שימוש בקלונקס

SABAG80

New member
שימוש בקלונקס

שלום לחברי הפורום.שמעתי אתמול תוכנית של ורדה רזיאל על ההשלכות של הקלונקס .כממכר ואסור להשתמש יותר משלושה חודשים.יש להחליף תרופות נוגדני דיכאון מידי פעם .האם מישהוא שמע על כך אודה לכם מאד יעל

ששרון

New member
זה תלוי במינון שאת לוקחת.

הבעיה עם הקלונקס שאחרי כמה חודשים היעילות שלו מתחילה לרדת. מאידך היות והוא מאוד ממכר מסוכן לרדת ממנו בבת אחת ולכן צריך להפסיק מאוד בזהירות בנושא ההתמכרות -שבועיים אחרי הוא כבר ממכר, כך שאם את עוברת את השבועיים, כבר די אבוד בנושא הזה... לגבי להפסיק אחרי 3 חודשים - לא שמעתי כזה דבר. אני שמעתי דברים אחרים. חולי אפילפסיה לדוגמא לוקחים את זה שנים ובמינונים מאוד גבוהים... של עד 8 מ"ג אם אני זוכרת נכון! חולי פיברו בדר"כ מקבלים את זה אם מקבלים את זה, במינונים מאוד נמוכים, הכי נמוכים שאפשר לרוב, 0.5 מ"ג, וזה נועד לשיפור השינה, ולהפחתת הכאב. במינונים הללו הבנתי שמעבר לירידה ביעילות לטווח ארוך ובתלות שאפשר לטפל בה בעצם הירידה ההדרגתית, הכדור לא אמור לחולל בעיות. כמובן שכדאי לזכור שכדורים מהסוג הזה, תמיד לא טובים ותמיד עדיף בלי, אבל לפעמים כשהמצב בלתי נסבל והם עוזרים, אין לנו החולים אלא ברירה לנסות... לפעמים השיפור גדול מהנזק סה"כ. אשמח לשמוע מה שמעת בתוכנית. תודה

linar1

New member
יעל שלום../images/Emo140.gif

אני מאוד מעריכה את גב' ורדה רזיאל ג'אקונט ואפילו קראתי כמה מספריה. עם זאת היא רק פסכולוגית ועוד לא רופא! היא לא פעם נשפעת נחרצת מדי, אז עדיף להקשיב בעיניין הזה לרופא המטפל. אני אישית לקחתי קלונקס תקופה ארוכה למדי ולא התמכרתי כלל. הפסקתי את התרופה ללא קשיי גמילה רק מסיבה שהשפעתה הלכה ונחלשה. ערב נעים לך, LINAR.

ששרון

New member
הי לינאר. לגבי הקלונקס

מותר לשאול איזה מינון את מקבלת, כמה זמן והאם זה עוזר לך? אם זה אישי.. את מוזמנת לענות לי במסרים. תודה רבה, ומה שלומך??? שרון

linar1

New member
שרון ערב טוב,

לקחתי את התרופה תקופה כשנתיים במינון 0.5 מ"ג וזה עזר לי לא רע נגד כאבים, בעיות שינה וגם נגד קשיון. אני כבר יותר משנה לא נוטלת אותה - כי עם הזמן ההשפעה נחלשה ו לא הייתה שום תועלת. הפסקתי בהדרגה במשך כשלוש שבועות ומאז הכל כבר היסטוריה.

stormy

New member
ההשפעה נחלשה כי התחלת להתמכר

וטוב מאוד שהפסקת אותה בזמן. כשהייתי מאושפזת היו נותנים לי קסנקס וכדורים אחרים מהמשפחה למשך תקופה ארוכה והתחלתי לצרוך יותר ויותר ובסופו של דבר הצוות החליט שאני מכורה והפסיקו לי את זה בבת אחת. סבלתי במשך שבועיים מתופעות של גמילה. משהו איום ונורא. לא כדאי לעבור את זה

yaelst1

New member
הגמילה יכולה להיות גם מסוכנת רפואית

היתה על כך תוכנית ושאלתי את ד"ר רהב לגבי תופעות הלוואי של קסנקס מול קלונקס והאם בקלונקס הן פחות או יותר בעייתיות. הבנתי שבקלונקס זה עוד יותר בעייתי. בתוכנית האישה הפסיקה לקחת קסנקס אחד ביום (לאחר חצי שנה) בבת אחת והיא לקתה בהתקף לב והיתה צריכה לעבור אשפוז וטיפולים. בארץ, עד כמה שידוע לי, אין מחלקות בביה"ח שמטפלות בכך. אני כיום חוששת לשלומי כי אני כבר למעלה משנה על 3*0.5 מ"ג קלונקס פלוס אלטרולט. האם אתן יודעות שאחת מהסיבות העיקריות להוספת אלטרולט לקלונקס לאחר שהגוף מפתח "התרגלות" לקלונקס היא שאלטרולט לא אמור להלקח יחד עם קלונקס כי הוא מגביר את השפעתו. כך למעשה עוקפים תוספת קלונקס. לאחר כ-5 שנים על קלונקס, למרות שבקושי יש לו כבר השפעה (אני ישנה מעט מאוד וחלש מאוד), אני חוששת מאוד מהפסקת לקיחתו. אם בעבר הייתי שוכחת לקחת קלונקס, הייתי בכאבי תופת ולא יכולתי לישון כלל. כיום אני מרבית הזמן ברמת כאבים גבוהה, אך ללא הקלונקס ברור לי שזה יהיה הרבה יותר חמור. לצערי, אני יודעת שאין עצות למי שבמצבי ולכן אני לא מצפה להן.

linar1

New member
יעל האם העלת את שאלתך לרופא מטפל

אני לקחתי קלונקס 0.5*2 ולשינה ZODORM או ווליאום, אני מקווה שהשם נכון. היה נסיון להוסיף אלטרולט, אבל הגבתי לא טוב... אחר כך היו עוד נסיונות עם עוד תרופות ושום דבר פשוט לא עבד. היו כאבי תופת, קשיון ומעט מאוד שעות שינה, עייפות אינסופית. כיוון לפני כשנה סימבלתה עוד לא הוכנסה, אז שאלתי אך להפסיק עם קלונקס. זאת כמובן הייתה החלטה שלי להפסיק עם התרופות, כי חוץ נזק וסיוטים לא היה כלום. לי הומלץ להפסיק לפי אותה שיטה, כפי מתחילים ז"א רק הפוך הורדה בהדרגה. הופטעתי לקרוא את הסיפור של STORMY, שהיא מתארת הפסקה חדה ומיידית. אך הם עשו לה דבר כזה אני שמעתי על הרבה אנשים שמכורים לתרופות, אני יודעת שהגמילה מאוד קשה, אבל לדעתי ניתן להיגמל תחת טיפול רפואי מיומן! תרגישי טוב והמון בריאות, LINAR.

tiaa1

New member
הי לינאר.לא פעם העליתי את השאלה

בפני הרופאה,אפילו הצעתי שירדימו אותי ל24 שעות כדי שהגוף יתנקה. היא כנראה חשבה שאני צוחקת. אני בעוד 3 שבועות אצלה כיון שלא נדבר על רומא אני שוב אעלה את השאלה של צימצום תרופות.בי

מיששש

New member
קלונקס היא מאוד ממכרת!

אבל אפשר להפסיק אותה ללא יסורי גמילה - פשוט צריך להפסיק מאוד בהדרגה, ואם עושים את זה מספיק לאט, הגוף לא סובל מהגמילה בכלל. ובכל מקרה, כדאי לזכור - אף תרופה מכל התרופות שנותנים, לנו, ולא משנה כמה הרופא הבטיח שהיא לא ממכרת, לא רצוי להפסיק בבת אחת!

tiaa1

New member
הי יעל, צר לי לשמוע על מצבך, אני לו

לוקחת גם מינון כזה של קלונקס ועוד בונדורמין-הכל בערב לשינה,וזה לא תמיד עוזר אז יש לי הרשאה מדר' רהב לקסנקס או סטילנוקס.מדי פעם אני עושה נסיונות גמילה מהקלונקס ולא מצליחה. ירדתי מ4 כדורים ל3 ואז באמת סבלתי ממש מכל הסימפטומים. יותר קשה עכשיו לרדת במינון,אלא אם אותר על השינה בלילה ואשן במשך היום,מה שהרופאה לא רוצה. בזמנו היא העלתה לי את הקלונקס ל4 כדורים כדי לסדר את מעגל השינה שלי. תרגישי טוב.

ענת נ

New member
יעל - הגמילה קשה אבל אפשרית

כל אחד מגיב אחרת לכדורים. יש כאלה שהגמילה קלה להם יחסית אך לרוב קשה להגמל מהכדורים הללו. אני הייתי מכורה לכדור אחר מאותה משפחה, נטלתי משך שנה כמות גדולה יחסית, לא יכולתי בלעדיו.. נגמלתי תוך כדי סבל, תחושת מתח פנימית עזה בגוף ועוד.. הורדתי פירורים, פירורים מכל כדור וזה על פי המלצת רופא. בכל מקרה אם תרצי להוריד מינון כדאי שזה יעשה לפי הוראות רופא טוב.

yaelst1

New member
עוד לא ניסיתי להיגמל. אני פשוט

יודעת שכשאתחיל, מרבית הסיכויים שזה יהיה קשה ואף מסוכן פיזית לגופי. זה חייב להיות מאוד הדרגתי ובליווי רפואי מאוד מאוד צמוד. כעת אני לא יכולה אפילו לדמיין זאת. לטיה - תיזהרי מהשילוב של בונדורמין וקלונקס. אצלי זה פשוט ביטל את השפעת הקלונקס וד"ר חרץ הסביר לי זאת. יש תרופות שמגבירות את השפעת הקלונקס, כגון אלטרולט, ויש תרופות המורידות את השפעתו כגון בונדורמין. בכל אופן, בונדורמין מאוד ממכר ואני לא רואה תועלת בכך. אולי מצבך שונה משלי, אך קשה לי להאמין שגם את ישנה פחות משעתיים-שלוש בלילה ובאופן לא רצוף ולא עמוק. יעל

linar1

New member
יעל אני סומכת על היכולת שלך לבדוק

דברים לעומק - אך דעתי ששימוש ממושך בתרופות כמו קלונקס ודומיו, מעמיס על המערכות רבות בגוף ולפעמים גורם לנזק בלתי הפיך. אני ממש לא פוסלת שימוש בתרופות ואני בעצמי לוקחת מה שנקרא MUST, אבל כל השאר שרק מגביר את הסיכון או גורם לי נזק אפילו כאלו לא משמעותי, מורידה. הנסיון שלי מהגמילה של התרופות עושה לי רק טוב, חבל שעוד לא החלמה
מאחלת לך המון המון בריאות, LINAR.

yaelst1

New member
אני שוקלת לנסות תרופה ניסיונית

שלום ללינאר וליתר הפורום, אני מאוד מודה לכן על התגובות ועל כך שאכפת לכן. בנושא הגמילה: המצב שלי היום כ"כ קשה שאף אחד אפילו לא שוקל להפחית לי תרופות, אלא להוסיף. אני במצב מסוכן שבו אני לוקחת פרוויג'יל (ממשפחת האמפיתמינים, שנותן לי טיפה יותר אנרגיה, אך בעיקר עוזר לי להתרכז) וקצת לאחר שאני לוקחת אותו, אני חייבת לקחת כמויות רציניות מאוד של טרמדקס (דומה למשפחת המורפין). כמי שמנסה להבין השפעת תרופות, מפחיד אותי מאוד לקחת משהו שאמור "להרים" אותי (uppers) יחד עם משהו שאמור "להוריד" אותי (downers). בנוסף אסור לי לקחת את הטרמדקס בפער של פחות מ-6 שעות מהקלונקס. לא מזמן לא היתה לי ברירה והשארתי מרווח של רק 4.5 שעות. לא כדאי שאפרט כאן מה קרה. למזלי, אימי טיפלה בי לאורך הלילה ולא פיליפינית. הדאגה העיקרית שלי, חוץ מנזק בלתי הפיך לאבריי, היא שהקלונקס פוגע במוח לאורך זמן. לפני שלקחתי קלונקס, החלו בעיות ריכוז וזכרון באופן משמעותי לאחר שנפלתי. כשהתחלתי לקחת קלונקס ישנתי כ-14 שעות בלילה באופן רצוף ועמוק במשך כמעט חודשיים. עם הזמן זה פחת לפחות מ-3 שעות לא רצופות ביום. אז הוסיפו אלטרולט. ככל שעבר הזמן רמת הריכוז שלי ורמת הזיכרון החלו לפחות באופן דרסטי. כיום אני מרגישה שהמוח שלי בקושי מתפקד. אני מודאגת שזה לא מהמחלה (אז זה יכול להיות הפיך), אלא מהתרופות. אני מודאגת שמא התרופות יפגעו במוחי באופן בלתי הפיך. גם כך אני צריכה לקחת יותר קלונקס ואני לא רוצה. גם עם הטרמדקס אני נאבקת - אני לוקחת מעט ככל האפשר, אך יש ימים שאפילו כמות רצינית לא עוזרת לי מספיק. שמעתי על מחקר בהדסה שמשתמש בתרופה ניסיונית. אם היא אכן עובדת, ואוכל להפסיק לקחת את מרבית התרופות זה יהיה נס. אך הבנתי שיש להם כמות מאוד מצומצמת של התרופה וכן מהידע שלי - בדר"כ לא לוקחים למחקר מישהי במצב כה קשה כמו שלי. לכן, אני חוששת שלא אוכל להכנס למחקר ולנסות את התרופה, לפני שמוחי יתנוון עוד יותר. לגבי הגמילה, אני יודעת שאוכל להגמל בקלות - אין לי התמכרות לתרופות, אלא רק תלות. אני פשוט מודאגת שכשאגמל, זה יכול להוות שוק גדול למערכת שלי. לכן, זה חייב להיות הדרגתי. אך עד שאוכל לעבור לטיפול אחר, אין לי ברירה אלא להמשיך עם התרופות, למרות הסיכון. יעל

stormy

New member
מאוד ממכר

קלונקס, קסנקס, וָבן, בונדורמין, וואליום ממכרים ביותר (מניסיון)

linar1

New member
אולי, אז למזלי יצאתי בכבוד וטוב שזה

לא קרה לי.

למעלה