שינה...

תיורז

New member
שינה...../images/Emo1.gif

בני בן 10.5 חודשים וקשה מאד מאד להרדימו, גם ביום וגם בלילה, יוצא שלפעמים מתייאשים מלנסות להרדים אותו ביום למרות שהוא מראה סימני עייפות, הוא נהיה יותר ויותר היפרקטיבי כשהוא נורא עייף. הוא נמצא במסגרת של פעוטון מגיל 3 חודשים, פעלתן ומשתף יפה פעולה, אוהב ללכת לפעוטון. עד גיל 3 חודשים היה נרדם אך ורק על הידיים, בפעוטון הצליחו להרדימו בלול ע"י ניענוע+מוצץ, בגיל 3 חודשים הוא גם קיבל לראשונה את המוצץ. אחרי כחודש, החל להירדם לבד, הייתי שמה אותו במיטה, עם חיתול והוא היה נשאר ער כרבע שעה או פחות ונרדם. בסביבות הגיל 5 חודשים היתה לו דלקת אוזניים ראשונה, שבמהלכה בכה הרבה מכאבים, לא רצה לקבל את המוצץ, ולרוב היה על הידיים שלי. כשהבריא לא קיבל את המוצץ חזרה, כך שכביכול נגמל ממנו. והרגלי השינה הטובים שהיו לו לא חזרו יותר... אין לי התנגדות לנסות להרדימו כל יום בחיקי למשך כבע שעה, אך בפעוטון לא יכולים להרדימו בצורה זו, ניענוע בלול למשך חצי שעה עד שעה עוזר לו להירדם או שהיו מוותרים לו על השינה, ואם נרדם סופסוף, היה מתעורר לאחר שינה של שעה מקסימום בגלל הרעב. בקיצור, לדעתי הוא סובל מחוסר שינה ומהיפראקטיביות בגלל העייפות ולנו נגמרה הסבלנות לנסות להרדימו. היש פתרונות? רק לא שיטת ה-5 דקות... בבוקר הוא קם בדיוק ב6 כדי לאכול ומיד נרדם וב7 אנו נאלצים להעירו ולא קל, כי הוא די מותש, ניסיתי לתת לו לישון ולהוציאו לגן, אך הוא מתעורר תוך כדי החלפת חיתול.

לאה_מ

New member
לצערי, אני לא יכולה להציע לך פתרון

אבל אני יכולה להיות מאד אמפתית (
- פיהוק...). אורי, בן שנה, אמנם לא סובל מתסמונות היפר אקטיביות, אבל מאידך גם לא ישן רצוף בלילה, ו"לא ישן רצוף" זו ממש understatement, כי במהלך הלילה הקצר-מאד-שלי-גם-כך (בערך מ-1 עד 6:30) הוא יונק בערך 4-5 פעמים, ובשבוע האחרון, כנראה בגלל גרוי בחניכיים עקב בקיעת שיניים, כל יניקה כזו נמשכת המון זמן (להערכתי, בסך הכל כ-4 שעות במהלך הזמן הקצר הזה). שי (בן זוגי) רוצה שהוא ישן במיטה שלו, והוא אפילו הסכים לקחת על עצמו את המשימה המאתגרת הזו, אבל בפעם היחידה שיצא לו לנסות, הוא נשבר אחרי שעתיים (ואני לא מאשימה אותו). אז בהצלחה, וגם אני אשמח לשמוע הצעות מקוריות לפתרון.

zimes

New member
../images/Emo32.gif אבל זה קשור פה

לאה - הנה סיפור בשביל בעלך: אני קצת חולה, וכבר מזמן אני מאוד מותשת (תכפילי את המצב שלך ב-2. לילה עם 2*2 התעוררויות הוא מתנה), אז לקחתי לילה חופש. הילדים מקבלים בד"כ בקבוק אחד בלילה, ובעלי הרבה פעמים מרדים אותם, אז זה לא היה להם זעזוע כ"כ גדול. עדיין - בעלי העיר אותי בשביל להרדים עם ציצי, כשלא הלך לו.

ציפי ג

New member
../images/Emo32.gif ../images/Emo1.gif שינה בהנקה

במפגש לה לצ´ה האחרון דברנו על הנושא, ואמא אחת עם בעיה כמו שלך לאה, אמרה שהיא גם כבר שבורה לגמרי, והפתרון שלה היה לתת לילד ארוחה מאוד מלאה לפני השינה, לפני העיפות הגדולה. היא טענה שהילד הפסיק לשון תוך כדי מציצה אינסופית. איתי היה לא מכבר חולה, וחזר לקום 12 פעם בלילה לינוק, ואחרי לילה וחצי כזה, שלחתי הודעת התפטרות בתפוצת נאטו, שחזרה מבלי להפתח, כלומר בעלי המשיך לישון טוב מאוד. אבל, ראיתי שאיתי רעב, והכנתי סנדביצ´ים, והנחתי על יד המיטה, ואחרי שהוא גמר לינוק והתחיל מצוץ ולעבור משד לשד בחפוש אחר חלב, הורדתי אותו ממני, נתתי לו סנביץ´ ונשארתי ערה עד שהוא סיים ונרדם. אחרי שלושה לילות, הוא חזר להרגל של קימה פעם בלילה. שתי שיטות שאולי כדאי לך לנסות?

לאה_מ

New member
אהבתי את שיטת הסנדוויצ´ים...../images/Emo32.gif

אבל האמת שקשה לי להאמין, כי אורי גם בארוחות כתיקונן לא אוכל סנדוויץ שלם. יש לו רק 3 שיניים (טוב, נו, שתיים וחצי), ורוב האוכל שהוא אוכל הוא עדיין מרוסק. המחשבה על מה שסנדוויץ´ ביד של אורי יעשה במיטה שלנו היא קשה מנשוא...
ולגבי ארוחת הערב, הוא יונק ואחר כך יושב איתנו ליד השולחן ומקבל אוכל (אם כי בדרך כלל משחק איתו ולא אוכל). אין לי מושג כמה הוא יונק, כי עדיין לא השגתי ציצי שקוף...

ציפי ג

New member
גם לאיתי רק ארבע שינים

והוא בן שנה ושמונה, אני נותנת לו לאכול בחושך, ואז הוא פחות להוט להסתובב, וגם הוא די עיף ובעצם רוצה לאכול מהר ולישון. תורידי לו את "הקשה" ואז זה יהיה רך ולעיס עצמאית. (אפשר גם בננה רכה). תנסי. ואם לא תניקי אותו לפני ארוחת ערב אלא לאחריה?

zimes

New member
אז אל תחליפי חיתול בבוקר

אני משוכנעת שהמטפלת בפעוטון תעמוד במשימה הסבוכה
הילדים שלי, בזמן האחרון, נשארים לישון גם עד 9 (בבוקר). למזלנו - זה אפשרי. (מה אפשרי - מעולה! - זה נותן לי עוד שעת שינה יקרה!!!) בגדול, זמני שינה מאוד קשה לשנות. לגבי הפעוטון - הייתי מבקשת מהגננות לא להתעקש אתו. לוותר לו על השינה, ורק אם הוא נראה מאוד מאוד עייף, להרדים אותו על הידיים. לגבי הבית - אם תצליחו למנוע ממנו להרדם לשנת אחה"ץ (בעזרת פעילות שהוא אוהב - רצוי משהו פעיל), הוא ירדם בערב מוקדם יותר, ואולי-אולי, שינה עד 8 בבוקר (בפריקה מהאוטו לגן), תספיק לו.

לתיורז

לפי תיאורך נראה לי שמה שגרם להפרה הטבעית של רכישת הרגלי השינה היתה דלקת האוזנים לכן אולי כדאי לחזור למצב שהיה לפני כן גם זה היה כרוך בתקופת קושי מסוימת . שלך חנה גונן

אפרת_ח

New member
דיאנה1 סיפרה בפורום ב-וואינט

על שיטה שמציעה פנלופה לינץ´. את יכולה להשיג את הספר ולנסות.

נעה גל

New member
אני חושבת שצריך להפריד בין שני דברי

שינה בבית ושינה בגן. ילדים בדרך כלל יודעים טוב מאוד את ההבדל בין הבית לגן. איתמר לדוגמא (שנה ו-4 חודשים), נרדם בגן ברגע שמניחים אותו במיטה שלו. בבית הוא חייב שאני אשכב לצדו במיטה. ויכול להיות שהוא אחד מאותם יחידי סגולה שלא זקוק לשנת הבוקר שלו בגן - אז שידלגו עליה! לגבי שעת ההרדמה - אולי אתם משכיבים אותו בשעה שלא מתאימה לו? ניסיתם פעם לא להשכיב אותו לישון? אני מציעה לנסות לעשות את זה במשך כמה ימים ולראות מתי הוא "נופל רדום" - וזו השעה שכדאי לכם להשכיב אותו. השכבה לא צריכה לקחת שעה כל יום. ילד אמור להיות עייף כשהוא נכנס למיטה. הבעיות מתחילות שאנחנו מרגישים שהוא צריך לישון והוא עדין לא מרגיש את זה. לגבי הקימה בבוקר. אם אין לך את האפשרות להביא אותו לגן יותר מאוחר (כי את עובדת) אז, אני מסכימה עם צימס: אל תחליפי לו! תביאי אותו לגן ישן והם יחליפו לו בהמשך. צריך לזכור שבסופו של דבר- ילדים כמו מבוגרים הם בני אדם עם צרכי שינה שונים. לכל אחד יש את השעון ביולוגי שלו, ואת כמות שעות השינה שהוא זקוק להן. את הגבוליים אפשר "לסדר" לפי המערכת הכללית, אבל יש כאלה, שאי אפשר. שהפער בין שעות השינה שלהם לאלה של הסביבה הוא גדול מדי. כרגע הוא בגיל כזה שעוד אפשר להתחשב בצרכים שלו (ותוך כדי כך גם לכם יהיה יותר קל). ופינת האמפטיה: אצלנו אומנם אין בעיות בהשכבה ובהקמה (תודה לאל!) אבל, אנחנו לא ישנים לילות רצופים. נכון, בתקופה האחרונה המצב מאוד השתפר ואיתמר מגניב כמה לילות עם שינה רצופה, אבל בדרך כלל, הוא מתעורר לפחות פעמיים בלילה בגלל שהמוצץ נופל לו מהפה והוא צריך שאנחנו נכניס לו אותו. בתקופות שהוא לא מרגיש טוב (כמו הלילה האחרון לדוגמא) - חבל על הזמן! הוא יכול גם לא לישון כל הלילה. בשביל להקל על עצמנו (וגם בגלל הדרישה של איתמר), איתמר בהתחלה ישן איתנו במיטה וכרגע הוא ישן במיטה לידנו. זה מקצר תהליכים ומקל עלינו את חזרה לשינה. כאשר הוא ירגיש "בשל" נעביר אותו לישון ביחד עם אורן.

לאה_מ

New member
מיכל, נדמה לי שהתבלבלת -

שני הקישורים מובילים לאותה רשימה. לפני מספר חודשים ציפי המליצה לי כאן על הרשימה הזו. קראתי אותה (בהנאה רבה) ואפילו שלחתי באי מייל לבן זוגי. עכשיו הוא עושה נסיונות (שעד כה לא צלחו) ליישם אותה, ואני חייבת לציין שאורי ממש לא פועל לפי מה שכתוב שם. ברגע ששמים אותו במיטה שלו הוא נעמד (כך שלא יהיה סיכוי שהוא ירדם בטעות...
), ומתחיל לבכות ולצרוח, ואפילו ששי נמצא איתו בחדר, מדבר אליו בטון מרגיע, מלטף אותו ועושה כל מה שכתוב ומה שלא כתוב, אורי ממש ממש לא מתרשם מזה. אתמול אחרי כמה דקות של בכי, הוא נכנס ממש להיסטריה, ובשלב זה אפילו שי החליט שהוא מוותר על העקרונות שלו לגבי שנת לילה רצופה, לטובת העקרון של ילד מאושר, והביא אותו למיטה שלנו...

למעלה