שימוש בTCP/IP התחלה.

rozeyoter

New member
שימוש בTCP/IP התחלה.

שלום רב לכל המיומנים. :) למרות שעוד לא קפצתי למים הקרים של השפה, אני כותב משהו שלא מצריך גישה במחשב המקומי לבסיסי נתונים, אבל במקום, כל ייבוא וייצוא הנתונים, יהיו בתקשורת לסרבר אחר בפרוטוקול TCP/IP איך אני מגיע לזה בדרך הכי קצרה ב PHP? תודה לכל תשובה. PHP קשה שפה...

תמר,

New member
התקשרות לשרת מרוחק

ניתן להשתמש בפונקציות המתקשרות לבסיס הנתונים גם עבור המחשב המקומי וגם עבור מחשבים מרוחקים בעזרת תקשורת tcp/ip. מבחינת המתכנת זה "שקוף": הפונקציות הן אותן פונקציות, אך בתחילת ההתקשרות צריך להעביר את שם השרת, הפורט (אם הוא לא סטנדרטי) שם משתמש וסיסמה. אם מדובר ב-mysql, זה נעשה כך:
mysql_connect("remoteserver","username","password") במקום: mysql_connect("localhost","username","password");​
בקיצור - אין הבדל...

rozeyoter

New member
שאלתי משהו אחר אבל

כוונתך שאני יכול להתקשר לבסיס נתונים מרוחק ולייבא-לייצא נתונים בעזרת SQL ע"י TCP/IP בשפת PHP ? איך למשל אני פונה לבסיס הנתונים? והאם זה דבר בטוח? מה שהתכוונתי לשאול היה דומה אבל לא זהה. אני מעוניין לשלוח מחרוזת מסויימת לתוכנת סרבר שמקשיבה בפורט מסויים, ושתתן תשובה לאותה מחרוזת... אגב התחלתי כבר לכתוב את כל העסק ב ASP... :) וזה רץ :). אבל האמת נראה לי שכדאי לדעת גם PHP...

תמר,

New member
פונקציות network

פתיחת חיבור נעשית בעזרת fsockopen. הפונקציה מחזירה "ידית" של קובץ והפעולות עליו (קריאה, כתיבה וסגירה) נעשות בעזרת פונקציות קריאה/כתיבה לקבצים.

cyberseal

New member
אם מדבר בפעולה פשוטה ...

פעולה פשוטה כמו תיקשורת בצורה של request (שאלה,תשובה,ניתוק) אינה מצריכה לדעתי שימוש ב sockets. בכלל, אם מדובר בתקשורת מבוססת HTTP ,עדיף להשתמש בתוכנית שרות ושמה curl : $b = `/usr/bin/curl -m 120 "$request_str" -L`; אפשר גם להשתמש בהרחבת ה curl של PHP אבל זה מצריך קימפול מחדש לפעמים. (אם ה PHP לא מקומפל כבר עם זה)

rozeyoter

New member
בעברית

כי אני בא מתחום הASP איך הדבר הזה עובד? כיצד אני לוכד את התקשורת הזו בצד של השרת?

למעלה