שימו לב לרצ"ב

ניסיון שני להכניס קישור...

חולי צליאק למכון התקנים: http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/SearchArticle.jhtml

מאוד "מתחשבים" שטראוס עלית...

אין לנו על מה להתלונן איך הם לא מתביישים כאשר מסתכלים על כל המוצרים ורואים שבכולם!!! רשום עלול להכיל גלוטן להגיד שהם "מתחשבים"....

amitshein

New member
../images/Emo46.gif אני מציע : לא לוותר

להלן תוכנו של מכתב ששלחתי למכון התקנים "שלום רב הנני אב לילדה בת 4 שנים החולה במחלת הצליאק כידוע לכם החולים במחלה זו רגישים לגלוטן, חלבון הנמצא בחיטה, שעורה ועוד מספר דגנים התזונה של החולים המחלה מורכבת ביותר בשל הנפיצות של החיטה במגוון רחב של מוצר מזון המחלה נפוצה בקרב כל שכבות הציבור וכיום מעריכי כי קרוב לאחוז אחד מהאוכלוסיה סובל ממנה מעיון האמנת השירות שלכם נוכחתי כי טבעתם בה את הסיסמה מכון התקנים הישראלי הוא ארגון ממלכתי לפיתוח ולהספקה של שירותי איכות רב תחומיים המשלבים תקינה, בדיקה ואישור של מוצרים, שירותים, תהליכים ומערכות ניהול ואיכות, כל זאת, לשיפור איכותם של מוצרים ושירותים המסופקים בארץ, לשיפור כושר התחרות של מוצרים ושירותים ישראליים בארץ ובעולם, ולשיפור איכות החיים בישראל לאחרונה החלו מספר יצרני מזון בארץ לכסות את עצמם על ידי סימון גורף של מוצריהם כעשויים להכיל גלוטן. סימון גורף זה נעשה גם על מוצרים שברשימת מרכיביהם אין כאלו המכילים גלוטן. סימון זה פוגע באיכות החיים של אותו נתח אוכלוסיה הרגיש לגלוטן בהיותכם הגוף היחידי בארץ הנותן הסמכות ותקנים איני מבין כיצד אתם מאפשרים סימון גורף כזה. האם לא היה נכון יותר לדרוש מאותם יצרנים לבצע בדיקות של המוצרים שלהם לנוכחות גלוטן? האם לא ניתן לדרוש מאותם יצרנים לבצע ניקוי של ציוד וקווי הייצור המעבר מייצור מוצרים שמרכיביהם מכילים גלוטן לבין אלו שאין גלוטן במרכיביהם בהיותכם גוף ממשלתי, שנושא האיכות חרוט על דיגלו, אשמח לקבל תשובתכם המפורטת בנושא בתודה" שלחתי אותו למנכלית המכון זיוה פתיר, לדוברת ורד אורן,ולנציב תלונות הציבור מוטי מזרחי גם אתם יכולים. כתבו להם ובקשו את תשובתם. קצת "לחץ ציבורי" לא יזיק. מצ"ב קישור לכתובות הדוא"ל שלהם....

Almost me

New member
כאמא לאלרגי

כאמא לילד שסובל מאלרגיות מרובות (לא מצליאק) גם לבני אסור לאכול את מוצרי עלית (שעלולים להכיל שאריות בוטנים, אגוזים, חלב ועוד) . לפני כמה חודשים אימי נתנה לו בתמימות (כי גם היא כמו רבים חשבה שזה כסת"ח) מוצר של עלית והוא חטף שוק אנפילקטי ואושפז, אז גם אני אחרי ברור מעמיק עם עלית החלטתי שאני הביתה לא מכניסה את מוצרי שטראוס עלית, אז אומנם אני רק אחת (משפחה) ואולי זה נזק קטן (אני מניחה שצריכת מוצרי שטראוס עלית שלי היתה באזור ה-1000 ש"ח בחודש) אבל אני בטוחה שאם הרבה משפחות ינהגו כך יהיה להם מה להפסיד. אגב, אנחנו בתהליך של הקמת עמותה לאלרגים והייתי שמחה לשמוע עצות ממי שכבר הקים, בסה"כ המטרות שלנו דומות

למעלה