אני שם לב
קודם כל לכך, שאתה אדם חסר נימוס, שאינו מצטיין בהיקשים לוגיים (עיין תשובתי בפורום "חוק ומשפט"). לגופו של הטיעון שלך: זהו טיעון נאה להקלה בעונש, אבל לא לשלילת עצם ביצוע העבירה. בכל מקרה, גם אם אתה חולק עליי, אינך יכול לשלול בוודאות את האפשרות, שבית המשפט יגיע למסקנה שונה משלך ויקבע, שהמעשה הנדון כאן הוא אכן עבירה פלילית (כשם שאני איני מתיימר לקבוע נחרצות, שהמעשה הנדון הוא עבירה פלילית, אלא, כפי שכתבתי, עבירה לכאורה). בנוסף לכך, אני בהחלט מסכים, שהסיכוי שהמעשה הנדון יגיע לדיון משפטי, קלוש. זאת משום שאם וכאשר תוגש תלונה במשטרה, הנהלת "תפוז" תמהר לסלק את הכינוי המדובר, תטען שהייתה אי-הבנה (או טענה אחרת מעין זו) ותציג את תקנון הפורומים שלה כראיה לכך, שהיא מתנגדת לביטויים מהסוג האמור. בעקבות זאת ייסגר התיק. אבל זה, כמובן, אינו גורע מטיעוניי ברמה העקרונית. גם הפרשנות שלך, כאילו ה"ילד" בסך הכול קורא לעצמו "יהוה" מיתממת. אדם אינו "קורא לעצמו" בשם של ישות שהוא בז לה. ה"ילד" אינו מתחזה להיות "יהוה" (שאז יש להפנותו לטיפול מתאים), אלא בז באופן בוטה לכל אלה שהשם הזה מקודש להם. כך מפרש את הכינוי הנדון כל אדם סביר, מה גם שה"ילד" עצמו אינו מכחיש זאת, ועובדה היא, שאנשים נפגעו ומחו. לעניין התלונה במשטרה: הבהרתי כבר, שאין לי שום כוונה להתלונן, משום שאני עצמי אתאיסט, והכינוי הנדון אינו פוגע בי כלל. את נושא התלונה במשטרה הזכרתי כדי להבהיר את ההליך. מחלוקות אינן מגיעות מעצמן לבית המשפט. מישהו צריך להתלונן קודם.