שינה בלאגן

שינה בלאגן

אז כמו שכתבתי בנושא ההודעה יש לי בעיות שינה. מן הסתם זה גורם לבעיות ריכוז ועייפות ואם לומר זאת בפשטות זה מאד מבאס. אני נכנסת למיטה ואז מחשבות מתחילות להתרוצץ בכל נושא שהוא בד"כ יש את מוטיב הלחץ - מחשבות על כל דבר שמציק לי ומטריד אותי ויכול בפוטנציאל להיות לא סימפטי. בכל אופן הלב פועם פתאום מהר וחזק וכמובן שהגוף יפרש את זה כחרדה ואז- זהו.. השינה ממני והלאה.. בשלב מסויים אני כבר נרדמת והשינה לא איכותית ואני אפילו קמה כמה פעמים בלילה. אני מתארת לעצמי שאני לא היחידה עם הבעיה.. והבנתי שזה נפוץ ב-ADD אבל השאלה היא מה עושים עם זה?? טכניקות להרגעה - נשימות וכאלה פשוט לא בשבילי..עם ספורט אני מתעצלת.. מה נשאר? היתכן שאין פתרון?

zivadina

New member
בעיות שינה

לא הבנתי אם אובחנת כבעלת ADD, או שפנית אלינו בגלל בעיות שינה. בכל אופן, להפרעות שינה יכולות להיות מספר סיבות: 1. חסימות בדרכי הנשימה בגרון או באף (לבדוק אצל רופא אף אוזן גרון) 2. בעיות פסיכולוגיות (לבדוק אצל פסיכולוג) 3. חוסר ויסות של השינה בגלל בעיות הורמונליות או ADHD או אחרות (לבדוק במעבדת שינה). במידה שאובחנת כ-ADHD ויש לך בעיות שינה: ייתכן שאת צריכה לקחת את הריטלין בשעות מוקדמות יותר. הריטלין הוא חומר מעורר ועלול לפגום במנגנון השינה. לעומת זאת, יש ADHDים שהריטלין משפיע על הרגיעה שלהם, ולכן השינה שלהם טובה יותר. בכל מקרה, לא לקחת ריטלין שטווח ההשפעה שלו עובר את שעות הערב, כדי לא לשבש את מנגנון השינה.

אלוהי הפיזור ../images/Emo4.gif

אתמול ישבתי וכתבתי הודעה שאני מאובחנת ADD מזה כמה חודשים. כמו-כן כתבתי שאני לוקחת את הריטלין בשעות הבוקר המוקדמות ולכן אני לא חושבת שזה משפיע עד הערב (SR). קרה שלקחתי ריטלין רגיל בערב 10 מ"ג ואכן זמן קצר אח"כ הלכתי לישון ואפילו ישנתי שינה רצופה. אני מבינה שמינון נמוך של ריטלין יכול "להשתיק" את המחשבות הרצות להן בלילה - מתוך ספרים שקראתי בנושא ADD זו כנראה בעיה נפוצה מאד אך עדיין אני מחפשת פתרון אחר. למעשה ייתכן שחלק מהסיבה שהריטלין עוזר בריכוז נעוצה בעובדה שהוא יכול לנטרל או להחליש גירויים מסביב , כנראה גם גירויים פנימיים... הסיבה ששאלתי את השאלה היא מאחר והתופעה של שינה "מוטרדת" נפוצה אצל ADD-ים וגם ADHD-ים אולי יש בנמצא מישהו שמכיר פתרון שהוא לא: יוגה, נשימות אלה ואחרות ולא ספורט - הראשונים משעממים אותי והאחרון בעייתי מטעמי עצלנות... ובנוגע לפיזור.. כנראה שאתמול פשוט שכחתי ללחוץ על "שלח" (אלא אם כתבתי משהו אסור וההודעה נמחקה - אבל אני לא חושבת/זוכרת שעשיתי משהו כזה. מצד שני גם לא זכרתי ללחוץ על "שלח")

zivadina

New member
לא שמעתי, לא קראתי ולא הבנתי

ממש לא ברור לי מאיפה הבנת שלוקחים ריטלין כדי להשתיק את המחשבות בלילה. מציעה לך לשאול פסיכיאטר בנושא זה, ולא להסיק מסקנות מסוכנות. אינני מבקשת לפגוע בך, אלא להזהירך מספקולציות בלתי מבוססות.

חושבת שהבנתי את כוונתך. אולי..

אחד הדברים שאני נהנית בהם עם ריטלין, זה השקט בראש. לא חושבת על מיליון דברים. פתאום- שמה לב שפשוט יש שם שקט.. זה מרגיע בהחלט ועוזר להתמקד במה שצריך, אם צריך. ואם לא צריך, אני מניחה שאפשר גם לישון לא רע בכלל. לא יודעת אם זה מקרי או לא, אבל קרה לי. השינה אחרת.

כן זה בדיוק זה

זה פותר את הבעיה ש"מרוב עצים לא רואים את היער" יש לך הרבה משימות לעשות ואת חושבת על כולם ובגלל שאת לא יכולה להימנע מלחשוב על דברים נוספית שצריך לעשותם וזה לא מאפשר להתמקד או לעשות משהו שצריך, כמו שצריך. שמתי לב לדבר נוסף וזה נובע ישירות מיכולת המיקוד שכבר ציינת - זה פשוט משרה תחושת אופטימיות. יש לך משימה את יכולה לעשותה כי את ממוקדת במשהו אחד וזה לא כזה מעיק והכל טוב עם העולם. טוב, אופטימיות ומוטיבציה זה לא רע. ובקשר לשינה, כן חד פעמית היה לי עם הריטלין במינון נמוך שנת לילה מספקת מזה שנים. אבל הריטלין הוא לא בדיוק בשביל זה אז אני לא לוקחת אותו למטרה זו.. אני מחפשת פתרון אחר.

למעלה