שינויים בתיאוריה

שינויים בתיאוריה ../images/Emo160.gif

יש לי ספר תיאוריה ומפת תמרורים מלפני שלש שנים, רציתי לדעת אם היו שינויים במהלכן

DKTLV

New member
יכול להיות

שרק בתמרורים. אני עשיתי תאוריה לפני שנה עם ספר משנת 1995! ולומר לך את האמת, זה הספר הכי טוב שראיתי..יותר טוב מכל הספרים שמוכרים היום. אבל תמרורים למדתי מאיזה ספרון אחר...

driver2b

New member
כן, היו שינויים

לוח התמרורים השתנה ב-2001. כמו כן חלו פה ושם שינויים בתקנות (לדוגמא - בנושאים של נהג חדש, נהג מלווה, מעגל תנועה ועוד). דרור, מנהל פורום, צוות Driver2b.

be_roo

New member
ומה לגבי עדכון נהגים ותיקים בשינויי

הללו
אולי זה לא המקום לפרוק את הכעס, אבל פשוט נשגב מבינתי למה משרד התחבורה לא טורח לעדכן נהגים לגבי שינויים מהותיים בתקנות. קחו למשל את השלטים המתחלפים (אלה שקובעים שעות של נתיב תחבורה ציבורים או נתיב לפניה למשל). כשאני למדתי נהיגה הם בדיוק נכנסו ל"תפקיד". אנשים בכלל לא היו ערים לעובדה שהתמרור משתנה בהתאם לשעות. נהגים שנוסעים במקום שהם מכירים לא טורחים בכל פעם מחדש לקרוא את הפירוט בתמרור. או למשל אותו סימון נתיב בקוים כפולים, שמצביע על כך שמדובר בנתיב משתנה. גם זו המצאה של השנים האחרונות שאיש לא דאג להסביר איך היא עובד ובכלל להצביע על קיומה. נהג שמגיע לצומת עם נתיב מתחלף רואה את הסימן הכפול ולא מבין שעליו להרים את הראש ולחפש את השלט המתחלף שמעל הנתיב. ודרך אגב, עד היום לא מצאתי גם בכתב (באינטרנט לפחות) שום התייחסות רשמית לאותם סימונים, גם באתרי לימוד התיאוריה הקיימים.

driver2b

New member
הצדק עמך

מן הראוי שמשרד התחבורה יידע נהגים בשינויים מהותיים, כמו לדוגמה השלטים המתחלפים או תמרורי בקרת נתיבים. לגבי הקווים הכפולים - קו קטעים כפול בצבע צהוב אין משמעותו "נתיב משתנה"! פירושו: "הנסיעה בנתיב מותרת עפ"י המצוין בתמרור ב-35 ו/או רכב הפונה בצומת הקרוב". תמרור ב-35 = תמרור 62 בלוח התמרורים של התיאוריה - התמרור בו מצוין לאילו כלי רכב מותר לנסוע בנתיב, והוא לא בהכרח נתיב מתחלף. באופן כללי, נהג צריך לשים לב לתמרורים בכל נסיעה ובכל מקום, ולא לסמוך על כך שמה שהיה היום הוא מה שיהיה היום. זו אחת הסכנות הגדולות הנהיגה - נהג משוכנע שאם אתמול ושלשום ובשבוע שעבר לא עבר רכב בכביש מסוים אז היום לא צריך לתת זכות קדימה. דרור, צוות Driver2b.

be_roo

New member
יש הבדל בין לשים לב לתמרורים

לבין לקרוא כל פעם מחדש תמרור המפרט את שעות הנסיעה. אם העין שלך קלטה אתמול תמרור בפעם הראשונה, בפעם הבאה שתעבור שם עדיין תוודא שהוא שם, אך אם מדובר בתמרור עם כיתוב רב (פירוט שעות המותרות לנסיעה) אני לא מכירה אנשים, גם נהגים "יקים" ביותר, שיקראו אותו בכל פעם מחדש. תודה על התיקון לגבי הגדרת הסימון הכפול, כאמור, אם משרד התחבורה היה טורח לעדכן אותי יכולתי לדעת בדיוק מה הוראתם ולא לנחש על סמך ההגיון שלי בלבד. עד כה נתקלתי בהם רק במקרים של נתיב מתחלף ולכן הנחתי שהם בשימוש רק שם. ומצוין שהאתר שלכם מתייחס לעניין, רק שאני נעזרת באתרים חינמיים בלבד, מאחר ועברו כבר כמה שנים טובות מאז למדתי לתיאוריה.

למעלה