שינה בעזרת מכשיר

שינה בעזרת מכשיר

קשה לי לשמוע שאינכם ישנים ולכן החלטתי לשתף אותכם, עד לפני כשש שנים זוגתי כמעט לא ישנה, היא שמרה עלי שאני לא נחנק בזמן השינה, היתה לי בעיה של דום נשימה, לא אספר לכם את כל הסיפור אבל אנחנו חבורה של מספר זוגות שנפגשים מדי פעם והנושא עלה לשיחה וכך הגעתי לבדיקות שבסופן החלטתי לרכוש מכשיר שינה, המוזר הוא שמתוך החבורה שלושה גברים ישנים אם מכשיר ומאז יש שקט שלוה ואיכות חיים בביתנו. אישית אני ממליץ לכל אחד לעבור את הבדיקה במכון שינה הבדיקה לא כואבת ולא פוגעת ובסופה המטופל יודע מה עליו לעשות ואיך לנהוג על מנת לשפר את איכות חיו וסביבתו הקרובה. אישית אינני ממליץ על טיפול תרופתי. רק רציתי לעזור, אם מישהוא רוצה יותר פרטים בבקשה. לילה טוב ומקוה שעזרתי למישהוא.

כן.

אז ככה, המכשיר נקרא "סיפאפ", לא זוכר איך כותבים באנגלית. ישנה מסכה כמו לטיס שמכסה את האף ואת הפה ומזרימה אויר רגיל לגמרי מהחדר בלחץ קבוע לחלל הפה. דום נשימה נגרם כאשר יש נפילת חך (איזור הפעמון בלוע צונח בזמן השינה השריר רפוי ואז כאשר רוצים לנשום יש מצב שהחך מפריע לכניסת האויר - מקוה שהבנת). כל מה שעושה המכשיר זה הזרמת אויר בלחץ קבוע לחלל הפה ואז החך לא יכול לצנוח כל המעברים פתוחים אין נחירות והשינה נהדרת. ישנה שיטה נוספת והיא ניתוח לקיצור החך שנופל (מאוד דומה לניתוח שקדים), אבל החיסרון הוא שאין דרך חזרה. רעש המכשיר בלילה מאוד מאוד חלש ומונוטוני כך שמהר מאוד מתרגלים אליו ולא קימת בעית הירדמות. אישית אני מאוד ממליץ לעשות בדיקות בכיון זה, הנושא מאוד התפתח בעשור האחרון ונמצא קשר בין איכות השינה לכל מני חולירות שיש לנו, נמצא שקים הורמון מסוים שנקרא הומוסיסטין (מזיק יותר מכולסטרול),למי שיש בעיות שינה נעשה מחקר שיש קשר באיכות הראיה לשינה (הפסקתי את המעקב באמצא כי הרופא לא היתה נעימה-כעסה עלינו שבאנו. בקיצור אני מאוד ממליץ לעבור בדיקות כאלה אולי זה יעזור למישהוא. בהצלחה. אגב המכשיר קטן מאוד וקל לנסיעה הוא היא איתי בחו"ל ונהנה...

דנטל

New member
סתם בשביל לדעת

למה זה חסרון שאין דרך חזרה מהניתוח לקיצור החך? בשביל מה רצוי שתהיה דרך חזרה?

כי לא תמיד...

כאשר עושים את הניתוח לא יודעים כמה לחתוך ואז מתחילים כל פעם להוריד קצת זה נקרא אצל המומחים שיטת הסלמה(מנקניק), לעיתים עושים מספר נסיונות עד אשר מגיעים למצב הרצוי. לשאלתך אז כאשר חותכים לא נשאר מספיק חך על מנת שיוחזק ע"י האויר שמוזרם לחלל הפה. רציתי לתקן את עצמי - המסכה היא על האף בלבד ולא על האף והפה כמו שאמרתי. הנשימה מתבצעת דרך האף, אם מנסים לנשום דרך הפה כאשר המכשיר עובד יש הרגשה של חנק,איאפשר לנשום דרך הפה בזמן השינה אם המכשיר, לדברי הרופאים כולנו נושמים דרך האף בזמן השינה ולא דרך הפה. אנחנו מוצאים את האויר דרך הפה ואז נוצרת הנחירה...

דנטל

New member
היה פעם פעם שרשור על המכשיר הזה

אם החיפוש של תפוז היה עובד כמו שצריך, הייתי מביאה קישור.

למעלה