שימו לב

deathcaster

New member
שימו לב

http://www.kikarhashabat.co.il/חוק-טל-בוטל-כינוס-חירום-בביתו.html מה שמטריד אותי בכתבה הזו ובטוקבקים שהיא קיבלה זה לא ביטול "חוק" טל, או זה ששטיימן זעק מרה על תורת ישראל... מטריד אותי שבמקום להתעסק בזה, ברחו להדגיש שאלי ישי נכנס מהחלון (לא הבנתי למה?) והתגובות הגזעניות נוטפות השנאה משני הצדדים לא איחרו לבוא.

Sophalin

New member
לא ברור לי משהו

איפה ביטול חוק טל הוא ביטול תורה? מי אמר שלומדי תורה יפסיקו ללמוד. כל מה שהביטול של חוק טל אומר זה שלימוד התורה לא יפטור אותם מחובותיהם האחרות למדינה. זה לא שהם לא יורשו ללמוד תורה או משהו.

deathcaster

New member
תגובה

המשמעות של "מילוי חובות" שאינן לימוד תורה, סותר את "והגית בו יומם ולילה" שעל זה נשענים "תורתם אומנותם"... וזה מוביל לשאלה אחרת: אם הם כ"כ דואגים לביטול תורה, איך זה שיש להם זמן להפגנות והתפרעויות?

לאונידס

Active member
אז אני אסביר לך למה החלון חשוב

כי עכשיו יחליטו שבכל המוסדות הציבוריים צריך גם לקבוע מזוזות בחלונות. כמובן שצריך מימון למזוזות ולקובעי המזוזות = המון תקציבים וג'ובים נוספים שאפשר לחלק דרך משרד הפנים. וצי שמגחך שיזכור שלפני 5 שנים גיחכו על עצם הרעיון של הפרדה במדרכות בין גברים ונשים.

deathcaster

New member
אז עוד 5 שנים:

"ברוך שצוונו לקבוע מזוזה...........בחלון" (כי זה דלת לאלי ישי) עוד 10 שנים: "ברוך שצוונו לקבוע מזוזה...........בחלון...של הרכב" (כי זה גם דלת)

לאונידס

Active member
ולפי היהדות מזוזות קובעים רק בבית

ולמרות המודרניזציה וההי-טק מקום העבודה הוא בכל זאת לא הבית שלנו.

deathcaster

New member
אתה קטן אמונה
תהיה אופטימי

לוסי44

New member
אם כבר אתה מדבר על "חוק טל"

אז אל תשכח בזכות מי עלה ביבי לשילטון,בזכות חבריו הדתיים,כך שהחוק הזה לא יעבור ,תאמין לי הוא לא יצא לפועל,ההיגיון שלי אומר שזה סתם קישקוש

למעלה