שימוש בפקודה MAIL

hezy45

New member
שימוש בפקודה MAIL

אני משתמש בשרת APACHE על חלונות 98 כדי לשלות סדרת מכתבימ לרשימת תפוצה, מה אני חייב להתקין ?

EliHen

New member
שרת SMTP

כדי לשלוח אי-מייל בכלל (לא משנה לאן), בנוסף לשרת web אתה צריך גם שרת דואר - SMTP (שמשמעותו: Simple Mail Transfer Protocol).

shanor

New member
מממ...

אפשרות נוספת בנוסף להצעתו של ELIHEN, היא פשוט להתחבר לספק האינטרנט שלך ולהשתמש בשרת הדואר שלו... בגדול כל מה שצריך לעשות זה לתת בפרמטר ה - SMTP, את שרת הדואר היוצא של ספק האינטרנט שאליו אתה מחובר. היות ואתה מקבל IP של אותו ספק אינטרנט, אין מבחינת הספק עצמו שום בעיה. שים רק לב, שהדואר נשלח דרך שם המשתמש שלך אצל אותו ספק האינטרנט. משמע אם מישהו ירצה לברר מהיכן נשלח המייל המסויים, כל מה שהוא צריך לעשות זה להציץ ב- HEADERS של המייל. בברכת הצלחה שנאור.

hezy45

New member
אני מעדיף שרת SMTP

איזה שרת פשוט מומלץ ? אני צריך רק למשלוח דאר.

EliHen

New member
אפשר להשתמש בשרת הדואר של IIS

היות ואתה עובד על windows אז תוכל להשתמש ב-SMTP של IIS. תפעיל רק את ה-services של IIS ושרת ה-SMTP, בלי שרת ה-web של IIS (אחרת זה ייצור התנגשות עם שרת ה-Apache בו אתה משתמש). זה אמור לעבוד לך, אצלי זה עובד ככה.

hezy45

New member
איפה אני מוצא את IIS

יש לי אמנם את INETPUB אשר נבנה ע"י PWS אך איני מוצא שם בל IIS יתכן שהיה ומחקתי כדי שלא יפריע ?

hezy45

New member
ובכלל, זה קיים בכלל לחלונות 98 ?

האם שה חלק מחבילת PWS ? מדובר על IIS

תמר,

New member
לדעתי זה לא קיים על pws

ו-IIS, למיטב ידיעתי, מיועד לשרתים מבוססי NT, ובא עם דיסק ההתקנה שלהם. נסה לחפש ברשת שרת smtp חופשי לחלונות, ואם לא תמצא, תצטרך כנראה להשתמש בשרת ה-smtp של ספק השרות שלך. בעיני זה עדיף - כי אז לא תוכל לשלוח SPAM, כי תמיד תהיה מזוהה...

hezy45

New member
יש ב- PWS בחלונות 98 אבל ....

כאשר נסיתי להתקין דרש בדיקת חיבור לשרת חיצוני .... אז איך פותרים את הבעיה ?

למעלה