שימו לב לכותרת...

• פותח הנושא hrgo
  • פורסם בתאריך

hrgo

New member
שימו לב לכותרת...

רק שכתוב: מולדר, ולא מאלדר...

Gilliana

New member
עינת!!!

מאד מאד מ א ד אכזבת אותי הפעם, ואני בטוחה שאת מאלדר אפילו עוד יותר...

תגובות הנאשמת

א. זאת לא הפעם הראשונה שמאלדר יהיה מאוכזב ממני. ב. זאת לא תיהיה הפעם האחרונה שאת בטח תתאכזבי ממני. ג. לדעתי זו כתבה המביעה דעה די הגיונית ומנומקת, אפשר לתמוך בה ואפשר שלא. בתור אחת שמאמינה בהכל ולא מאמינה בכלום אני לעולם אבל לעולם לא אפסול דעה של אדם אחר. ד. הכתבה נכתבה בהומור , אך גם ברצינות ואני מאמינה כי אין דבר כזה פרסום שלילי, מה שהביא שוב לידיעה כי יש נושא כזה הנקרא חייזרים. ה. מאמין טוב תמיד שומע ומקשיב לצד הנגד...

Gilliana

New member
לא נתווכח...

משום שלא כאן המקום לדיון הזה אבל אני רק חייבת להגיד דבר אחד: הכתבה הזו לא מאוזנת ואינה בבחינת הבעת דיעה (בודא שלא מנומקת באופן מדעי והגיוני) ולכן אני לא מסכימה עם אף מילה שכתבת כאן. לגבי האכזבות - זה נכון, חברים טובים גם מאכזבים לפעמים - כולנו בני אדם.

1Shir

New member
אני לא חושבת שמאלדר היה מאוכזב ממך

בטח ובטח שלא יותר מגילי... גילי אני לא יודעת אם זה היה הוגן לדבר ככה בשם מאלדר... באמת שלא. על אחת פי כמה וכמה כשמדובר בעינת. מקווה שלא תכעסי על הביקורת. אני רוצה להסכים שכל דעה ראויה להישמע גם אם היא לא מבוססת על ידע רב. לא כולנו מומחים בכל דבר (בסדר, חוץ ממך גילי..) ועדין יש לנו דעות על המון דברים. ועינת לא הבנתי למה אמרת שזאת לא הפעם הראשונה שמאלדר יהיה מאוכזב ממך... לדעתי הוא מעולם לא התאכזב ממך (כפי שגם את לא התאכזבת ממנו) וגם לא במקרה הזה... זאת היתה כתבה שדיברה בעיקר על הדעה הציבורית ומהבחינה הזאת הכתב צודק בכך שאין הוכחה חותכת לקיום חייזרים.

Gilliana

New member
כמו שאמרתי קודם שיר...

אין לי בעיה עם הבעת דיעה - יש לי בעיה עם קביעות נחרצות ויומרניות כפי שקבע הכתב הזה. שתיכן טועות באשר לדיעה הציבורית - זו בדיוק הבעיה, שכתבים כגון הבחור הזה גורמים להטעיה באמצעות סילוף מכוון של עובדות. אם באמת מעניין אותך הנושא, סדרת הכתבות ב-NRG תדון בדיוק בעניין הזה לעומק. גם לגבי הוכחות - אני חולקת. לדעתי יש יותר מהוכחה אחת חותכת אבל שוב - לא כאן המקום לדון בזה ואם הנושא מעניין אותך, את כמובן מוזמנת לכתבות ולפורום. אני יותר מרק אשמח להסביר ולענות על כל שאלה. האם זה הוגן לדבר בשם מאלדר? אולי לא - אבל מעינת שמעריצה את האדמה שמאלדר דורך עליה היתי מצפה להזדהות איתו קצת יותר ולא לקבל כתבה כל כך מסולפת, כל כך יומרנית וחסרת טעם כ-"מעולה".

1Shir

New member
נהפוך הוא

כי דווקא מאלדר הוא לא מאלה שמתבססים על הוכחות אלא הולכים בעיקר עם האינטואיציות... עובדה שהוא גם שינה בבת אחת את האמונות שלו מקצה אל קצה. לגבי הכתבה אני לא אתווכח איתך ואני גם מניחה שאת צודקת כי את באמת מבינה בנושא פי כמה ממני בלשון המעטה..

בתור אחת שמעריצה את האדמה

שמאלדר דורך עליה אני לוקחת את הזכות לדעה משלי ולא הליכה אחרי העדר... מאלדר בשבילי הוא יותר מאדם שמאמין בחייזרים, הוא כל כך הרבה מעבר שעניין החייזרים מבחינתי הוא זניח. אי אפשר אפילו להתחיל להסביר מה הוא בשבילי ואני לא יודעת אם אני רוצה להסביר. לא לקחתי את הכתבה הזאת כאמת אלא רק כתבה מעולה מבחינת הכתיבה, הרעיון והדרך שבה נאמרה, כן כן, אני גם חושבת שאין הוכחה חותכת לחייזרים כי מבחינתי הוכחה חותכת זה עדות ראשונה ולא שום עדות יד שניה או שלישית, ואם כבר מאלדר אז גם הוא היה זקוק להוכחה יד ראשונה...

Gilliana

New member
אבל עינתוש...

אל תכעסי עלי - אבל דווקא כאן את בדיוק עושה את הדבר שאת מנסה להמנע ממנו: הולכת אחרי העדר.

לא כועסת אבל

אני גם לא אמרתי שאני מאמינה בכתבה.. שוב, בפעם האחרונה אני אומרת שהכתבה הזאת טובה כהבעת נגד, אסור לפסול דעה , שום דעה גם אם היא לא תואמת את דרכך וגם אם היא לא מוכחת או מדעית. אין שום מצב שבו האמונה שלי תחשב ללכת אחרי העדר כי האמונה שלי מסובכת כל כך שאם יהיה עוד אדם שיבין אותה הוא סביר להניח למחרת יתאשפז באברבאנל. הסכמה עם הכתבה הזאת לא בהכרח אומרת שאני חושבת שהיא נכונה , זה גם לא אומר שאני חושבת שדעת הנגד היא נכונה כל מה שאני חושבת זה שהכתבה הביאה דעה מנוגדת בצורה יפה וטובה.

Gilliana

New member
את הכתבה הזו...

הביאה אחת מהגולשות לפורום שלי ב-NRG לפני כשבוע וכפי שהתעצבנתי ממנה אז, כך אני מתעצבנת ממנה גם עכשיו. ברור בעליל שהכתב המהולל ממש, אבל ממש לא מתמצא ואין לו מושג על מה הוא מדבר. בסך הכל זו כתבה עוינת, לא עניינית ולא מדעית, המעידה לא רק על בורותו של הכתב אלא גם על יהירותו ויומרתנו המופלגות. בסולם שלי: 280C-

muldercrushed

New member
לא נכון!!

טוב אולי בעצם כן... כי שומעים מולדר אבל בתרגום זה מאלדר... תחליטו לבד...

Gilliana

New member
את דווקא צודקת מאד

U מבטאים כ-A כמו למשל בשם Buck או Chuck.

Gilliana

New member
מאלדר

אבל אני אנסה בכל זאת: באנגלית - Mulder אם למשל באנגלית השם היה נכתב Moulder או אז היה נכון לכתוב "מולדר" אבל מכיוון שזה לא המצב - אזי "מאלדר". ועכשיו אני מרגישה כמו אבשלום קור...

muldercrushed

New member
הוא הרצה אצלי בבצפר!!! וגם אשתו!!

הבנות שלו לומדות אצלנו... תנו
כבוד... או שבעצם.. לאא...

1Shir

New member
אבל לא ככה מבטאים את השם *שלו*!!!!!

אתן לא שומעות איך הם אומרים את השם שלו???? זה נשמע הרבה יותר קרוב לחולם מאשר לקמץ!!! פשוט תקשיבו!!!!

למעלה