שינה רפויה

שינה רפויה אני לא יודעת מה יש לי בתקופה האחרונה...השינה שלי לא ממש במקום. יש לילה שאני לא ישנה בכלל,לא נרדמת. למשל גם הפעם-אני ממש עייפה אבל פשוט לא מצליחה להרדם. מה יש לי?זה פשוט מעצבן. אני מודה-מחשבות מעסיקות אותי...אבל כמה שאני מנסה להפסיק לחשוב אני לא מצליחה. זה מחשבות על הכל-עבודה,לימודים-חבר-ידידים-הכל. ווואו מה עושים עם זה?אני לא נרדמתתת וזה עושה לי רע-כי אני כ"כ זקוקה לשינה הזו,העיניים נעצמות לי ואני לא נרדמת../images/Emo10.gif

הזוייה

New member
מחשבות טורדניות בדרך כלל מפריעות לשינה טובה. אולי כדאי שתיכנסי למיטה רק כשאת ממש ישנונית או קחי ספר טוב. תחליפי את המחשבות הלא טובות באסוציאציות. אמבטיה חמה לפני השינה היא גם טובה להגביר את העייפות. היו פעמים שעשיתי מדיטציה מילולית, הרגעתי את עצמי עם מילים ניטראליות או מחשבה על דברים חיוביים שמעלים חיוך. די ברור שאת בתקופה לחוצה, גם לי זה היה לא מזמן. תתחילי להעסיק את עצמך במהלך היום בדברים שלא מזכירים לך את אותו בחור, כשנכנסות חוויות טובות זה משכיח ומשחרר את הלחצים. אם המצב מחמיר לא הייתי רוצה להמליץ, אבל כדורי שינה מסתבר עוזרים.

omer73

New member
זה ידוע כשיש מחשבות מטרידות, וכל מיני מועקות ולחצים זה משפיע על איכות השינה. אולי תעשי מקלחת הרבה לפני שאת הולכת לישון, תשמעי מוזיקה/ תקראי ספר/ תראי סרט, ואולי זה יעזור לך להרדם.

חח גם אני בתקופות לחוצות לא נרדמת או ישנה ממש גרוע.. אתמול למשל, לקח לי שעה וחצי להרדם למרות שהייתי עייפה.. תקופת המבחנים והציפייה לציונים הורגת אותי../images/Emo67.gif 2 שיטות שעוזרות לי: לכתוב על דף את הדברים שמטרידים אותך. למשל, אם יש לך יום עמוס אז תכתבי מה את מתכוונת לעשות קודם. אם את רוצה להיד לחבר/ה משהו שמטריד אותך -תכתבי מה את מתכננת לומר .. שיטה אחרת טובה ויעליה היא לקחת כל מחשבה "ולתלות" אותה על עץ באמצעות דימיון. לקחת את המחשבות על הלימודים ולתלות אותן על עץ לקחת את המחשבות על החבר/ה ולתלות אותן. ברגע שאת תולה את משחררת מעצמך את כל ההתעסקויות המיותרות. שינה טובה ואהבה גדולה! ../images/Emo13.gif

שיטת שתמיד עוזרת לי לשכב על הגב ולהתחיל לכווץ את הגוף מלמטה ועד למעלה, להתחיל עם הכפות רגליים, לכווץ חזק חזק עד ממש שכואב ואז להרפות להמשיך עם הבירכיים לכווץ חזק חזק את כל השירירים ואז להרפות וככה לעלות עד למעלה עם כל שריר. זה כ"כ מעייף שזה את כבר מתה מעייפות ונרדמת.

ChilD SouL

New member
עיצה שלי - בתור אחת שסובלת מלא מעט בעיות שינה שאני אפילו לא אתחיל לספר אותן - ראשית, חשוב ללכת לישון כשבאמת עייפים וכשהגוף באמת מאותת, אחרת זה סתם בזבוז ותשכבי במיטה שעות עד שהגוף והמוח באמת יהיו מוכנים לשינה. שנית, כשאת כבר עייפה ולא נרדמת וקופצת לך מחשבות על לימודים, עבודה, חברים וכו' - פשוט דמייני דברים דוממים: כסאות, שולחנות, הגה וכו' - גיליתי שזה נורא עוזר וזה גם דיי מעייף ת'מוח לחשוב תמיד על אותו הדבר ובייחוד דבר כה יבש ומשעמם כמו דוממים שונים. ושיטה שפחות טובה - פשוט לקום בשעות מוקדמות ואז לקראת הערב את כבר תהיי גמורה ועייפה שאפילו בשעה 9 תרדמי, אלא אם כן את כמוני ואז זה לא משפיע עלייך בשיט ואת יכולה חופשי להמשיך עד למחרת בלילה. ../images/Emo6.gif

למעלה