שימוש חוזר בשמן אחרי טיגון עמוק

CapitanMorgan

New member
שימוש חוזר בשמן אחרי טיגון עמוק

עשיתי אתמול אגרולים.
והשתמשתי בשמן אוליכ 10 דקות כי הכנתי קצת אגרולים.
השמן ראוי לשימוש חוזר או לשפוך הכל?

CapitanMorgan

New member
יש דרך שכן מאפשרת לעשות זאת?

שימוש בשמן מסויים או דרך מסוימת?

כי חבל הכנתי רק 5 אגרולים ובזבזתי על זה כוס שמן...

shron17

New member
לא כדאי ,חימצון גורם לנזקים,,

והכול נתון לשיקולך,
שימוש חוזר בשמן, או חשיפה ממושכת שלו לאוויר ,
גורמים להיווצרות של תוצרי חמצון, פולימרים ,ותרכובות רעילות ,כגון אקרילמיד , ואלה ייספגו לדם, וייגרמו לנזק.

shlang

New member
עצם חימום השמן גורם לחימצונו בלי קשר למה

טיגנת וכמה זמן,
שמן כזה גורם לטריגליצרידים, פגיעה בדם וסרטן
כוס שמן הינו חסר משמעות

nirity1

New member
לא כדאי

חוץ מנושא הטעם ( אני שונאת את הטעם של שמן מטוגן ) גם נורא לא בריא. אני זוכרת שקראתי באיזו חוברת של כללית ששמן ממוחזר אפילו טורם לכולסטרול הרע

lseugy

New member
חברים יקרים, בואו לא ניכנס לפניקה.

תסלחו לי על ההתבטאות הגסה, אבל אם נכנס זבוב לחדר, זה עדיין לא אומר שמישהו חירבן (סליחה) באמצע החדר.
אין שום פסול אם השואל היה משתמש שוב בשמן אם רק יקפיד על כמה כללים. הרי אם היה מטגן 40 אגרולים, לא היה מחליף את השמן בכל חמישה אגרולים, נכון?

אז אין כל צורך לרעוד בפניקה עם ויברציות בכל חלקי הגוף כשמשתמשים בשמן פעם נוספת ובלבד ש:
1 - השמן לא עמד שבועיים באויר הפתוח בין טיגון לטיגון. (בסדר, בסדר, גם לא שבוע
אלא אם עמד בכלי נקי, מלא עד הסוף ואטום).
2 - בטיגון הראשון השמן לא הגיע לשריפה (לא העלה עשן או משהו כזה).
3 - זמן הטיגון המצטבר לא רב. נגיד שעתיים או שלוש (ויש המדברים על 6 שעות מצטברות). בינינו, אנחנו אוכלים פלאפל לפעמים. יש כאלה שאוכלים את זה כמעט כל יום. בדרך כלל גם מוסיפים צ'יפס. אתם יודעים כל כמה זמן מחליפים שם שמן? אם הם עושים את זה כל יום - הם צדיקים. אז כמה אנשים מתו מהרעלת פלאפל?

כמו שאמרתי - אל תגזימו. בלי פניקה.

לנוחותכם אני מצרף כמה קישורים בהם מסבירים יותר את מה שכתבתי כאן. בחיפוש פשוט בגוגל הייתם מגיעים לאותן תוצאות.

http://www.stips.co.il/singleask.asp?stipid=5715

http://www.stips.co.il/singleask.asp?stipid=5715
האחרון הוא באנגלית. אין לי זמן כרגע אבל בהמשך אנסה לתרגם. אם יש מישהו פנוי וזריז ממני - יבורך.

utoo

New member
לקחת לי את המילים מהפה

היסטריה זה שם המשחק...

lseugy

New member
הבטחתי תרגום ואקיים: שימוש חוזר בשמן טיגון.

בהמשך להמלצתי לא להכנס לפניקה מרעידה מפני שימוש חוזר בשמן טיגון, הנה מה שפורסם באתר Green Living ("חיים ירוקים" או "חיים בירוק")של החברה המפורסמת National Geographic (נשיונל ג'אוגרפיק) העוסק, בין היתר בניצול חוזר ומיחזור.

לפני כן אוסיף ואבהיר (בהמשך למשל הפלאפל) שאחרי טיגון - אפילו של שעה - השמן לא הופך לרעל מסוכן. בטח לא אחרי חמישה אגרולים.

להלן המאמר הקצר בתרגום חפשי (עם תוספות שלי):
במסעדות באופן תדיר מסננים ומשתמשים בשמן שימוש חוזר (אבל זה בארה"ב. אני אגיד בשיא העדינות שאני מניח שבישראל לא בדיוק מסננים. lseugy). אפשר אף לקרר או להקפיא שמן משומש עד שימוש מצטבר של שש שעות טיגון. אין להשתמש בשמן שריחו רע או שהוא מעלה עשן. כדי לאכסנו לשימוש חוזר יש לאפשר לו להתקרר; להוציא ממנו, עם כף, כל מיני שאריות מהטיגון הקודם; טוב להכניס את השמן למיכל האכסון דרך מסנן לקפה או גזה סטרילית (על הקטע הזה אני מדלג בעוונותי, אבל בשימוש מצטבר של שעתיים שלוש זה לא משמעותי ואני לא מגיע לשעתיים שימוש מצטבר. lseugy). יתכן שיהיה צורך להחליף את הפילטר המאולתר הזה אם הוא נסתם והשמן מפסיק לזרום דרכו; בשימוש הבא יש להוציא את השמן המקורר/קפוא סמוך לשימוש בו. הוא עלול להיות עכור מעט אבל זו תופעה נורמלית. העכירות תעלם כשהשמן יתחמם.

סגרנו?
סגרנו.
שבת שלום לכוווווווולכם.

למעלה