שימו לב בחייכם...!

ש@לתי

New member
דיון

האם ניסויים בבעלי חיים הם מוצדקים או שהם התעללות שיש להפסיקה? האם יש לאסור בישראל ניסויים בבעלי חיים או להגבילם לתחומי רפואה בלבד? האם הקריאה לחרם על חברות המייצרות מוצרי נוחות כמו שמפו לאחר שנוסו על בעלי חיים היא מוצדקת? מה אתם אומרים? ש@לתי

haddas

New member
לדעתי...

החרם הוא מחייב... יש גם חברות שדגות את הסרדינים, ובדרך לוכדות דולפינים. אז אם אתם אוכלים סרדינים, בבקשה תאכלו את החברות עם הסמל של הדולפין. ובקשר לרפואה... בתור רופאה לעתיד, אני מאוד נגד הניסויים בבעלי החיים. אבל תראו, אין דרך אחרת ללמוד בצורה מעשית, זה מה שאמרו לי. אז אני, בתור חובבת חיות מושבעת, לא משתמשת במוצרים שמנסים ופוגעים בבעלי החיים. זה המעט שאני יכולה לעשות. הדס

Idan91

New member
לדעתי,

יש להגביל ניסויים בבע"ח בתחומי רפואה בלבד, אבל גם זה, רק במקרים נדירים. אני אישית משתדלת לא לקנות מוצרים שנוסו על בע"ח (אם אני מגלה שמוצר שאני משתמשת בו מבצע או מממן ניסויים כאלה, אני מייד מפסיקה לרכוש אותו, וזה קרה לי לא פעם אחת). אני חושבת שניסויים כאלה הם דבר דוחה ומזעזע, חסר כל ריגשות ומזלזל בערך חיים. למה בבני אדם ברור שלא יעשו ניסויים ועל בעליי חיים מובן מאליו שכן?! אני לא מסוגלת לתאר במילים כמה שהעניין הזה מכעיס אותי, וכמה מעצבנת האדישות של אנשים "נראה לך שאני אפסיק לקנות קולגייט רק בגלל זה? במילא החיה כבר מתה..." או "אז מה אם ניסו שמפו על חיה? בסך הכל עשו לה פרווה נעימה".. וכן, אנשים אמרו לי דברים כאלה.

flowr..

New member
ומה היה קורה

אם היו נותנים לבני-אדם להשתמש במוצרים, בלי שנבדקו או נוסו?

ש@לתי

New member
הם היו סובלים או מתים

בדיוק כמו בעלי החיים. אני רואה את ההבדל העיקרי בין בני אדם לחיות בעובדה שלנו יש יכולת יותר טובה להתבטא ולתקשר מה שגם עוזר לנו להתפתח...החיות רק יודעות לצרוח מכאב. אם בני האדם היו לוקחים את התרופות בלי שנבדקו(התרופות) קודם אז אפשר לומר שהתרופות נוסו על בני אדם. תחשבי על זה...תרופות לבני אדם. למה שלא ינוסו על בני אדם? הרי הם מיועדות לנו...למה בעל חיים אחר צריך לסבול בגלל שאנחנו לא תמיד מצליחים לרפא את עצמנו... סתם מחשבות.... אני כעקרון חושב ששימוש בבעלי חיים ברפואה הוא דוחה אבל הכרחי. חוצמזה עד עכשיו לא ממש הקפדתי לבדוק מוצרים שנוסו או לא נוסו על בעלי חיים...עכשיו אני ישתדל יותר. ש@לתי
בקנה

Idan91

New member
יש דרכים לבדוק מוצרים

בלי להתעלל בבעלי חיים!! כמו שהרבה חברות מוצלחות עושות. אז מה היה קורה? היו מוצרים ברמה לא פחות גבוהה, שלא נגרם רצח בגללם.

מוצרים כאלה מוחרמים אצלי בבית.

הורים היפים. אל תשאלו. תקנו את מוצרי הקוסמטיקה עם השפן ואת הטונה, לא הסרדינים, עם סימן הדולפין. וכמובן - שכנעו אחרים.

ש@לתי

New member
אבל אם זה היה תלוי בך

ולא בהורים שלך, מוצרים אלו עדיין היו מוחרמים?

y@el

New member
אני בכל אופן

קונה מוצרים שלא נוסו על בעלי חיים ומשתמשת במוצרים עם הסמל " ידידותי לסביבה" תודה על התגובות יעל

אריאל1

New member
גם אני בתור סטודנט למדעי החיים

נאלץ לנתח בע"ח. ואני לא מרוצה מזה. סביר להניח שאם הייתי יודע מראש שזה נכלל בקורס לא הייתי נרשם. אבל נרשמתי ואני מנתח ואכן אין דרך אחרת ללמוד בצורה מעשית. אבל ערונית אני מתנגד לניסויים בבעלי חיים

metal_slug

New member
ומה האלטרנטיבה?

לנסות הכל על בני אדם? אולי עם שמפואים אין בעיה גדולה כל כך, אבל מי מכם מוכן לנדב את עצמו לניסוי של תרופות? כמה שזה מזעזע, אין מה לעשות, התרופות שבוחנים על בעלי חיים נועדו להציל בני אדם, ובכל הכנות, עדיף כמה בני אדם על פני כמה כלבים או עכברי מעבדה. ואגב, אל תאמינו לכל מה שחברות הקוסמטיקה והמזון אומרות לכם. את *כל* השמפואים מנסים על בעלי חיים, המדבקה היא סתם תעלול פרסומי. החברות האלה פשוט הצליחו להחביא את הניסויים מעיני הציבור...

shanty.G

New member
**היום ** תוכלו לראות ../images/Emo18.gif

היום, בחשיפה תקשורתית חסרת תקדים בערוץ 2 (בשעה 17:00, וב 20:00) נגלית הזוועה במערומיה – בישראל מתבצעים בסתר ניסויים אכזריים ביותר – ניסויים שתרומתם היחידה היא פרסומם של מאמרים והענקת תארים; ניסויים שאינם תורמים מאומה לקידום מדע הרפואה ורווחתו של האדם או של כל בעל חיים אחר. בשני משדרים נפרדים בערוץ 2 (ב- 17:00 עם אושרת קוטלר וב- 20:00 בחדשות) ניתן יהיה היום לראות תמונות ניסוי מזעזע במיוחד. הניסוי הזה הוא תולדה של חוק מעוות, ממסד בלתי מתפקד ורדיפת בצע. למרבה הצער, החוק הקיים בישראל מאפשר זוועה שכזו. כיצד חוק אשר בא "לעשות הכל על מנת למזער את הסבל ולמנוע ניסויים מיותרים" (ציטוט מן החוק עצמו) מאפשר זוועות כאלו? בצורתו הנוכחית, מאפשר החוק לערוך כל ניסוי ברגע שקיבל היתר. המועצה לניסויים בבעלי חיים (הגוף הממונה על נושא הניסויים בבעלי חיים בישראל) מאשרת למוסדות מחקר ואקדמיה, וכן לחברות מסחריות שונות להקים ועדות פנימיות לנתינת היתרים לניסויים בתחום מוסדותיהן. ועדות אלה פועלות תחת מעטה סודיות, ללא פיקוח ציבורי או ביקורת חיצונית. הן יכולות להעניק היתר לכל ניסוי המתנהל במוסד בו הן פועלות. ועדות אלו מורכבות מאנשים ששייכים למוסד ומתפרנסים ממנו. פסילת מחקר שיעניק פרסום (מאמרים) או תקציב (מענקי מחקר), או העשוי לקדם בכל דרך שהיא את המוסד בו הם פועלים עומד בניגוד לאינטרס שלהם. זהו מצב ברור בו החתול שומר על השמנת, ושלמותה ותקינותה של זו נתון לטוב ליבו ומצב רוחו של החתול בלבד... אין הועדות חייבות דין וחשבון לאף גורם חיצוני, ואף מנועות מכך על ידי האיסור המפורש למסירת מידע הקיים בחוק. מצב זה מאפשר נתינה אוטומטית וגורפת של היתרים, המתעלמת באופן מוחלט מסבל בעלי החיים ומשאלת נחיצותו של ניסוי זה או אחר. כמו בועדות הפנימיות, כך גם במועצה לניסויים בבעלי חיים, יושב רוב מכריע של תומכי ניסויים, שכן הם מייצגים גופים ומוסדות אשר עורכים, מתבססים, או אפילו מתפרנסים מניסויים בבעלי חיים. במועצה, המונה 23 חברים, יושבים רק 3 (!) נציגים מקרב הארגונים למען בעלי החיים, והם היחידים המייצגים את האינטרס של בעלי החיים למניעת סבל וניצול. הרכב שערורייתי זה הוא אחד הגורמים לסבלם הנורא והמיותר של בעלי החיים שבמעבדות. ככל הידוע לנו, מעולם לא נפסל ניסוי על ידי המועצה לניסויים בבעלי חיים! אם אכן רצונו של המחוקק הוא למזער את סבל בעלי החיים, הרי שחובה לשנות את הרכב המועצה ולאפשר פיקוח חיצוני וציבורי על הועדות הפנימיות! ספרו לחבריכם על החשיפה הטלויזיונית מבעוד מועד!

אני חושב שצריך לעשות משהוא...

"למען יראו ויראו". לחתוך להם (לבעלי החברה ולכול המוציאים לפועל) את הידים והרגליים בערוץ 2 בפריים טיים. זה בדיוק היתרון של הערבים עלינו. בקטע הזה - הם לא אנושיים. משהוא עשה משהוא "פורץ גדרות" חותכים לא שלא תדעו מה.

למעלה