סקר
מוזר לחשוב על הלהקה הישראלית הטובה בכל הזמנים. כל הרכב תרם בצורה שונה. "כוורת" היתה מורכבת מהרבה מוסיקאים מוכשרים ולכן היתה מעין סלט מוסיקלי קליל, עם אחלה הומור והמון השפעות. העובדה שכל אחד מהם המשיך ברכבים אחרים מצוינים וגם בקריירות סולו מצליחות. "משינה" היתה הלהקה הנכונה בזמן הנכון(למרות שנהנתה להעתיק ישירות מכל דבר שמצא חן בעיניהם), היא גם עברה כמה וכמה גילגולים ולא דרכה במקום. "מוניקה סקס" הוציאה אלבום ראשון שנתן בראש והעלה את כל האופטימיות לגבי האפשרות ליצור פה רוק בעברית שנשמע מהימן. "היהודים", בעקשנות ובעיקביות, יוצרים כבר הרבה זמן רוק/מאטל איכותי עם קהל נאמן. "רוקפור" אמנם שואבים את החמצן שלהם מלונדון של סוף שנות ה 60 ותחילת שנות ה 70, אבל 2 אלבומי האנגלית האחרונים שלהם נוגעים באותה מידה גם בסאונד עדכני של להקות כמו porcupine tree, Spiritualized ו Radiohead . מה עוד שההצלחה שלהם בחו"ל מהווה השראה להרבה הרכבים לצאת לחו"ל ולשווק את הסאונד גם מחוץ לתחומי הארץ. "אתניקס" באה מכוון שונה, למרות שמבחינתי, היתה איזו שהיא הבטחה באלבום הראשון, בשילוב של רוק בסיסי עם אתניות מקומית (משהו שקצת הזכיר לי את עופרה חזה שרה עם Sisters of Mercy ). בקיצור, הרשימה היא עוד ארוכה. הייתי מוסיף ללא ספק עוד כמה אפשרויות בחירה, כמו "תמוז"," אהוד בנאי והפליטים", "תיסלם", "איפה הילד". אבל לצערי הייתי מוותר על שאלון מהסוג הזה, מהסיבה הפשוטה ששום תוצאה לא תשקף כלום. (קשה הקטע הזה של סקר, הא?....) gvn2fly