שימו לב לסיפור

I T A L Y

New member
שימו לב לסיפור

הבא: היה לא' חשבון בבנק X, עם מינוס רציני. יום אחד הציעו לא' דירה ששווה בשוק 300,000 200,000 בלבד (עסקה נדירה ביותר שנתאפשרה בזכות היות הבעלים תושבת זרה שהגיעה לביקור)וא' חתם על זכרון דברים. לאחר שחתם על זכרון הדברים אמר לו מנהל הבנק שלא יאשרו לו משכנתא. במקביל היה מתקשר אליו מנהל הבנק כל בוקר ולוחץ עליו לשלם על החשבון כסף. מנהל הבנק הפגיש בין א' לבין אשתו שהיא עו"ד.עוה"ד הציעה לא' שהשותף שלה (גם הוא עו"ד) יקנה במקום א' את הדירה במיידי ויתן לא' בתמורה להסכמתו סכום נאה של 40,000$. א', שכאמור היה חנוק בכסף ותחת לחץ ממנהל הבנק, הסכים ומכיון שהיה חתום על זכרון דברים, חתם על חוזה המכר בציון שהוא נאמן (והודיע לרשויות המס שהנהנה הוא אותו שותף של אשת מנהל הבנק). מאז, עברו שנתיים מאז וא' מתחרט. הדירה היתה שווה 300,000 וכיום היא אף שווה יותר. הוא יכול היה לעשות עליה רווח במכירה של 100,000 או להשכיר אותה ב1,100$ לחודש מה, אם בכלל, יכול א' לטעון כנגד הבנק/מנהל/אשתו/השותפה שרכשה את הדירה?

smart one

New member
זה חורג ממטרות הפורום

לפחות כפי שאני מבין אותן. לא יתכן שכל סטודנט זב חוטם ועצל יפנה לפורום ויפרסם שאלה שניתנה לו במסגרת עבודה בקורס "דיני חוזים" ויצפה שאנחנו, שכבר היינו בסרט הזה, נפתור לו את הביות בחיים. זה לא היה קורה בייל, גם לא בקיימברידג'. לכל פרחי מכללת "קרני שומרון ובניו" שהחלה ללמד משפטים לאחר שחכי"נו המופלאים סידרו לה פרנסה, צאו, לימדו, שבו בספריות ופתרו את השאלות בעצמכם. הציון הוא לא חזות הכל בענין הזה. נ.ב יש לי את התשובה המלאה לשאלה, כולל אסמכתאות, דוגמאות ותקדימים ולרבות אזכורים ממספר ספרי משפט נהדרים.

I T A L Y

New member
אתה קופץ בלי לדעת על מה אתה מדבר

קודם כל, לאור גילי המופלג כבר סיימתי את לימודיי באוניברסיטה לפני שנים רבות. שנית, המקרה הוא מקרה אמיתי בהחלט וחבר שלנו הגיע אלינו בערב נרגש ונסער ושאל אם יש לדעתי משהו שהוא יכול לעשות. את התשובה שנתתי לו כחברה וכעורכת דין, אשמח לפרט בהמשך, אם כי רציתי לשמוע מה דעת חברי הפורום מבלי לכוון אותם לכוון מסויים. שלישית, מטרות הפורום נקבעים ע"י צוות הפורום ועד כמה שאני יודעת אין לך כל חלק בו. נדמה לי ששאלה שעשויה להביא לחילופי דעות והתפלפלויות משפטיות היא דווקא מסוג השאלות היותר מעניינות. ובעצם כל עוד שאלה אינה פוגעת ברגשות של אחרים- מדוע לפסול אותה?

מה שהיה כדאי אז

והפך לפחות כדאי היום... תשובה ראשונית ועל קצה המזלג: נראה לי שהעובדה שעברו שנתיים משחקת לרעתו של א'. עוד נראה לי שא' מבקש כנראה לבטל את העסקה בשל חוסר כדאיות כלכלית. מנגד - התנהגותו של מנהל הבנק שהציע את אשתו עורכת הדין נגועה בחוסר תום לב (אם לא למעלה מכך) והממונים עליו בודאי לא יאהבו לשמוע שכך הוא נהג. אשתו של מנהל הבנק יחד עם שותפה נצלו כנראה את מצוקתו של א' (עושק).

I T A L Y

New member
פלורי היקרה

אני מודה לך על תשובתך. גם אני חשבתי ששנתיים היא תקופה בהחלט לא סבירה להודיע לצד השני על ביטול החוזה בגין עושק, שכן מרוץ הזמן מתחיל מיד כשנודע למתקשר על העושק (שזה במקרה זה כבר במעמד החתימה, היות ולא מדובר באדם הלוקה בשכלו) ואולם לדעתי יש כאן גם כפייה, ופה מרוץ הזמן הסביר כשעילת הביטול היא כפייה מתחיל רק לאחר שנודע למתקשר שפסקה הכפייה. היות וא' עדיין לא הצליח לצאת מהמצוקה הכספית שלו והוא עדיין במינוס באותו הבנק, הוא לא העז להוציא הודעת ביטול. עתה הבנק הגיש כנגדו תביעה כספית גדולה והוא חש שאין לו יותר מה להפסיד. על כן נדמה לי שא' יכול להוציא עתה (מייד) הודעת ביטול בגין כפייה. מה דעתך? והאם לדעתך כדאי לטעון כל הטענות הנ"ל במסגרת כתב ההגנה בתביעה שהגיש הבנק, או בתביעה שכנגד, או בתביעה נפרדת לחלוטין וכנגד הבנק, המנהל, אשתו והשותף-קונה?

למעלה