונות שלנו מבין ? מסכים איתי ? או שאני טועה ?
אולי לא תמיד אבל בהרבה מאוד מצבים ...

סתם מעניין אותי לדעת איזה טכניקות בדרך כלל הם הכי משפיעות על שינוי אמונה מעניין אותי לשמוע אפילו שם של טכניקה אחת פשוט ראיתי שיש המון ?
למשל בנאדם שיש לו התקפי חרדה/פחד קהל בגלל אירוע מסוים והוא לא זוכר ?

האם בדרך כלל אחרי הטיפול אני צריך להתאמן עם הטכניקה בבית או שמספיק הכמה טיפולים הבודדים ?
יש לי המון אמונות ככה שיש לי המון עבודה.

הרגלים ואמונות

כפי שאמרתי, בדרך כלל ההרגל הוא דרך פעולה שנובע מאמונה.
יש הרבה טכניקות, רק שאין משמעות לשם ולכל אחד צריך להתאים את הדבר המתאים לו.

בניגוד לעומר אני לא חושב שדרוש זמן כדי לשנות אמונה.
ניתן לשנות כל אמונה במפגש אחד.
שינוי אמונה זה כמו לסובב את ההגה באוטו ואתה יכול לנסוע בכיוון ההפוך.
זמן נדרש כדי להטמיע את האמונה מכיוון שההרגל יכול להחזיר אותך אחורה.
שינוי ההרגל לוקח זמן.
וכאן בעצם מתהפכים היוצרות וההרגלים יכולים להכתיב את (לחזור) האמונה.

ommerl

New member
למה "בניגוד לעומר"?

לא אמרתי שדרוש זמן כדי לשנות אמונה

ommerl

New member
למקרה שגם אחרים הבינו אותי אחרת ממה שהתכוונתי

התכוונתי לומר שלא דרושים תהליכים ארוכים.

אני לא חושב שאפשר להבטיח שזה ייקח פגישה אחת או שתיים, אבל אפילו אם זה יהיה 10 פגישות זה יהיה פחות משנה.. ו-10 פגישות נחשב הרבה ב- NLP.

לא בהכרח מחייב

הרגל זו התנהגות שחזרה על עצמה הרבה פעמים, עד שהפכה להיות אוטומטית.

לפעמים זה בא מאמונה, ולפעמים זה לא.

יכול גם להיות לאדם הרגל בניגוד לאמונה שלו.

ברגע שזה קורה, האדם חווה קשיים ותסכולים רבים.

שינוי של אמונה, מבלי ליצור לאדם מחולל התנהגויות חדשות או במינימום ויזואליזציה של ההתנהגויות החדשות שיבואו בעקבות שינוי האמונה, עלול ליצור התנגשות כזו. מכיוון שלהרגל יש כבר סינפסות מאוד מפותחות במוח.

בנוגע ל NLP. ולשינוי מול הטמעת אמונה.

אני לא יודע למה בדיוק אתה מתכוון כשאתה אומר "זמן נדרש כדי להטמיע אמונה". אם הכוונה שלך היא למה שאני חושב, אז זה קצת שונה ממה שאני מבין על ה NLP.

ב NLP ברגע שאתה עושה תהליך שינוי אמונה (כזה או אחר) היא כבר מוטמעת עמוק בתוך הלא-מודע (במידה ועשית את זה אפקטיבית, ושזה אקולוגי)

לגבי שינוי הרגל. אפשר גם לשנות הרגל בשעה עבודה.
א. מחולל התנהגויות חדשות
ב. תהליך סוויש.
ג. יצירת התניה הפוכה.
ד. שיבוש ו/או הבניה של אסטרטגיה חדשה.

בטח יש עוד כמה דרכים לשנות הרגל במפגש אחד עד שלושה, שלא עולים לי כעת.

בוקר נפלא ושבוע נהדר
קדימה הצלוח'ס
מיקי

ommerl

New member
זה לא מה שאמרתי

בין שנה שלמה ל1-2 טיפולים יש עוד הרבה גווני ביניים.
טיפול בפוביה הוא טיפול בודד.... לכן ייתכן שטיפול אחד יספיק אבל אי אפשר לדעת ממרחק המקלדת..

זה יכל לקחת פחות משנה... אני בדרך כלל מעריך שטיפול אורך בין שלושה לעשרה מפגשים. אני חושב שהממוצע הוא שישה מפגשים.

לגבי השאלה האחרונה שלך, עזוב שיש בה שגיאות מאוד יסודיות כמו "תמיד אומרים" יש בה גם גורם שאי אפשר למדוד ולכן מה ש"תמיד אומרים" זה שטויות במיץ עגבניות. "לשכנע את המוח" זה לא מושג ברור ומוגדר לכן זה הקביעה הזאת היא קשקוש בלבוש.

למעלה