הולך לישון בסביבות 20:00-20:30, מתעורר ב2, אוכל וחוזר לישון עד 5 בערך. היום ניסיתי אחרי 20 דקות של שינה לגרום לו לזוז קצת וזה עזר, ישן שעתיים גם בבוקר וגם בצהריים. אבל נראה לי שסתם היה לנו מזל..
עד איזה גיל זה בסדר לעזור להם ? ומתי כבר לא ? האם כשיהיה מופרש מלטונין בכמות גדולה יותר הם יוכלו לעבור את המחזורים לבד בלי להתעורר ? או שזה עניין של למידה
גם וגם
זה גם עניין של למידה והרגלים, וגם עניין של מסוגלות של הגוף שתלויה בהפרשה של המלטונין.
עד איזה גיל? זה לא חד משמעי. מה שאני הייתי עושה הוא בערך בגיל 3 חודשים לנסות להפחית את התלות שלה בך בזמן ההירדמות לפחות בשינה אחת במהלך היום, ובהדרגה להעלות את כמות הפעמים שבהן היא נרדמת לבד בלי עזרה שלך.
בסביבות גיל 4-5 חודשים היא כבר אמורה להיות מסוגלת להירדם ללא עזרה שלך.
בת 3 חודשים מתעוררת ב4 בבוקר , ממש נשבר לי מהחארטה הזאת ,מה אפשר לעשות ,ניכר שהיא עדיין עייפה לא יודעת מה אני עושה לא בסדר, ודווקא בשעה הזאת היא גונחת ,מקטרת ,לא נינוחה , ( אין לה גזים) מה אפשר לעשות????
אני לא מצליחה לבנות לה סדר יום כי השכמה ב4 היא לא טבעית והילדה גמורה ונודניקית, הקקי הזה בבוקר גומר אותי ,זה לא אמור היה לעבור אחרי גיל 3 חודשים?

אני לא מצליחה לזהות סימנים עייפות והיא סובלת מריפלוקס סמוי ולוקחת תרופות אז אני כל הזמן מפחדת שמציק לה משהו ומוותרת על זמני שינה (אולי מה שמציק לה זה שהיא עייפה ואני מבינה משהו אחר)

יש ילד בן חמש בבית שצריך להתאים את הסדר יום גם אליו כי אני זאת שלוקחת לגן ולגינה אחרי הגן . קראתי שהיא אמורה לישון בגיל הזה עשר שעות בלילה אז השינה שלה צריכה להתחיל ב 8 בערב בערך לא ? אז מתי השנץ האחרון ? ובגלל אני מרגישה שלמרות שהיא ישנה שעה וחצי בבוקר ועוד איזה שעה וחצי שעתיים בצהריים ועוד שינה אחרי צהריים זה לא מספיק לה ,ובטח ובטח שלא עד 8 . אני לא יודעת מה לעשות כבר.
מה קורה כשאת מנסה להחזיר אותה לישון אחרי החלפת החיתול ?
האם את גם מאכילה אותה בהתעוררות הזו ?
לגבי סדר היום בגיל הזה, בגדול נצפה לפער של שעה וחצי בערך בין שנת הלילה לשנת הבוקר ובין שנת אחה״צ לשנת הלילה. באמצע היום נצפה לחלון עירות של כשעתיים וחצי בכל פעם. תנסי להשכיב אותה לישון לפי הזמנים האלה ולא להתעלם מסימני עייפות למרות הקושי ולמרות הצורך להתאים ללו״ז של הגדול. אני יודעת שזה לא פשוט, אבל אני חושבת שברגע שיהיה לה סדר יום קבוע זה יקל גם עליך
מה שאת מתארת זה נשמע כמו תגובה נורמלית של מערכת העיקול. בדיוק היום, במפגש סדנא של "תינוק נולד" בנושא שינה, המדריכה דיברה על זה שבלילה- לפנות בוקר, יש שלב שמערכת העיקול עושה את פעולתה. וזה כולל קולות של חוסר נותות (אבל לא בכי) ותנועות רגלים ידים. אם היא לא בוכה, שתישאר בעריסה.

במחשבה נוספת, את יכולה לנסות לעזור לה בכך שתקחי אותה על הידיים ותקפלי לה את הרגלים, לתנוחת כריעה, עוזר לשחרר עניינים ומרגיע.
כרגע עבד לי אם הקטן שלי: היה החסר שקט, קיטר וזז. שהתחיל קצת לבכות (כעבור חצי דקה), לקחתי על הידיים לתנוחת כריעה, עם ניעות קלות. הוא שיחרר גזים פעמים שלוש (לא עשה קקי אבל החלפתי חיתולבגלל פיפי). נרגע. עוד קצת על הכתף להרדמה וחזר לישון.
לגמרי ,ומאוד עייפה וקוטרית
ואז אני לא מצליחה להחזיר אותה לישון כי גם אם כן החזרתי ,צריך לשבת לידה עוד פעם לעזור במחזורי שינה כי כבר בוקר והמלטונין מתפוגג