שימו לב

חבל מאוד

Feanor75

New member
זה שקר

את מאוד מיתממת

היא כתבה שנמאס לה מגברים וזה הלך רוח שמאוד נפוץ בחברה ובמיוחד בפורום האלה, של שנאת-גברים וכל מה שהגבריות מייצגת. הרבה פורומים מנוהלים ע"י נשים, פונים שם בכוונה לגברים בלשון נקבה, ומוחקים תגובות של גברים. פעם בפורום כזה שאלתי מאיפה כל השנאה הזאת לגברים, כמובן התיממו והתחמקו כמו שאת עושה- אבל מישהי יותר כנה אמרה "בגלל אלפי שנים של דיכוי נשים בידי גברים" עכשיו באה הנקמה... אז זו נקמה לא לגיטימית דווקא נגד גברים שלא עשו שום רע, וזה בכלל מבוסס על שקר שלומדים בבית-ספר ובטלוויזיה- כאילו היה דיכוי בהיקף כזה. יש פה רק דיכוי אחד, וזה דיכוי מצד נשים, מסרסות, משמיצות וחיות כטפילים על גברים- זה פחות או יותר מה שקורה בארץ. גבר אמיתי אין לו מה לחפש בתרבות כזאת, לתומי קיוויתי שבפורום הזה אולי זה יהיה אחרת

אני יכול לתת הרצאה שלימה מאיפה זה נובע אבל גם אז כמובן תגידו שזה שוביניסטי ותמחקו

הפורום הזה לא נועד למטרות של שנאה

מאף כוון,
ממקום של מיסטיקה ורוחניות
ניתן להגיד שכל נשמה הייתה גם גבר וגם אישה
בגלגולים שונים,
כך שכל הויכוח הזה בין גברים לנשים מיותר לחלויטין,
כלונו גברים ונשים כאחד,
בכולנו יש הורמונים נשיים וטסטוסטרון גברי
רק המינון שונה.

Feanor75

New member
לא מסכים איתך

אני חושב שבאופן כללי גברים נמצאים בשלב מתקדם יותר בהתפתחות הרוחנית, במעבר של האדם לאינדיבידואל. זה לא אומר שאישה לא יכולה להיות ברמה גבוהה. לכן גברים הרבה יותר מוכשרים ליצור דברים. יש תחושה שנשים הן יותר רוחניות, כי הן עדיין מחוברות יותר להוויה העליונה (אומרים שבאצמעות הרחם שלהן- נשמע הגיוני), התודעה שלהן עדיין יותר קולקטיבית ופחות אינדיבידואלית, כמו ילדים, כמו בעלי-חיים, הכל זורם טבעי- לכן הרבה גברים גם רואים אותן בהערצה, כי הגבר האינדיבידואל מהרהר, שואל שאלות, הוא מנותק מההוויה והמטרה שלו היא לחזור אליה בתור אינדיבידואל- זה השלב הבא.
אני מאמין בגילגולים אבל לא יודע מספיק איך זה עובד. אולי גבר לא מפותח רוחנית מתגלגל לאישה, שמתגלגלת לגבר יותר מפותח וכן הלאה..
כל עוד אנחנו בעולם הפיסי אנחנו מחולקים לגברים ונשים, יש לזה סיבה ואסור לנסות לטשטש את ההבדל בין המינים

האשמת את באי הפורום

בדבר שאתה לוקה בו בעצמך

כבר מהמשפט
ואני מצטטת-
אני חושב שבאופן כללי גברים נמצאים בשלב מתקדם יותר בהתפתחות הרוחנית, במעבר של האדם לאינדיבידואל. זה לא אומר שאישה לא יכולה להיות ברמה גבוהה.
הייתה אפליה גברית על הנשים
וכך גם כל שאר דבריך הפחיתו מערכה של האשה והעצימו את הגבר.
אין לדעתי הבדל בין המינים
ההבדל היחיד הוא בהתפתחות התובנות של כל בן אנוש זכר או נקבה באשר הוא.

snoopytush

New member
יש הבדלים אבל

אפשר לגשר על ההבדלים בכל מיני צורות
ועדיין אף מין לא יותר טוב ממין אחר.
ויש גם את הערבובים באמצע גברים נשיים ונשים גבריות
ויש את ההגדרות התרבותיות שיוצרות דיכוטומיה מיותרת
שקובעת לאנשים אילו תחומים הם "נשיים" או "גבריים".
וכמו שאמרת הוא בעצמו לוקה בתפיסת עולם מפלית
אז שיסתכל קודם על עצמו במראה

Feanor75

New member
אבל למה

לצאת מנקודת הנחה שאין הבדל בין המינים. למה שלא נצא מהנחה שגברים יותר מפותחים מנשים, וזה גם מסביר המון דברים- כמו למשל למה כמעט כל היצירות הגדולות בספרות והמוזיקה נוצרו בידי גברים, למה לגברים מתאים יותר להיות מנהיגים, למה הם פיסית גדולים יותר.
בקבלה זה פשוט מאוד- הגבר משפיע כלומר מעביר את השפע לאישה, והאישה מעבירה לילד. זה טבעי מאוד בבית שהאישה מודאגת והגבר הוא זה שמרגיע אותה, הוא מפרנס, מתקן, הוא מקור השפע. זו היררכיה בריאה בדיוק כמו ההיררכיה בין אישה לילד שלה, אישה טובה ואוהבת, נהנית להעניק הכל לילד שלה

כי זה תחרות מטופשת

גברים לא יותר טובים מנשים. גברים שונים מנשים.
למה לא להגיד שנשים יותר טובות מגברים? נשים יולדות. תראה לי גבר שמסוגל ללדת.
זה פשוט מטופש להגיד את זה

Feanor75

New member
הגישה הזאת של שוויון רק מפריעה

ומעכבת את ההתפתחות של אנשים, גברים וגם נשים. בוודאי שיש שוני.
אם אני צודק וגברים באמת יותר מפותחים, זה אומר שמי שחושב אחרת לא מבין את המציאות ומשוטט בערפל בלי להתקדם. ואם אני טועה אז זה אני שלא מבין והולך בחושך. אבל רק צד אחד צודק, קחי בחשבון שאולי את רואה את המציאות לא נכון

אתה רציני?

איך לימון יכול להיות יותר טוב מתפוז? זה שאתה מחפש להוכיח שגברים יותר טובים מנשים זה מה שהורס לך. אתה כועס כשאתה חושב שמישהי מעיזה להגיד אולי שיש משהו לא טוב אצל גברים. מצטערת אבל לא מכירה נשים שיקבלו את זה שאומרים להם שיש מישהו טוב מהם.
אותי גם כרגע מתחיל לעצבן שאתה בטוח שהמציאות שלך דווקא היא הנכונה

Feanor75

New member
יכול להיות

שלימון מפותח יותר מתפוז או להיפך, כמו שכלב מפותח יותר מתולעת. יש דקויות שקשה לראות, אם יש אלוהים הוא יכול לומר לך בדיוק מה ההבדל ואיך עובדת ההירככיה.
כשהדעה שלך היא מקובלת, איך שאת רואה את המציאות- אז זה נוח לך כי כל הסביבה נוהגת לפי זה. אבל כשמערערים על זה זה לא מוצא חן בעינייך.
או את מנסה לומר שאין מציאות אחת, וזה אבסורד

למה כלב יותר מפותח מתולעת?

מי החליט? כי בעיניך זה נתפס ככה?
אני אמרתי שאין מציאות אחרת? אני רק טענתי שאתה סגור על המציאות שלך ותהיתי למה אתה חושב שדווקא היא הנכונה

Feanor75

New member
כל אחד חושב שהוא רואה את המציאות כמו שהיא

אנחנו אחראים לדברינו, זכותו של כל אחד להתבטא כשהוא לוקח בחשבון שאם הוא טועה אז הוא נושא באחריות.
זה לא ברור שכלב מפותח יותר מתולעת?
זה לא ברור שהיטלר עשה דברים רעים? גם נאצים יכולים לטעון שהם עושים דברים צודקים, אבל אנחנו בני אדם עם לב, עם חוש שאומר לנו כשמשהו מאוד לא בסדר. ככל שהחוש הזה מפותח יותר הוא יכול לענות על שאלות מורכבות יותר ולהבחין בדקויות. כלב ותולעת זו שאלה קלה יחסית להשוואה בין כלב לעכבר וכן הלאה

חני 852

New member
לדעתי

באמת התודעה של הכלב יותר מפותח מהתולעת .זה נכון
אבל
אין הבדל ואין שוני בתודעות בין הגברים או הנשים ...

snoopytush

New member
יש שוני

גשם משיחה עם ג'נדרקווירים ( אנשים שלא
מרגישים גברים ונשים או שמרגישים שניהם),
הם סיפרו לי שהם מרגישים וחושבים אחרת
כשהם במצב אישה או במצב גבר.
אי אפשר להגיד שאין שוני אבל יש כל כך הרבה סוגי אנשים
והרבה אנשים היו גברים או נשים בגלגולים קודמים
שלפעמים כבר לדעתי בגלגול הזה הם כבר משהו באמצע.
וגם אם יש הבדל זה לא בהכרח הבדל מובהק או הבדל
שמצריך התייחסות שונה.
שני המינים רוצים כבוד כמו כל אדם
וזהו..

חני 852

New member
התכוונתי

שאין תודעה שונה לגברים בלבד ..
או לנשים בלבד .יש ויש
וכולם שווים ..
חוץ מבחינה פיזית כמובן
זה השוני ..