שין ספלינטס

GoodInsanity

New member
שין ספלינטס

שלום! קוראים לי הדר ואני כבר שנתיים בצבא בשירות קרבי. לאחרונה גילו אצלי שין ספלינטס וקיבלתי מדרסים משופרים. נורא חשוב לי לטפל בזה כי אני נורא רוצה לחזור לשירות כרגיל. מה אני יכולה לעשות? איזה ויטמינים חשוב לקחת ובאיזה מאכלים ניתן למצוא אותם? יש עוד מתיחות חוץ מהתאומים? מה עוד ניתן לעשות בשביל הכאבים ובשביל להחלים כמה שיותר מהר? אודה לכם מאוד אם תוכלו לענות לי בהקדם האפשרי...

MidNight Flame

New member
שין ספלינט

או דלקת בקרום העצם. מה עושים? מדרסים, החלפת נעלי ספורט או במקרה שלך אולי החלפת נעלי הצבא, מתיחות לשריר התיאומים והסולאוס. מנוחה אך לא מוחלטת ובמקרים מסויימים חבישה שמפזרת את העומס אבל עשויה לעזור זמנית לחלוטין. משין ספלינט אפשר להחלים ב4 ימים ואפשר לגרור את זה גם הרבה יותר... רפואה שלמה. (מד"סניק לשעבר
)

תשובה

שלום הדר, עיקר הטיפול הוא מנוחה. בזמן הכאבים לאחר הליכה (לא ריצה ולא מאמצים חריפים אחרים) מומלץ להניח קומפרסים קרים (שקית עם קרח עטופה במגבת, לא על עור חשוף) למשך כ 15 דקות. החזרה לפעילות צריכה להיות תחת פיקוח, מדריך הכושר ביחידה או פיזיותרפיסט צבאי יוכלו להנחות אותך. בכל מקרה של החמרה בכאבים יש לפנות לבדיקת רופא, המצב עשוי להתפתח לכדי שברי מאמץ ושבר מלא. בברכת החלמה,

MidNight Flame

New member
בתור מדריך כושר צבאי לשעבר...

לא הייתי סומך על כאלה. בודדים אלו שנתקלתי בהם בשירות שלי בתחום הזה שהיה להם ידע אמיתי. פיזיותרפיסט צבאי לעומת זאת זה רעיון מעולה.

חן M

New member
אני סבלתי מיזה כ-10 חודשים

בגלל אבחנה לא נכונה של אורטופדים . בכל אופן לאחר שהלכתי לרפואה פרטית קיבלתי מרשם לכדורי אטופן אותם לקחתי שבועיים בשילוב חזרה הדרגתית לכושר וקומפרסים של קרח לאחר כל אימון החלמה מלאה לקחה לי בערך כ- 3 חודשים אבל כבר לאחר שבועיים היה שיפור ניכר.

למעלה