שינויי ניתוב ב-HOTBOX 7F

qwer1304

New member
שלום!

יש לי הוטבוקס 7F וראוטר פרטי מאחוריו. רשת LAN של הוטבוקס 192.168.1 ושל הראוטר 192.168.3. איך אפשר להגדיר בהוטבוקס ניתוב ל-192.168.3 לראוטר ולא לאינטרנט?

rafid1

Active member
מנהל
לא בטוח שאפשר. מה המטרה? בעקרון, הגיוני יותר לחבר wan של הנתב שלך לlan שלו, כשה WAN של ה F7 מחובר לאינטרנט.

qwer1304

New member
פורט WAN של הראוטר שלי מחובר לפורט LAN ב-HB7F. כדי לתקשר בין תחנות על 192.168.1 לתחנות 192.168.3 (למשל מדפסת, NAS וכו') אני צריך או לעשות פורט פורוורדינג בראוטר (לא כ"כ פרקטי בגלל ריבוי התחנות) או לעשות שינוי ניתוב ב-HB7F כך שיפנה תנועה ל-192.168.3 לראוטר ולא לאינטרנט. זו הגדרה טריווילית, אבל לא מצאתי איך אפשר לעשות אותה ב-HB7F בממשק וגם לא מצאתי איך לפתוח CLI אליו. כמובן שלדבר עם תמיכה טכנית חסר כל סיכוי - הם פשוט לא מבינים על מה אני מדבר איתם.

rafid1

Active member
מנהל
הבנתי. תעשה לעצמך טובה ותחבר את הכל לתת רשת יחידה (שיקצה הנתב שלך בלבד). שימוש בשתיים רק יסבך. אם חסרים עוד פורטים, תקנה מתג... אפילו אם תגיע לממשק (ולא צריכה להיות בעיה ) לא תהיה "מורשה" לבצע בו שינוי כזה.

המומלץ הוא לוותר עליו (להתייחס כמתאם סיב בלבד) , לסגור את ה wifi שלו, ולבצע בו קינפוג DMZ לip שיתן לנתב שלך. אתה חייב גישה ב cli לזה כמובן.

ואח"כ תקנה מתאם סיב פרטי במקומו, וגם תחסוך 40 שח לחודש...

qwer1304

New member
1. הסטרימרים של הוט יושבים על ה-HB7F ומגדילי הטווח של הוט.
2. כתבת "אתה חייב גישה ב cli לזה כמובן." אתה יודע איך מגיעים ל-CLI ב-HB7F?

rafid1

Active member
מנהל
1. אז תוותר על הנתב שלך או תהפוך גם אותו ל AP/מתג של ה 7F (באותה תת רשת)
2. ע"י הקלדת הIP בדפדפן *אחרי* שחיברת מחשב ישירות ל LAN ב 5F/7F עם IP בתת הרשת שלו... (ככה לפחות ב 5F )

qwer1304

New member
2. ע"י הקלדת הIP בדפדפן *אחרי* שחיברת מחשב ישירות ל LAN ב 5F/7F עם IP בתת הרשת שלו... (ככה לפחות ב 5F )
סליחה - לא הבנתי. איך מהקלדת IP ב*דפדפן* אני מגיע ל-CLI?

אם אני מתחבר לHB7F בדפדפן אני מגיע לממשק הבקרה שלו בו אין אפשרות לשינוי ניתוב.

(CLI זה TELNET או SSH או דומיהם בחלון CMD)

rafid1

Active member
מנהל
פספסתי, חשבתי שהכוונה לממשק ה WEB. את הDMZ ניתן להגדיר שם. זה מה שיש...

למעלה