שימו לב!

t a m

New member
שימו לב!

בידיעות אחרונות של היום, במוסף 24 שעות (אם אני לא טועה) יש כתבה על שירות לאומי (נעשינו פופולריות בזמן האחרון, הא!?..)-- על עמותת שלומית. שוב כתבה ברוח "וואו! יש שירות לאומי גם לחילונים!", אבל כל חשיפה היא חשיפה.. אגב קצת הרגיז אותי שבכתבה הם התייחסו למתנדבים כמו חבורת מוגבלים.. ציטוט למי שלא משיג את הכתבה: "הרעיון היה לסייע לבני נוער שהצבא לא מגייס ואשר יש להם מוטיבציה גדולה ולאפשר להם לתרום לחברה...הקריטריון היחידי לקבלת המתנדבים שלנו הוא האם האנשים יוכלו להתנדב ולתרום למרות המגבלה שלהם". say what?! למה לדבר רק על אלה שהצבא לא רצה, ולא על אלה שלא רצו את הצבא?..

M o n a L i s a

New member
כל יום מגלים מחדש את אמריקה! |וואו|

המממ..אני מקווה שייצא לי לראות את זה! מחר הרכזת שלי באה לבקר, אז אני אשאל אותה מה פשר ההתעניינות הפתאומית הזו...מה אנחנו באופנה? חחח...

ו ו י נ י

New member
נו, את לא מכירה את המדינה הזאת?

הרי בגלל שצבא נחשב כדבר ש"צריך" לעשות איך זה יכול להיות שיש אנשים שהצבא רוצה והם לא רוצים את הצבא? לא ייתכן!!

מסכימה איתך לחלוטין

במיוחד כשלאחרונה כל כך הרבה בנות ובנים בוחרים שלא לעשות צבא... אני לא מבינה מה עושים מהצבא כזה ביג דיל. נכון שהוא תורם בהרבה מובנים, אבל לא לכולם הוא יכול לתרום. יש כאלה שהוא אפילו יכול להזיק להם. אבל מפה ועד להתייחס במילים אחרות לאלה שלא עושים צבא כמוגבלים, זאת כבר הגזמה.

יוקאס

New member
אבל יש לי שאלה בקשר לעמותת שלומית..

אני עדיין לא בטוחה אם לגשת לשירות לאומי או להתנדב, כתבתי בהודעה אחרת פה בפורום אבל עדיין לא קבלתי את כל התשובות שחיפשתי... איפה יכולים להציב אותי בשירות לאומי? והאם זה נכון שאם אני הולכת לעמותת שלומית אני אצטרך להראות להם את הצילומים והבדיקות שלי (כמו שהיה לי בוועדה הרפואית המיוחדת?) אני כל כך לא רוצה לעבור את כל זה עוד פעם!. אבל אם כן אז לא נורא... כמה שעות שבועיות זה? ואם אני לא רוצה לעסוק עם נוער איפה ישימו אותי? הרי כל האירגונים ההתנדבותיים עוסקים עם נוער ואני לא כל כך מסתדרת טוב איתם (למרות שאני באותו גיל, אני צנון בנפשי)... אני לא כל כך יודעת אם אני מוכנה נפשית לחזור למחלקות הכירורגיות של בתי החולים...

M o n a L i s a

New member
יוקאס ../images/Emo13.gif

הדבר היחידי שאת צריכה להראות להם זה הפטור. אם יש לך בעיה בריאותית קשה, ייתכן והם ייצרו לראות את זה, אבל בעצמך אמרת שזה לא כ"כ נורא...
. משרתים בשירות לאומי בד"כ במשך 40 שעות שבועיות. אף אחד לא יכריח אותך להתעסק עם נוער, את זו שבוחרת את התחום שמתאים לך, כמובן לפי מספר המקומות הקיימים. יש מגוון תחומים בהם ניתן להתנדב.

יוקאס

New member
את יודעת כמה זמן מראש אני צריכה

ליצור קשר עם העמותה? וזה נכון שמשלמים בשירות לאומי כמו שמשלמים לחיילים בשירות סדיר? קראתי על זה פעם בעיתון אבל זה היה מזמן ואני לא בטוחה אם אני זוכרת נכון?

Mיקי_

New member
לא משלמים אותו דבר

מקבלים כסף, אך זה תלוי בהרבה תנאיפ אפשר למצוא תשובות לכך בשאלות נפוצות של הפורום. ליצור קשר עם קבלת הפטור, מה שיותר מוקדם ך יותר טוב, וסיכוי להשתלב למקומות יותר טובים. השירות מתחיל בספטמבר, ככה שעד אז נסגרים רוב השיבוצים.

יוקאס

New member
כתוב בשאלות הנפוצות שאפשר להיות

בתחום ביטחון פנים... מה הכוונה? איך ואיפה מצטרפים לזה? מה עושים שם? כנ"ל לגבי בתי המשפט... :)

Mיקי_

New member
בבית משפט קלדנים

בביטחון פנים אין לי שמץ שווה לשאול עמותות המכוונות מתנדבים לשירות לאומי

למעלה