שימוש בקודק DivX HEVC Decoder

haimgds

Member
שימוש בקודק DivX HEVC Decoder

ב DivX החדש (10) מותקן הקודק הזה והוא אמור להיות טוב הרבה יותר מה 264 הקלאסי. אכן, המרת סרט HD איתו יצרה קובץ הקטן ב 30% מהמרה עם ה 264 של DIVX.
אלא מה... נגן שאינו של DIVX לא יכול לנגן את הקובץ (ונגן של DIVX ממש לא נוח כמו ה ZoomPlayer 10 שאיתו אני צופה).
-מצאתי איזשהו קודק שכנראה יתאים לי (Strongene_Lentoid_HEVC_Decoder_v2.0.1.14_2013_09_24) אבל לא הצלחתי להבין כיצד להפעיל אותו בשילוב עם הנגן הנוכחי שלי, מישהו יודע?
-אם כבר מותקנים DivX החדש (10) והנגן של DIVX אז הקודק אמור להיות מותקן גם הוא, כיצד למצוא אותו ולהשתמש בו?
-בזמנו הייתה תוכנה שסרקה את המחשב והציגה את כל הקודקים המותקנים, התקינות שלהם ואם יש צורך בעידכון. מישהו יודע אם יש תוכנה כזו ל WIN7?

גיליום

New member
כנראה שהקודק הזה לא פופלארי מספיק..

נראה שאף-אחד בפורום, לא משתמש עדיין בקודק הזה ולא נתקל בבעיות שהעלית..

אם ממש חשוב לך להפעיל את הקודק, אולי תנסה לשאול באתר היצרן שלו, או בפורומים רלוונטיים באנגלית.

בברכה,
גיליום

haimgds

Member
טוב, אך זה עדיין מעט מוזר.

אחרי הכל DIVX היא חברה לא קטנה המוכרת את מה שהוא הסטנדרט (דה פאקטו) בהמרות ווידאו כיום. לא מובן לי כיצד הם משחררים ממיר ווידאו עם קודק יחודי לא הפצת הקודק גם לנגנים אחרים.

בכל אופן, אין הרבה סיוע באתר היצרן (רק בחודשים האחרונים פורסם הסבר לקודי שגיאה שלא היה קיים אי פעם בעבר...) וברוב הפורומים (כולל של ZP) הוא אינו מוזכר.

כי יש תחליפים יותר טובים ל-DIVX

שהם גם בחינם.
עד גרסה 5 DIVX המקודד הזה היה חינמי.
מגרסה 6 הוא כבר לא היה חינמי.
אז חלק מהקבוצה של DIVX שלא היו מרוצים מהמצב התפצלו ויצרו את XVID. שהוא חינמי.
http://www.xvid.org/Downloads.15.0.html
וכל מכשיר נורמלי שמנגן DIVX צריך לנגן גם XVID.
ומאז כל הסרטים שעברו במרשתת השתמשו ב- XVID
ולמעשה DIVX נזנח.
-------------------------------------------------------------------------
את הסיפור של H264 AVC
אני לא מכיר.
אני רק יודע בכללי ש-H264 AVC
בדומה ל- DIVX הוא לא חינמי.
ושבמקביל לו יש את X264 שהוא למעשה אותו מקודד בדיוק שהוא חינמי.
http://sourceforge.net/projects/x264vfw/
וכל מכשיר נורמלי שקורא H264 AVC יקרא גם X264.
ה- X264 זה רק השם של המקודד ו התוצאה שלו היא בדיוק כמו H264 AVC

וחבילת K-Lite גם מומלצת
ונותנת בהתקנה את שני המקודדים האלה
http://www.filehippo.com/download_klite_mega_codec/

גיליום

New member

DivX הוא "הסטנדרט דה-פאקטו", רק בציוד מסחרי, ישן יחסית.
אין לי סטטיסטיקה מדויקת, אבל נראה שמעמדו של ה-DivX הולך ונחלש, למרות שהוא עדיין מאד נפוץ. בשנים האחרונות, עיקר ההפצות של סרטים באינטרנט (כנראה שרובם פירטיים, אך אי-אפשר להתעלם מהם, כי הם הכמות העיקרית של תעבורת הסרטים..), הם באחד מהקודקים הבאים: XviD (מקביל ל-DivX, אך אינו דורש תשלום כדי להשתמש בו מסחרית) וקודקים אחרים, ממשפחת MPEG4, כגון AVC/H.264, שנפוצים בעיקר בסרטים מפורמט MP4, הנפוצים באינטרנט ובמכשירי ניידים רבים (iPad וכו').
DivX עדיין נתמך ברוב המכשירים (למשל, בכל טלוויזיות ה-LCD מהשנים האחרונות), אבל כמות הסרטים המקודדים בקודק זה, נראה שיורדת, מסיבות שונות.

בברכה,
גיליום

haimgds

Member
מספר דברים.

-ה DIVX הוא מקודד וקודק בו זמנית, דבר ההופך אותו נוח יותר לשימוש.
-ערבבת בין הקודק וה Container, תוכנה/מכשיר שמנגן DIVX ינגן גם XVID אולם על המכשיר לפענח את מידע הווידאו באמצעות הקודק המתאים.
-ה 264 הוא המקודד הנפוץ היום (דה פאקטו) בנגזרות שונות שכולן תואמות, לא הבנתי מה ניסתה להגיד.
-עירבוב בין חבילות התקנה של קודקים גורם כמעט תמיד לבעיות חמורות ו ZP מתקין לעצמו אוטומטית את חבילת ה FDShow. סתם לדוגמה, התקנתי פעם NERO לצריבת דיסקים בגרסה מלאה וללא אישור/התרעה הותקן קודק ווידאו דפוק (חלק מחבילת צריבת ה DVD שלהם) שהשבית את הנגנים במחשב. לקח לי ימים להבין את הבעייה ולאתר את הקודק הבעייתי.

ממה שהצלחתי למצוא ברשת הקודק DivX HEVC Decoder הוא ה-265 החדש, עדיין לא הבנתי כיצד להשתמש/להגדיר אותו לחבילת ה FDShow.

כל מקודד נורמלי הוא גם מקודד וגם קודק

בישום אחד שמורידים ומתקינים.

שמתקינים מקודד XVID אז גם אפשר לצפות בוידאו כזה וגם אפשר בעזרת תוכנות שונות לקודד לוידאו כזה.
אותו דבר גם לגבי X264

בכל בעיה של קודקים תעשה התקנה מחודשת של חבילת K-Lite
(לפעמים זה דורש הפעלה מחדש של המחשב)
וזה אוטומטית ותקן ויתקין מחדש את הכול.

למעלה