שינה ועניינים

שינה ועניינים

אשמח לשמוע את דעתכן, אני פשוט מקבלת הרבה תגובות לא טובות מהסביבה לגבי השינה שלהם ובאינטואיציה שלי אני מרגישה שמה שאני עושה נכון וכבר התבלבלתי..
בן ובת בני 4 וחצי חודשים גיל מתוקן, נולדו פגים.
הם ממש עייפים ב16:30 , אני משחקת איתם עוד קצת עד 17:00 והם נרדמים סופית בין 17:00 ל18:00. הם ממש עייפים וזקוקים לשינה.
יישנים במשך היום שינה של בין חצי שעה לשעה מספר פעמים.
ואז הם קמים כל 3-4 שעות בלילה כדי לאכול עד 5- 5:30 בבוקר סופית.
זה בסדר??
כולם אומרים לי שזהלא טוב ושהם צריכים ללכת לישון בשעה 20:00. אבל הם עייפים ממש...וצריך לזכור שהם לא תינוקות רגילים...

כמה שאלות

1. במהלך היום הם הולכים לישון רגועים או בעייפות יתר?
2. אין להם שינה אחת במהלך היום שהיא ארוכה יותר?
3. הם קמים משינה עירניים או עייפים ועצבניים?
אני שואלת כי שינה של חצי שעה עד שעה היא ממש קצרה ויכול להיות שזה נובע מעייפות יתר אבל כבר יצא לי להכיר כמה תינוקות שישנים כמו שתיארת והם היום רגועים במהלך היום זה מאוד תלוי בתינוק.
לגבי הלילה נשמע לי סביר ביותר ברור שהיה יותר נח אם זה היה 8 עד 8 ולא 5 עד 5 בבוקר אבל גם הילדים שלי היו ילדים של 5 בבוקר ושום דבר שניסיתי לא עזר...!
אני קוראת לזה ילדי שמש, הולכים לישון עם השמש וקמים עם השמש

עונה

1. הולכים לישון רגועים , רוב הזמן נרדמים לבד במיטה
2. אין להם שינה אחת ארוכה יותר
3. אם הם לא מעירים אחד את השנייה הם קמים ממש רגועים,נינוחים ומשחקים עם עצמם קצת במיטה

אם כך לדעתי

וזו דעתי בלבד..! אל תשני כלום!
תינוקות הם בני אדם ולכל בנאדם יש את הטמפרמנט שלו ואת הצרכים המיוחדים לו. את מרגישה באינטואיציה שהכל בסדר כי באמת הכל בסדר הם רגועים ונינוחים, נרדמים לבד ישנים בדיוק כמה שהם רוצים/צריכים ולכן את לא מרגישה צורך לעשות שינויים.
לי היה מזל ובסביבה שלי מעולם לא אמרו לי תעשי כך או אחרת אבל המלצה שלי תתחילי לסמוך על האינטואציה שלך ותלמדי לסנן קצת מה שאנשים אומרים

השאלה היא

אם זה יקל עלי שהם יילכו לישון מאוחר יותר?
אולי כדאי לעשות מאמץ ולהרדים ב19:00 למרות שהם בוכים ממש ועייפים ממש ב17:00?

יש כמה שיטות לאחר את שעת השינה

הכי פשוט זה שתנסי כל יום להשכיב לישון 5-10 דקות יותר מאוחר עד שיתרגלו לשעות החדשות.
או לחילופין שתתני להם לישון בחמש רק חצי שעה ואז תעירי למרות שזה לא כזה רעיון טוב כי את פשוט משמבשת להם את השנת לילה ולדעתי הם ילכו לישון עייפים ועצבניים וישנו את המשך הלילה פחות טוב.
אצלי זה לא עבד כל כך ואחרי כמה נסיונות (ארוכים יש לומר) ויתרתי ופשוט הייתי גם הולכת לישון מוקדם וקמה מוקדם...

אבל אין לך מה להפסיד שווה לך לנסות ולראות, הכי חשוב זה להיות קשובים לילד ולראות אם התהליך הוא לטובתו אם תנסי ותראי שזה ממש קשה להם אז לדעתי עדיף לזרום איתם מאשר ללכת בכח, אבל שוב זו הגישה שלי בלבד.

ממליצה לך לכתוב גם בפינה של שלישה היא יועצת שינה כך שתהיה לה תשובה מוסמכת יותר משלי

בהצלחה!

taltal153

New member
מנסה גם

קודם כל - הכי טוב לעשות מה שמתאים ונוח לך, אין פה עניין של נכון או לא נכון!
יכול להיות שיהיה לך נוח יותר אם יכלו לישון ב-20:00 עד 7:00 בבוקר, אבל אולי יקח זמן עד שיאריכו את השינה בבוקר כי רגילים להתעורר ב-5:00 (יש דרכים להאריך את השינה בבוקר... שלישה....)
מה שאני עשיתי בגילאים האלה - השכבתי לישון עוד שינה קצרה אחה"צ בעגלה בסלון (או בצד)
כך ישנו עד 18:00 בערך ושנת הלילה התחילה ב-20:00.
בהצלחה.

DaddyCat

New member
כמה הם שוקלים?

תינוקות, פגים או "רגילים", לא אמורים לישון לילה שלם (קרי 12 שעות) עד שהם שוקלים מעל 10 פאונד (4.5-5 ק"ג) וצורכים במהלך היום 24 אונקיות (700 מ"ל) חלב.
יש כל מני אסכולות בענייני אוכל ושינה, אבל השניים קשורים זה בזה. הם לא ישנו לילה שלם עד שהם לא יצליחו לצרוך את כל הקלוריות שלהם במהלך היום.

אנחנו ספציפית הלכנו בעקבות הספר Twelve Hours' Sleep by Twelve Weeks Old ויכולים להמליץ עליו בחום אם את בקטע של האכלות לפי לו"ז קבוע. אנחנו עקבנו אחריו והתאומות שלנו ישנות מ-8 בערב עד 8 בבוקר מגיל 3 חודשים (חודש וחצי מתוקן).

שלישה6

New member
נשמע סביר ביותר

ישמלהתייחס לגיל המתוקן שלהם. סביב גיל חודשיים-3 מתוקן תתחילי לראות שבחמש הם ישנים שנת אחר צהריים ואחריה מתעוררים לשעה וחוזרים לישון בשבע- שמונה בערב.

סמכי על האינסטינקטים שלך. תמיד.
דורית, 0526204221

למעלה