שימוש בקבצי inc בdotNET.

orenphp

New member
שימוש בקבצי inc בdotNET.

בעולם הDNA-י, כתבתי לפעמים קבצי inc ואז עשיתי להם include בדפי הasp. בדפי הinc היה VBS (שרץ בשרת כמובן). השאלה של היא כזו: אני יודע שגם בdotNET אפשר להשתמש בקבצי inc באמצעות הסינטקס:
//my aspx file <!-- #Include Virtual="./myfile.inc" -->​
אבל אני לא יודע לאיזה קוד הקומפיילר מצפה? (האם מישהו יכול לתת לי דוגמא של מבנה העמוד הinc-י ?) השאלה היותר חשובה היא האם בכלל זו הדרך לעבוד בעולם החדש? אולי יותר נכון ליצור עבור הקובץ inc איזה Class Library וששם יהיה את המחלקה+מתודות שירות שלי? הבעיה שאני רואה בפיתרון זה שעבור הרבה קבצי inc קטנים אני אצטרך ליצור dll-ים ולעשות אליהם reference (לא שזה בעיה כמובן, השאלה היא האם זה נכון לעבוד כך?) רעיונות? תודה מראש!

Admini

New member
שכח מכל מה שאמרת

אפשרות ראשונה והכי עדיפה: User Control <תגגל על זה> אפשרות שניה: כמו שאמרת (או <script runat=server src=file.vb>). העבודה איתה דומה ל-ASP אבל זה ממש מימוש גרוע.

orenphp

New member
אז ככה....

אני לא שוכח מכל מה שאמרתי, אני אומנם חדש בdotNET(חצי שנה) אבל לא עד כדי כך. חשבתי גם על הרעיון הזה ועבדתי קצת עם UserControl פשוט לא הייתי בטוח אם זו הדרך הנכונה להמיר את הקובץ ולכן העלתי את השאלה לנסות לראות איך החבר'ה בפורום החליטו לעשות את זה. תודה על התגובה, אני אבדוק את הכיוון.

orenphp

New member
לאחר שבדקתי את זה....

אין לי שום צורך להשתמש בUserControl מאחר וזה משמש לאגור התנהגויות שקשורות לUI ואילו בקבצי inc מסוימים ישנן רק פו' כלליות, שממש לא קשורות לUI - כמו למשל פו' לטעינת xml לDom ובדיקה שיש את הערך X בתג Y. אני דווקא מאוד חושב בכיוון של או להשתמש בclass library או ב<script>. מה אתם אומרים?

nattygur

New member
תממש מחלקת Page

שלך אשר תירש מ Page ותממש שם את הקוד שאתה רוצה. אם כל דף שתפתח ירש מהמחלקה שלך אזי הוא יוכל להשתמש בכל הקוד שמימשת שם ואפילו לשנות אותו לצרכיו.

gilad g

New member
אם אתה רוצה קוד משוץף

כמו פונקציות גלובליות, או הגדרות אתר, לך על class library

למעלה