שינה

ilovenoam

New member
שינה

הבן שלי בן 8.5 חודשים מאז ומעולם לא נרדם לפני השעה 22:00.
הוא ישן במהלך היום, אנחנו עושים טקס שינה אם כי לא ניתן להרדים אותו ואת הגדול בו זמנית כי הם ישנים באותו חדר ואחר מפריע לשני.
אני בד"כ מרדימה קודם את הגדול (נרדם עד 20:30) ואח"כ את הקטן...הבעיה היא שהקטן מסרב להירדם למרות שהוא עייף.

אפילו על הידיים לא ניתן להרדים אותו...
מה אני עושה לא נכון?

זה נראה כמו עייפות יתר

השעה מאד מאוחרת. הוא אמור ללכת לישון בערך ב 18:00-19:00. תנסי לאט לאט להקדים את השעה.

מאד יכול להיות שלא

אצלי היא ישנה רצוף, מגיל 3.5 חודשים. הייתה הולכת לישון בין 18:00-19:00. עד גיל 7-8 חודשים הייתי מאכילה האכלת חלום בערך ב 22:00. ולאט לאט הרגשתי שזה הופך להיות מיותר ובערך בגיל 8 חודשים זה נפסק ואז היא כבר ישנה רצוף עד בערך 9:00 בבוקר.

עייפות יתר
את משכיבה אותו לישון מאד מאד מאוחר. מה שקורה הוא שבמקום להירדם בשעה שבה הגוף שלו מתחיל להיות עייף את "מושכת" אותו כדי שהוא והגדול לא יפריעו אחד לשני (אגב, למה את חושבת שהם יפריעו אחד לשני?) ומשכיבה אותו לישון הרבה יותר מאוחר.
מה שאת מייצרת בעצם הוא מצב של עייפות יתר אצלו, שמבחינת הגוף מתרגם למצב של סטרס ומפריש הורמונים שדומים לאדרנלין. התוצאה המיידית היא קושי בהירדמות.
אני מאד מאד מאד ממליצה לך להקדים משמעותית את שעת ההשכבה שלו. את תראי כמה משמעותי זה יהיה מבחינת ההשכבות.

ilovenoam

New member
אני מנסה להשכיב יותר מוקדם

אבל הוא מסרב לישון.
אתמול השכבתי בשבוע וחציח והוא התעורר ב 20:00 ואז נרדם שוב רק ב 21:30.

אני לא "חושבת" שהם יפריעו, זה מה שקורה בפועל...הגדול צועק בכוונה ומצחיק את הקטן...

AlicePJ

New member
זה תהליך, זה לא יקרה ביום אחד

אבל עשר בלילה זה מאוחר אפילו לילד בגיל יסודי, שלא לדבר על תינוק קטן.
תדברו עם הגדול ותנסו להסביר לו להיות בשקט. אגב, גם שמונה וחצי זה מאוחר ללכת לישון לגדול.

לילה אחד הוא לא אינדיקציה
צריך לבחון שינויים כאלה לאורך זמן, ולא על בסיס לילה אחד.
&nbsp
לא כתבת בן כמה הגדול (או שפיספסתי). אם תכתבי בן כמה הוא אוכל לנסות לעזור בתכנון...
&nbsp

ilovenoam

New member
אתמול השכבנו אותו בשמונה

והוא התעורר ב 23 ונתנו לו עוד קצת אוכל ואח"כ הוא התעורר כל שעה בערך...בסוף ב4 בבוקר נשברתי ונתתי לו בקבוק והוא חזר לישון עד 7.

הגדול בן 2.7 וניסינו להשכיב אותו יותר מוקדם אבל הוא לא מספיק עייף בשמונה...לוקח לו בערך חצי שעה- שעה להירדם.

AlicePJ

New member
אולי הגדול עיף מידי בעצמו ובגלל זה מתקשה להרדם?

כשעייפים מידי זה דווקא מקשה על תינוקותת וילדים להרדם, ולא דווקא עוזר. אם הולכים לישון בשעה מתאימה הם יתרגלו לישון יותר טוב ולהרדם יותר טוב.
הבן הגדול שלי יותר מכפול בגיל של הגדול שלך, והולך לישון יותר מוקדם ממנו.
אתם צריכים לעשות תהליך, שיקח כנראה כמה שבועות, של להרגיל את שניהם ללכת לישון הרבה יותר מוקדם. שניהם צריכים כבר לנחור בשמונה בערב. זה יקח להם זמן להתרגל אבל לטווח הארוך את תתני להם מתנה כי מחסור בשינה זה פוגע מאוד בגוף.

ilovenoam

New member
אולי הוא לא עייף כי הוא ישן יותר מדי זמן בגן?

אנחנו משכיבים אותו לפני שמונה אבל הוא לא נרדם

AlicePJ

New member
כמה זמן הוא ישן בגן? באיזה שעות?

כמה שעות סה"כ הוא ישן ביממה?

AlicePJ

New member
ובגיגול קצר אני רואה כמה שעות ילדים צריכים לישון

עד גיל שנה - 14-15 שעות ביום.
גילאי 1-3 - 12-14 שעות ביום.
גילאי 3-5 - 11-13 שעות ביום.
&nbsp
אם הילדים שלך ישנים את כמות השעות המתאימה לגילם, אבל עושים זאת בשעות אחרות משאר הילדים, אז יכול להיות שזה עדין בסדר, אם כי יכול להיות שלהשכיב מאוחר אחרי שכבר חשוך משחק להם יותר מידי עם הורמוני השינה ומבלבל את הגוף מידי. לא יודעת, זה משהו שכדאי לבדוק עם רופא. אבל אם תאספי את סך שעות השינה שלהם ביום, כולל שנת צהריים ושנת בוקר וכל השינות שלהם, ולא תגיעי למינימום, אז צריך לעשות שינוי.

ilovenoam

New member
הגדול בטוח ישן מספיק, בגן ישנים מ 12 עד 14:30

והקטן על הגבול התחתון לדעתי אם כי זה משתנה (יש ימים שישן פחות ואז משלים יום למחרת)...
בכל אופן תודה על העזרה...אתמול השכבנו אותם לפני שמונה אחד ליד השני ובסוף הם נרדמו עצמאית ב21:00 (הגדול) וב- 21:30 (הקטן). זה מתסכל אבל עוד יותר מתסכל להילחם בהם לישון מוקדם, זה פשוט מתיש אותנו

שווה להתמיד

ובסוף גם הילדים יסתגלו. אמנם זאת אולי מלחמה בטווח הקרוב אבל רווח נקים גם לכם וגם להם בטווח היותר רחוק. את תיצרי להם הרגלים בריאים. השינה חיונית להם מאד, וגם לך יהיה יותר קל.

שינה

כפי שכתבו , גם לדעתי שעת השינה היא מאוד מאוחרת.
אגב, לדעתי גם שעת השינה של הגדול יחסית מאוחרת (אם לא מדובר בילד בגיל העשרה).
הייתי משנה לגמרי את השגרה של שני הילדודס: עושה טקס שינה לשניהם יחד שכוללת ארוחת ערב משותפת, אמבטיה/מקלחת משותפת לשניהם לקראת 19:00 נכנסים לחדר קוראים סיפור וכיבוי אורות. את כתבת שאת מרדימה את הגדול - אולי זו תהיה גם הזדמנות עבורך להרגיל אותו להרדם לבד....
זה מאוד נחמד שהגדול מצחיק ומדבר עם הקטן, זה מפתח ומחזק את הקשר ביניהם ולא והייתי בהחלט מאפשרת את זה ביניהם במיוחד אם תשכיבי את שניהם לישון עד השעה 19:00. לדעתי "הצחוקים" יפסיקו לבד אבל אם אחרי חצי שעה זה ממשיך הייתי מעירה על כך לגדול ואפילו יושבת בחדר החשוך (בלי לדבר) עד שהם נרגעים.
בהצלחה!

ilovenoam

New member
אנחנו עושים טקס שינה לשניהם

שכולל אמבטיה משותפת וסיפור ומשכיבים את שניהם במיטות אבל אז אין סיכוי שירדמו. אני לא מרדימה אותם, הם נרדמים לבד אבל לא כשהם באותו חדר...

למעלה