שימו לב

אליגטור

New member
שימו לב

תשובה: "אין בנו שנאה. יש בנו הרבה כעס. הרבה אנשים מבלבלים בין כעס לבין שנאה וזו הזדמנות מצוינת להסביר את ההבדל. אני רוצה שבני ישרת בצה"ל עם חרדים. בדרך כלל מי ששונא את זולתו לא רוצה שהם יהיו איתו. אז איך אפשר לומר שאנחנו שונאים? אני מכבד את אורח חייו של האדם הדתי ולא יעלה בדעתי לומר לו מה להתפלל, מה לאכול, איך להתחתן, איך לבלות את יום השבת שלו, איך לחנך את ילדיו ועוד ועוד. אבל באותה מידה בדיוק אני תובע, בתוקף, מהאדם הדתי לכבד את אורחות חיי ולא לומר לי מה לאכול, איך להתחתן, איך לבלות את יום השבת שלי ועוד ועוד. השנאה היא דווקא יסוד מוסד בתרבות החרדית. צריך רק לקרוא את העיתונות החרדית כגון "המודיע", "יתד נאמן" ו"יום ליום" כדי להזדעזע מהכמויות המסחריות של השנאה והתיעוב שהחרדים חשים כלפי החילונים. האם ידעת שאנו, החילונים, מכונים בעיתונות זו כבהמות? שהחינוך שלנו נחשב כחינוך לפשע ולזנות? שצה"ל נחשב כבית בושת? עכשיו תשאל את עצמך אימתי, אי פעם העיז איזשהו מנהיג או פוליטיקאי חילוני להתבטא כך כלפי התרבות החרדית". המפלגה הזו מסוכנת יותר מכולן. היא סוחפת אחריה הרבה שיים תמימים כדי לשחוט פרות קדושות. היא מנצלת נקודה חלשה בעם כדי ללחוץ ולהשיג עוד כוח. הצביון היהודי ו"מדינה יהודית בארץ ישראל" כבר לא רלוונטיים מבחינתה. היא עלולה להביא עלינו את מלחמת האחים הגדולה ביותר.

למעלה