שינה לא רצופה

לסכו

New member
שינה לא רצופה

שלום, יש לי שני בנים האחד כבן שנתיים והשני כבן שנה. בחודשיים האחרונים הבן הגדול מתחיל לחקות את אחיו, בוחן אותי, את תגובותיי, האם הן שונות אליו מאשר אל אחיו, כמו שרק עכשיו נפל לו "האסימון" שיש לו עוד אח. לכך מתלווה תופעה אשר לא "נעימה" לי: הוא קם בלילות וקורא/ בוכה לי שאבוא לקחת אותו למיטה שלנו. אני לא מתווכחת איתו יותר מידי מאחר והוא ימשיך לבכות במיטה והוא יושן עם אחיו בחדר וחוץ מזה, אני לא בטוחה שזה הפתרון, לתת לו לבכות במיטה באמצע הלילה מאחר ואם מדובר בספטומים של "חרדת נטישה" (כפי שאמרה לי משהי) לא בטוח שהפתרון הוא להתעלם. אנא יעצו לי במה מדובר, לדעתכם ומה הפתרון המתאים. אודה מראש על התשובה.

Shellylove

New member
הוא אמנם הגדול שלך

אבל הוא בסה"כ בן שנתיים, שגם בלי אח קטן זהו גיל לא פשוט מבחינת האיזון בין הצרכים, הרצונות והיכולות. את דעתי ודעת רבות פה על הרגלי שינה בכלל, את יכולה לקרוא בשרשור הזה. קצת לא נוח לי עם ההגדרה "בוחן אותי" שנתת לבנך. אני מאמינה שהוא כרגע צריך לקבל חיזוק שאתם שם בשבילו, גם בלילה ולכן אני במקומך הייתי נענית לבקשתו לישון אתכם. אם זה מאד לא נוח לכם כזוג, אפשר מספר לילות לשים מזרון בחדר שלו ושאת או אבא ישנו איתו שם. אני גם לא מאמינה בלהתעלם מצורך או אפילו מרצון. למה להתעלם? היית רוצה שיתעלמו מהרצונות שלך, "מוגזמים" ככל שיהיו?

לסכו

New member
העובדה שהוא

בוחןן אותי היא טבעית ובריאה לחלוטין. כך בוא בודק את מעמדו במשפחה לאחר שנכנסה דמות חדשה וזה לגיטימי לחלוטין, ולכן כשאני אומרת שהוא בוחן אותי אני לא נותנת לזה משמעות שלילית כפי שאת נתת. אם היית באמת קוראת את אשר כתבתי, היית מבינה שאני לא בעד להתעלם מהבכי ולכן אני מבקשת פתרון אחר או עצה. אם יש למשהיא אשמח לשמוע את דעתה.

Shellylove

New member
סליחה אם נעלבת

או חשת שאני מבקרת אותך. זו ממש לא הייתה כוונתי, כן קראתי את דברייך ואני לא חושבת שאת בעד להתעלם, אני התייחסתי למשפט שלך: לא בטוח שהפתרון הוא להתעלם והבעתי את דעתי שאין להתעלם. כמו שאמרתי, עצתי היא לאפשר לו לישון אתכם, או לעבור לישון בחדר שלו למספר לילות (מה שמתאים יותר למשפחתך) ולראות מה קורה. ושוב, אני מתנצלת אם פגעתי בך.

לאה_מ

New member
אני מסכימה איתך שיתכן שהוא בוחן את

מצבו החדש במשפחה, יתכן שהוא חושש שמא עקב לידת אח קטן לא תאהבו אותו יותר כמו קודם... מכל מקום - הוא ללא ספק זקוק לכם. אני מצטרפת לעצתה של shellylove בדבר שינה משותפת. אם הוא יודע לרדת לבד מהמיטה שלו, אתם יכולים לשים מזרון על הרצפה בחדר שלכם, ולומר לו שאם הוא מתעורר בלילה ורוצה את קרבתכם הוא יכול לבוא ולישון שם.

למעלה