שימוש בעכבר

shlomistyle

New member
שימוש בעכבר

שלום לכולם אני עושה משחק דמקה ויש לי שני שאלות הראשונה: את השחקנים ציירתי כעיגולים עכשיו אני רוצה לעשות אשליה של כאילו תלת מימד של השחקנים איך אני עושה את זה? השניה: אני רוצה להשתמש בעכבר להזזת השחקנים אם למשהו יש מקור מידע שממנו אני אוכל ללמוד אני אשמח לקבלו. תודה מראש שלומי חסן

gilad_no

New member
תשובות:

לגבי תלת מימד, פשוט תצייר אותם בתוכנת ציוד תלת מימדית ותשתמש בציור בתור שחקן. כנ"ל גם לגבי הלוח. חבל שתתחיל לצייר את זה בזמן ריצה כאשר הכל סטטי. לגבי הזזת השחקנים, תוכל ללמוד מהקוד כאן.

GPhoenixX

New member
יש לי את אותה בעיה ו ...

אני עובד עם openGL ד"א, אם אני אטען טקסטורה שהיא ציור של שחקן, על איזה אוביקט להסביק אותה ? אם אני אדביק אותה על קוביה תהיה צורה של קוביה ולא של עיגול :O

neko

New member
הצעה לגבי התלת מימד -

(משהו שאני עשיתי בימי כגרפיקאי חובב
) ציירת עיגול בנק' (X,Y) כלשהי ומילית אותו בצבע מעט בהיר משל העיגול עצמו. עכשיו צייר עיגול נוסף ב(X-3, Y-3) למשל (נסה לשחק עם ההפרשים, זה תלוי בעיקר בגודל העיגול), עם אותו צבע, ומלא באותו צבע שמילית מקודם. זה יוצר אשליית תלת מימד לא רעה בכלל, בתוספת זמן-ריצה לא גדולה. אבל אני מסכים עם אלדד שאפשר להשיג תוצאות הרבה יותר איכותיות ע"י תוכנת תלת-מימד, ואפילו ע"י השקעה של שעה בצייר של חלזונות (או בPHOTOSHOP) למצוא אופטימיזציה של המרחקים והצבעים. אבל כנראה שזמן הריצה יפגע...

neko

New member
עוד הצעה - כדי ליצור LOOK של

שחקן דמקה\שש-בש אורגינל, אתה יכול להוסיף עיגול ב80% או 70% גודל של השחקן במרכזו, בצבע כהה משל צבע המילוי, ועוד עיגול טיפה יותר קטן (בפיקסל או שניים) בצבע בהיר מאד (אבל אותו גוון של צבע המילוי). אותו דבר תעשה עם עיגול בגודל של 20% או 30%. אם מה שיצא לך לא דומה לשחקן דמקה מהאיכות הכי גבוהה...

shlomistyle

New member
תודה רבה על העזרה המשך לשאלה

שלום שוב אני אמקד את השאלה שלי לגבי עכבר חיפשתי לי בגוגל ומצאתי פונקציות שמתעסקות עם העכבר מצאתי שני פונקציות שיכולות להיות מאוד שימושיות בשביל הבעיה היא שהפונקציות האלה מתאימות לדוס האחת היא פונקציה שבכל רגע ורגע יכול להחזיר את הקורדינטה של העכבר והשניה היא אחת שבודקת אל איזה מקש בעכבר לחצנו והוא משהו בהתאם לזה עכשיו זה יכול לעזור לי מאוד אם משהו יודע אם יש פונקציות כאלה בסי ולומר לי את שמםץ תודה מראש שלומי חסן

selalerer

New member
אז תגיד DOS.... ../images/Emo13.gif

יש לך את פסיקה 33H בשביל דברים כאלו בדיוק. הפסיקה מראה את העכבר, מסתירה אותו, נותנת לך את מיקומו, מחזירה לך את מיקום הירידת כפתור האחרונה או את מיקום הגרירה האחרונה וכו' הכל ע"פ הערך בAH.

למעלה