שימו לב!

emmily plays

New member
שימו לב!

אחי פתח אינציקלופדיה ובאות פ' מופיע ערך: פינק פלויד- הלהקה הפסיכדלית הראשונה, וניתנת ביוגרפיה מקוצרת שלהם. וזו לא אינציקלופדיה למוזיקה, כי אם "בריטניקה". מגניב, לא?

Chocoholic

New member
אכן מגניב

אבל אם כבר ייצגו אותם, אז למה לא לדייק? אולי בשלב מסוים הם היו המובילים בתחום אבל הם לא היו הראשונים שעשו פסיכדליה...

שיואו, איזה מגניב...

איזה עולם עד שאיזה בן תשחורת פותח אנציקלופדיה - הוא עוד קורא שם שטויות. לא ראשונים ולא בטיח! "החלילן" יצא רק ב-1967 לעומת זאת - הבירדס ואלבומם המימד החמישי ראו אור כבר ב-1966 גם הביטלס עשו צעדים ראשונים בז'אנר החל מ-1965 (RUBBER SOUL ואח"כ REVOLVER) קצפת של קלפטון כבר היתה מזמן בטריפ כוחני הדלתות והנדריקס פעלו במקביל LOVE של ארתור לי כבר הספיקו לשחרר את אלבום הבכורה ואת DA CAPO דונובן הוציא את SUNSHINE SUPERMAN ב-1966 רוקי אריקסון (אולי האמן הפסיכדלי הראשון האמיתי)ומעליות הקומה ה-13 כבר מזמן רבו עם זומביס והפסיכדליה יצאה להם מהתחת טרם הופיעו הורודים. ג'פרסון איירפליין גם הם עמדו קודם יפה בתור וזה עוד בלי להגיד מילה על החבורה של ג'רי גרסיה א על זו המוקדמת של קלפטון (היארדבירדס)... בקיצור, עדיף לקרוא עיתון. אגב, אם הכוונה בביטוי "הלהקה הפסיכדלית הראשונה" היתה להיותם הראשונים במעלה, אזי אני חוזר בי... כיוון שזה כבר ממש משפט אידיוטי שלא ראוי להתייחסות.

מה שהוא ממש אדיוטי

זה להתווכח על תרגום לעברית של טקסט מקורי באנגלית, שאף אחד מאיתנו - חוץ מאחיה של אמילי - לא ראה. הלינק לערך "פינק פלויד" באנציק' בריטניקה אונליין. הערך נכתב ע"י לוסי אובריאן, מבקרת בריטית ידועה. תרגום השורות הראשונות: "הלהקה הבריטית פינק פלויד היתה ב'שורה הראשונה' של הפסיכדליה בשנות השישים, ומאוחר יותר בשנות השבעים הפכה את רעיון אלבומי-הקונצפט לפופולרי בקרב הקהל הרחב". וזה נכון. האמריקאים המציאות את הפסיכדליה. הבריטים לקחו אותה ועשו ממנה משהו אחר לגמרי - בגלל הרקע התרבותי השונה מאוד שלהם. התהליך היה דומה במהותו למה שנעשה כמה שנים קודם לכן, עם ה-R'n'B האמריקאי, כשהביטלס, הסטונס, הקינקס ה"מי" ורבים רבים אחרים לקחו אותו ועשו ממנו משהו אחר, מקורי, חדשני - וגם טוב מהמקור, במקרים רבים. הפסיכדליה האנגלית נבדלה מהפסיכדליה האמריקאית, משום שהרקע החברתי והתרבותי של יוצריה היה שונה מזה של היוצרים האמריקאים. המוסיקאים האנגלים היו ברובם מהמעמד הבינוני, וזכו לילדות אנגלית "קלאסית" ולהשכלה עשירה. סיד בארט הוא הדוגמא האולטימטיבית לכך: שיריו - הפסיכדליים לעילא - איזכרו ספרות ילדים אנגלית ונופים אנגליים. הוא זנח - במכוון - את המבנה הקלאסי של שירי רוק, שהיו עד אז מבוססים על ה-R'n'B האמריקאי (בעוד הלהקות הפסיכדליות האמריקאיות נשארו נאמנות, רוב הזמן, למבנה זה), ואת המבטא האמריקאי, שהיה חביב על רוקרים בריטיים עד אז. בנוסף, הוא שילב בשיריו רעיונות ומוטיבים ששאב מאמנים בריטים אוונגרדיים כגון להקת AMM, שפעלה באותה תקופה, ושאת חבריה הכיר. אין הרבה דמיון, לכן, בין Piper לבין מה שה-Grateful Dead עשו באותה תקופה, לדוגמא. וחוץ מזה, מה זה משנה מי היה קודם? מה שכן משנה, לעניין הכללת הפלויד כערך ב"בריטניקה" הוא שלפחות בבריטניה מכירים בחשיבות התרבותית של אמני הרוק. לא רק בכך שהאנציקלופדיה ה"לאומית" הבריטית מתייחסת אליהם (אני מניחה שגם אמנים אחרים זכו לערכים משלהם שם), אלא גם בתוארי הכבוד הממלכתיים שאמני רוק זוכים להם, בממלכה המאוחדת. ומה בארה"ב? יוק. ההסטוריה העשירה של המוסיקה הפופולרית האמריקאית במאה ה-20 - אולי התרומה החשובה ביותר של ארה"ב לעולם - לא זוכה לשום הכרה רשמית.

וואללה צודקת

'אידיוטי' מסכם כל מה שיש לי להגיד על התגובה הצפויה להחריד שלך. להגיד על האמריקאים, שמקדשים ממש את האייקונים התרבותיים שלהם (דוגמת בוב דילן, ג'וני קאש, אלביס פרסלי, רובי רוברטסון או ג'ון פוגרטי) - "בארה"ב? יוק" - זה סתם גובל בזריקת יאדה יאדה יאדה לאויר... ושמא התכוונת לשמש כאותו גנרל שמלמל - "מלטה? יוק", תמהני. באשר להשכלה התרבותית (WHATEVER) של הבריטים ושאר ממבו ג'מבו בנוסח "הרוח בערבי הנחל" של סיד בארט - על זה כבר אמרו טובים ממני - פחחחחחחחח. סיד בארט ישאר לנצח בתפקיד מה שהוא היה באמת - שעון קוקיה קטן, בלתי מועיל ובלתי מזיק (אלא לעצמו) לחלוטין. תגידי, נחירות (הבוז בעיקר) לא מעירות אותך בלילה?

איפה בדיוק

"מקדש" הממסד האמריקאי את דילן, קאש, פרסלי ודומיהם? אני לא מדברת על העיתונות, או אפילו האקדמיה האמריקאית - אלו עוסקים ויעסקו באיקונים הנ"ל עוד דורות רבים. אבל הממסד? היכן?? אשמח לשמוע דוגמאות.

pink floydror

New member
הולדן ..

עד היום כשקראתי דברים שלך תפסתי אותך כאדם מבוגר ובוגר .. מוכשר להפליא ומבין עניין..אני ממש מצטער שבגלל הודעה אחת גרמת לי לשנות את דעתי ברוב הנושאים הנ"ל, מוכשר תמיד תהיה כנראה, אבל כל השאר התערערו בשניה.

אל תצטער

אחרי הכל, כפי שכבר ניסח זאת היטב יורם ארבל - עת התפייט לאחר הפסד של מכבי ת"א באחד מהגמרים בשנות ה-80 נגד טרסר מילאנו - ופתח בפראפרזה על "חלף מן הרוח": אחרי הכל, גם מחר...יום! אני לא מבליג בקלות על מה שנראה לי רשעות גרידא וקנטרנות מטומטמת. אני מזהה את שני אלה במנהלת הפורום שלכם. צר לי שכך הם פני הדברים, אבל בינינו זה לא כזה BIG DEAL. רץ לראות את המשחק. תבלה, חביבי.

HOLD YOUR HORSES

תירגע רק פורום במחשב מה יש לך? וגם קשה לי להאמין, שאתה מכיר אותה כל כך טוב מהאינטרנט. אז תעשה לכולם פה טובה ופשוט אל תדבר על דברים שאתה לא מבין(ולא התכוונתי לדיון המוזיקלי).

Crazy Diamond85

New member
אכן שמתי לב לזה מזמן...

כתוב שם לא מעט על פינק פלויד, ולמשל על שיטות הסאונד הקוואדרופוניות שלהם

weird dust

New member
יצא DSOTM והחומה בSCAD

ואז יש תאימות ל5.1 רמקולים ניתן לקנות באמזון

למעלה