שינה

גנוסר

New member
שינה

אנו הורים לתינוקת בת שנה וחודשיים, שעדיין יונקת לפני השינה ובמהלך הלילה. בתנו לא ישנה מעולם יותר ממספר שעות רצוף. ניסינו את שיטת 5 הדקות לפני מספר שבועות אולם לא עמדנו בה ונראה שאינה מתאימה לנו. הורדנו בהדרגה את מעורבותנו בתהליך ההרדמה והיום היא יכולה להרדם לבד במיטה אולם זקוקה לנוכוחותנו ואיננו מצליחים להרגילה להרדם כשהיא לבדה בחדר. היא מתעוררת בין 3 ל-8 פעמים בלילה, סה"כ ישנה כ-11 שעות בלילה.בתנו מתעוררת לפעמים במהלך הלילה ונשארת ערה עד שעתיים, עד שהיא חוזרת לישון או שאנו נכנעים ולוקחים אותה למטתנו. אנו מחפשים דרך אחרת מלבד השיטה שציינו על מנת שתוכל לחזור ולהרדם בכוחות עצמה. כמו כן אני (האם) שוקלת להפסיק להניקה בתקופה זו. כיצד עלינו לשלב בין הדברים או האם עלי להפריד בין הנסיונות להרגילה להרדם לבד לבין הגמילה מהנקה? תודה על עזרתך

שינה

לפי תיאורך בתכם מסוגלת כבר להירדם במיטתה עם נוכחות שלכם. זהו הישג משמעותי שניתן להמשיכו כדי להתמודד עם היקיצות בליל. בהנחה שאין גורם פיזיולוגי שגורם לה להתעורר, ייתכן שהיקיצות בלילה הם גם כן בדיקת נוכחות. במיוחד אם היא גם זוכה בפרס של שינה משותפת בשלב כלשהו. הייתי ממליץ לכם להמשיך בכיוון של הנוכחות הזמינה, ובמידה וזה קשה או מתמשך, פשוט לשים מזרון ליד מיטתה ולישון לידה עד שתקבל את נוכחותכם בקרבתה כדבר בטוח גם במהלך הלילה. בד"כ מדובר בשבוע-שבועיים שמעבירות לילד מסר מאד מרגיע שמשפר את שנתו בצורה דרמטית. רצוי בהחלט להפסיק את ההנקה בלילה בהקשר זה. לגבי הגמילה ביום זה כבר נתון לשיקול דעתך. אם את מתכוונת לגמול אותה ביום בכל מקרה הייתי מתחיל בתהליך הגמילה ורק אח"כ עובר לטיפול בבעית השינה.

למעלה