שינה כבקשתך...?(קצת ארוך)

מ י כ

New member
שינה כבקשתך...?(קצת ארוך)

תקציר מהפרקים הקודמים:צור ושי ישנים בספת נוער נפתחת ביחד,אני מרדימה אותם כשאני שוכבת ביניהם,מספרת להם סיפור ואז שוכבת בשקט ושניהם נרדמים כל אחד על מחובק לי על יד...כשהם שניהם נרדמים אני מורידה כל אחד בעדינות(תרגיל ה"hug'n'roll הידוע של רוס..) וקמהזה חמוד,מתוק ומרגש מאוד...רקשדי נמאס לי,חם לי אני קמה מהסיפור הזה כמו אחרי הנקה בקיץ,שני הידיים והכתפיים תפוסות לי ודי נגמר לי הערב... הרבה זמן אני מתלבטת לגבי ללמד אותם לישון לבד.א. אני חושבת שזו הדרך הנכונהלישון,ב.הם כבר קצת גדולים(אני חושבת שעם צור אני כבר באיחור)ג. איתי הסיפור הזה אורך כחצי שעה אבל עם האבא זה יכול לקחת שעתיים וחצי... בקיצור,החלטנו! הבעיה הראשוה שהיתה יא שצור בדיוק בשל הפחדים והוא פוחד שחיות יאכלו אותו בלילה...אז הכנו שלט עם תמונות של חיות ושאסור להם להכנס ותליו על הדלת,זה הרגיע אותו אבל לא הצלחנו להרגיע אותו שירדם ואתמול אחרי שהוא ממש נכנס להיסטריה התפשרנו על שאני אשב בקצה המיטה ולא אלך... זה עבד.(אתמול היה הניסיון הראשון) ההתלבטות היא :1. האם להמשיך או לרדת מהענין(בגלל הפחדים או בגלל שזו מלחמה מיותרת..?) 2. האם לחתוך בשיטת הקולד טורקי- ופשוט להחזיר למיטה ולצאת-(סטייל סופר נני)להתעלם מהבכי והתחינות קורעות הלב(מש,לא בציניות) 3. או לעשות את זה בהדרגתיות-אתמול על קצה המיטה,היום להביא כיסא יותר רחוק וא כל פעם להזיז את הכיסא...? אני רוצה רק לציין שהקושי הוא באמת יותר של צור,שי ישן ככה כבר קודם ורק שפרקנו לא אתץ מיטת התינוק הוא עבר לישון כמו צור וביחד איתו... מה דעתכם?

פינקי33

New member
היי, גם קצת ארוך...

לא זוכרת בני כמה צור ושי אבל יש לי בכל מקרה כמה תובנות בנושא. עידו ועמית בני שנתיים וחודש. עד לפני כמה חודשים היו לנו סיוטים עם ההרדמות והיום הכל נראה אחרת. לא אלאה אותך במה שעברנו אבל רק אספר שהיום הגענו למצב האופטימלי (טפו טפו טפו) שהם שוכבים במיטות שלהם ערים (אמנם מיטות תינוק עדיין ואולי זה יותר קל אבל הם בכלל לא נלחמים ולא מבקשים לצאת החוצה) ומדברים ביניהם ושרים שירים עד שנרדמים. לפעמים בעלי נשאר איתם ומספר סיפור (תמיד אותו סיפור, 5 בלונים והם מצטרפים אליו בקולי קולות כשהחדר חשוך...) ולפעמים אנחנו פשוט מניחים אותם, נשיקות לשניהם, לילה טוב ויוצאים. את לא יודעת כמה שזה שינה לנו את החיים ההרדמות הזו שלהם לבד. עד שהגענו לזה ברנו המון ייסורים של הרדמה בסלון, הרדמה בידיים (ממש עד גיל שנה וחצי שתביני!), צרחות, בכי והקאות מרוב בכי. גם הלילות שלנו היו סיוט והיום הם בסדר. האמת שהגעתי להחלטה שדי בעקבות סדנא להורים שלקחתי במכון אדלר שעזרה לי להיות איתם אסרטיבית והחלטית. הם קראו לי ולבעלי ועדיין קוראים לנו כשהם בחדר ואנחנו כל פעם אומרים "אמא פה", "אבא פה" , "לילה טוב, עכשיו הולכים לישון" ולא נכנסים לחדר. הם למדו לקבל את זה. אני בעד הדרגתיות ולו בגלל שהילדים כבר לא פצפונים ונידמה לי שגם שלך, זה קשה להכנסי אותם פתאום למשמעת נוקשה אחרי שהם רגילים כל כך למשהו אחר. אני עשיתי את זה בהדרגה, בהתחלה ישבתי צמוד אליהם ופשוט שתקתי, לעידו אפילו החזקתי את היד, אח"כ התרחקתי קצת, אח"כ עוד קצת, התעלמתי לגמרי ולא יצרתי קשר עין, אפילו קראתי לי ספר במעט האור שיש בחדר. עד שפשוט יצאתי וזהו.

לבנה123

New member
אני גם חושבת שצור בגיל שהוא מבין מצוין.

הייתי אומרת לו שמאוד לא נוח לך ככה, ושהוא גדול וכבר יכול להרדם לבד, ולכן מה שיהיה מעכשיו (והייתי מכינה אותו לזה לפני הלילה) זה שאת תשבי בקצה המיטה, תקריאי סיפור, ותצאי. ושאם הוא מאוד מאוד מפחד או זקוק לך, שיקרא לך. כשהוא קורא לך, הייתי חוזרת לחדר, מרגיעה, מנשקת, אומרת לילה טוב, ויוצאת. בגיל הזה ההבנה כבר כ"כ מפותחת לגבי קביעות אובייקט שאני לא רואה את זה כשיטת ה-5 דקות בכלל.

נשמע מתיש ../images/Emo178.gif

דוקא בגלל שצור גדול ונמצא בשלב "מפוחד" אני חושבת שהייתי מחפשת שיטת ביניים - לא לעזוב לגמרי, אבל גם לא הדרגתיות שמתחילה מלשבת לידם. מה עם לשבת בפתח החדר ("לשמור") ולקרוא ספר עד שהם נרדמים? יהיה לך פחות מתיש ומעיק וצור ידע שאת בסביבה? אחרי כמה ימים לאט לאט את מתחילה לעזוב לזמנים קצרים - "אני הולכת לשתות כוס מים וחוזרת" (ולחזור!), "אני רק עונה לטלפון"... אחרי כמה ימים נוספים ההעדרויות שלך יכולות להתארך - "אני ניגשת למטבח לשטוף כלים וחוזרת אליך", "אני הולכת להתקלח וחוזרת". כמה ימים אח"כ יגיע השלב בו "אני יוצאת לראות משהו בטלויזיה ואחזור אליך אחרי החדשות" - ומשם והלאה כבר תהיי חופשיה, כי מירב הסיכויים שהוא ירדם עד שתחזרי.

מ י כ

New member
מרפי חסום,נכון?../images/Emo13.gif

הצלחתי!! תודה על העצות המעולות. מה שהכי עזר זה שנמנעתי מהמלחמה,פשוט אמרתי כל פעם שאני הולכת לעשות משהו,כשהם יצאו(במשך שעה וחצי) ליויתי אותם בלי להגיד מילה חזרה למיטה וכשהם התעייפו פשוט נכנסתי ויצאתי עד שהם "נכנעו".. שי סגר איתי חשבון במשך הלילה אבל זה כבר ענין אחר...העיקר שהצלחתי ושלא היתה כל הדרמה וההיסטריה של יום ראשון. תודה רבה!

ligo

New member
בהצלחה הלילה!../images/Emo45.gif

אני לא מצליחה להחזיר את ברי למיטה בלי לומר מילה. נראה לי קצת מוזר, כי אם הוא ירד מהמיטה הוא רוצה משהו (תשומת לב) אז אני משתפת איתו פעולה, שואלת אותו מה הוא רוצה ואז אומרת לו לחזור למיטה כי צריך לישון. אם פשוט מחזירים אותו ואומרים לו לא ללרדת הוא נעלב ובוכה אז אני מעדיפה לוותר על סצינת הבכי בלילה. כשלוקחים את הילד למיטה בלי לדבר זה נראה לי "קר" מידי, למרות שיכול להיות שאחרי יומיים כאלה הוא לא יקום

Navva

New member
לבנת, לדעתי העיניין אישי / משפחתי

השאלה מה מתאים לך ומה לברי. יכול להיות שאם מאי זה היה טיפה שונה. לדעתי בעינין הזה (כמו בעוד הרבה עינינים), המפתח לא מה נכון לא נכון, אלא מה מתאים מה לא מתאים. תלוי בילד ובזמן. אין פיתרון בית ספר, זו לא בעיה בפיסיקה או מתמטיקה (אפילו למשוואה ריבועית יש שני פתרונות
). אני בדעתך, שכמה מילים ברוגע יכולים מאוד להרגיע ונסוך ביטחון בילד. איך ברי מקבל את המעבר מסטטוס של האח הקטן לסטטוס "ילד סנדביץ'"? מתן גדול יותר, בד"כ ישן טוב. בקיץ הוא עושה "מיטות מוזיקליות", כאשר לא נוח לו עם מזג אויר, אי אפשר להתוכח. ההתעסקות שלי היא מינימלית אבל תוך שיחה שקטה.

מ י כ

New member
מי לוקח???

את חושבת שיש לי כוח במשך שעה להרים ולהוריד 24 קילו??????(זה לא השכבה זו התעמלות..) אני מלווה בשקט למיטה,לפעמים עם ליטוף על הראש וזהו.. הם יורדים,מציצים מהדלת וזהו, זה בעיקר ענין של תשומי אצלי..

chompi1

New member
שרק ימשיך כך ../images/Emo45.gif

ושיהיו לכם לילות של שינה נפלאה...

למעלה