שימו לב!!!!

שימו לב!!!!

על פי סקר מכון דחף ששודר בפוליטיקה התקבלו התוצאות הבאות- ליכוד-37 מנדטים אבודה-21 שינוי-15 מרצ-7 שס-7 השאלה היחידה היא האם תהיה ממשלה עם חרדים או ממשלה חילונית ציונית לכן חובה עלינו לתמוך בשינוי

עבודה+מרצ+ערבים אין אפילו 40 מנדטים

והם חושבים שהגושים הים הליכוד לבד כולו כמו גוש השמאל כולו שינוי - לא לתפוס תחת , בסקרים כל המאוכזבים מצביעים עבורכם אבל האם יעשו זאת גם בקלפי?

asafpp

New member
לגבי שינוי

אני חושב שאכן הגיוני המספר 14-15 מנדטים, ואני כותב את זה בצער, בין המשאלות הגדולות שלי זה ששינוי לא תצליח בבחירות, מפלגה פופוליסטית עם ניחוח של שנאה ואנטיות. הם עולים בסקרים כי התעמולה שלהם מאוד נבונה, שים לב שהם לא משחזרים את התעמולה מ99 בה הם תקפו בארסיות רק לעצור את החרדים, בתעמולה שלהם הם פונים יותר אל "המעמד הפרייר", זה שמשלם מיסים ועושה מילואים. וזה אחד הדברים הכי מפריעים לאנשים בארץ חוץ מהנושא הבטחוני-מדיני,שבו, שוב אני כותב, הרבה אנשים עברו יותר ימינה במפה הפוליטית. לכן מאוד נבון היה מצידו של לפיד כשהוא אמר והשחיז לאחרונה מספר דעות ימניות. גוון ימני+זיקה למעמד הפרייר הבינוני= נוסחה מנצחת. באשר לש"ס, היא תשיג יותר מ7 מנדטים, וזה יהיה על חשבון הליכוד. את זה כבר אנחנו מכירים ממערכות בחירות קודמות. למרות שיכול להיות אחרת כי הפעם אין להם את הרב אריה. בקיצור,באשר לש"ס אף פעם לא להסתמך על סקרים.

asafpp

New member
אם הייתי פעיל מרצ

עוד לפני חודש הייתי חותם על 8 מנדטים. הרי ברור שאחרי השנתיים האחרונות אנשים רק הפכו ימניים יותר. אני מכיר הרבה שהצביעו מרצ ב99 והשנה יצביעו אחרת. הסיכוי היחיד של מרצ להשיג קולות חדשים זה מקרב הערבים ומבוחרי העבודה ש"השמאילו", שאין הרבה כאלה אחרי שמצנע עם תוכנית ההפרדה החד צדדית שלו זכה בראשות המפלגה.

ricardo18

New member
זוהי רק תגובה טבעית - של הקצנה

פוליטית בקרב עם השרוי במצב בטחוני וכלכלי קשה. המצב הנוכחי עוד יחלוף לו ואיתו היתרון הפוליטי של הימין.

Deathatred

New member
זוהי תגובה של אנשים

שרואים צבועים - מצד אחד מגנים "כל" אלימות אך מצד שנים רצים להגן וללק לכל רוצח יהודים ומחבל. העם לא יבחר באלה שמתרפים לרגלי אויביו ורוצחיו ועושים להם לגיטימציה ותעמולה. העם רוצה שיגנו עליו - לא על בשארה ולא על טיבי, ולא על ערפאת, ולא על אחמד שמלמד את הבן שלו שהיהודים הם חיידקים שצריך להשמיד בכל מחיר.

ricardo18

New member
מי זה העם הזה שאתה מדבר עליו?

אתה מודע לעובדה שאתה חי בחברה פלורליסטית?

Deathatred

New member
אתה מודע לכך

שחברה, כמה פלורליסטית שתהיה היא עדיין יישות קולקטיבית?

pelegs

New member
נכון ביותר

חבל שמרצ פועלת בצורה שגויה במערכת הבחירות הנוכחית(לדעתי).

asafpp

New member
היא רק מקצינה יותר שמאלה

במקום להתמרכז יותר לכיוון העבודה המתפוררת ולקחת מהם קולות. מעניין מאוד מהי האסטרטגיה התעמולתית שלהם, ומאיזה מגזר הם מנסים להשיג קולות.

pelegs

New member
חלילה

שלא תתמתן! מרצ חיבת לשמור על מעמדה כמפלגת שמאל לא מתון ציוני, ואסור לה להיפך לגדולה מדי! אני לא רוצה לראות את מרצ כמפלגת השלטון, אלא רק כתומכת פרלמנטרית לחוקים חברתיים. חייבות להיות פלגות שתפקידן הוא חברתי ו"ראדיקלי יותר", ומפלגות שתפקידן הוא ניהול המדינה. אם מרצ תיהיה מפלגת שלטון, אז אני עובר למפלגה קנה יותר שתדאג יותר לאזרח בכנסת, מרצ לא תעשה את זה.

tali_le

New member
לעומת אחרים מרצ לא מתעלמת מאידיאלים

בשביל אסטרטגייה תעמולתית אלא מנסה להציג את העמדות הכנות שלה בצורה הטובה ביותר... ואני חושבת שמרצ לא צריכה להתמרכז יותר ממה שהיא כיום - מרצ היא מפלגת שמאל חזקה וגאה ואין סיבה שהיא תתמרכז בשביל קולות נוספים כשכל מה שזה ייצור זה עוד מפלגה עקרה וחסרת אידיאולוגיה... טלי

asafpp

New member
אל תהיי תמימה

לכל מפלגה יש אסטרטגיה תעמולתית, מחדדים מסרים פופולריים ומצניעים ומטשטשים מסרים שנויים במחלוקת.המטרה של תעמולה זה ליצור תדמית מסוימת ועל בסיס זה להביא קולות,וזו הסיבה שיש תעמולה רק בזמן בחירות. חשוב לציין שזה כל עוד היא לא סוטה מהאידאולוגיה שלה. לא התכוונתי שמרצ תהפוך למפלגת מרכז אלא תתן מסרים אשר פחות מקצינים שמאלה . באותה מידה שאפשר ללכת במסרים שמאלה אפשר ללכת מרכזה, זה לגיטימי ואין בזה פסול. למשל המילה "כיבוש" היא מילה בוטה שמקצינה שמאלה.

lifegirl

New member
מחלק השנאה שלום, מדבר מומפלומפי...

ואפילו הייתי תומכת מרצ- הבחירה איננה בין שינוי למרצ. מצביע מרצ (כולי תקווה!) לא מצביע לה בשם ההתנגדות לממשלה עם חרדים, אלא כיוון שהוא מתנגד לכיבוש, כיוון שהוא סוציאל-דמוקרט, כיוון שהוא בעד שיוויון. האם אתה באמת מאמין שמישהו מפחד כל-כך לבחור במפלגה שתשב באופוזיציה שיבחר במפלגה שאינו מסכים עם מצעה ומעשיה?! <אגב, לא ברור לי מדוע "ממשלה עם חרדים" מתריעה אותך כ"כ.. מצידי- שישב בממשלה מי שרוצה.. אמונתו הדתית בכלל לא רלוונטית, אלא תפיסותיו הפוליטיות...> <ועוד אגב- אני מעדיפה לבחור במפלגה שלא תשב בממשלת שרון. מרצ מתחייבת. מה עם שינוי?> איכס, שונאת לענות למסיונרים של שינוי. אבל לא הצלחתי להתאפק...

למעלה