שימו לב לסקר הבא:

עמרי ר

New member
שימו לב לסקר הבא:

סקר שהוצג ממש לפני דקות ספורות ב"ערב חדש", ונערך ע"י אבי דגני ומכון "גיאוקטוגרפיה" (מדגם מייצג של 1,700 איש), הראה את התוצאות הבאות: הליכוד - 32 העבודה - 20 שינוי - 15 ש"ס - 10 האיחוד הלאומי - 9 מר"צ - 9 הייתי אומר שהסקר הזה קצת שונה מכל הסקרים השחורים שהונחתו עלינו לאחרונה...

סקר של 32 מנדטים נחשב כבר סקר טוב..

עד לפני שבוע זה היה נחשב סקר גרוע שבגרועים. רק עובדה זו מוכיחה את מצבו העלוב של הליכוד. מבחינתי, הסקרים האחרונים דווקא משמחים. גוש הימין עדיין נהנה מרוב (לא גדול אומנם, אבל עדיין רוב), ואילו הליכוד נחלש והאיחוד הלאומי מתחזק, ובמעריב אפילו חרות מקבלת שני מנדטים. יש תקווה! כשהעליתי בפורום זה את האופציה שגוש מפלגות הימין והמפלגות הדתיות יזכה ליותר מנדטים מהליכוד (ובכך יוכל להעלות לשלטון את נתניהו, למשל) - צחקו עלי כאן בפורום. ולפתע זה בדיוק המצב בהסקרים האחרונים...

מצביעי מחל הם ימין ששונא את עצמו

איש ימין שמצביע מחל, מפלגה שבאתר הבחירות שלה מופיעה תמיכה במדינת מחבלים, אכן שונא את עצמו.

עמרי ר

New member
מה לעשות ש- 32 טוב מ-27?

משום מה יש לי תחושה שהסקר הזה לא יקבל כותרות ראשיות בעיתוני הבוקר של מחר, למרות שהוא מצייר תמונה אחרת לגמרי ממה שציירו הסקרים של הארץ ושל מינה צמח. תסכימו איתי שיש פער עצום בין מצב של 27-24 בין הליכוד לעבודה לבין 32-20. מר בראל, לא אמרתי שזה סקר טוב. סקר טוב יהיה הסקר של ה- 28 בחודש, בו הליכוד יחזור לאיזור 40 המנדטים ויוכל להקים ממשלה שתהיה גם לאומית וגם יציבה. לא יודע מה איתך, אבל אני די התעייפתי ממערכות בחירות כל שנה וחצי.

אם אתה לא רוצה בחירות כל שנה וחצי

הדרך היחידה לכך היא להצביע עבור מפלגות הימין, מה שיגרום לליכוד להקים ממשלת ימין יציבה, ולא ממשלת "אחדות" שהיא ממשלת שמאל בתחפושת, בה השמאל יכול בכל רגע להפיל את הממשלה (כפי שעשה בדיוק עכשיו).

עמרי ר

New member
הצבעה למפלגות ימינה מהליכוד

לעולם לא תביא לממשלת ימין צרה, אלא לממשלת אחדות בה לעבודה יהיה כוח גדול. כך זה תמיד היה וכך זה יהיה גם בעתיד. הסיכוי היחידי להקמת ממשלה ימנית טמון בליכוד חזק עם 40 מנדטים, שלא ייאלץ להכניס את העבודה לממשלה וגם אם כן - לא יהיה זה מתוך עמדת חולשה ולא יהיה צורך לחלק בין הליכוד לעבודה שווה בשווה את התיקים. מי שרוצה לחזק את הליכוד, יש רק פתק אחד שיעשה את זה - מחל.

אין שום משמעות לליכוד חזק

אין כל צורך בליכוד חזק כדי להקים ממשלה ימנית - יש צורך בגוש ימין המהווה רוב. ליכוד של 30 מנדטים יכול להקים ממשלה עם גוש מפלגות (ימין ודתיים) המונה 35 מנדטים, בדיוק באותה מידה שליכוד של 40 מנדטים יכול להקים ממשלה עם גוש של 25 מנדטים. כל ההבדל הוא שבמקרה הראשון הממשלה תהיה ימנית יותר והליכוד יישאר נאמן יותר לעמדותיו.

Charlie

New member
מאחר ויש סטיית תקן של 4.5 אחוז

זה כלל לא משנה אם הליכוד מקבל 32, 30 או 29. מה שחשוב בסקרים הוא המגמה - לא המספר המדוייק של המנדטים לכל מפלגה. והמגמה היא המשך היחלשות הליכוד, עמידה במקום של העבודה אל מול התחזקותן של שינוי, ש"ס וליברמן. הסקרים כולם מראים מגמה בציבור של נטישת הליכוד לטובת האיחוד הלאומי, ש"ס או לפיד. ואני סבור שזה רע משום שכך לא תהיה יציבות שלטונית בישראל! (ועל כך ניתן הודעה שכתבתי בנושא בבוקר בפורום זה)

עמרי ר

New member
סטיית התקן בסקר הזה היא 3%

והיא בהחלט מעבר להבדל שבין 27 מנדטים ל-32 מצד אחד, ו-24 לעומת 20 מצד שני. אני שוב חוזר ואומר - אני בהחלט מודע לכך שהמומנטום הוא לרעת הליכוד (בינתיים), אבל פני הדברים שונים ממה שזעקו היום כותרות העיתונים. תסכים איתי שיש הבדל מאוד משמעותי בין סקר שמנבא פער של 12 מנדטים לבין סקר שמנבא פער של 3.

למעלה