שימוש במפוחים

ע מיש

New member
שימוש במפוחים

רק בחג רואים כמה רעש יש בכל ימות השנה ובכל השעות. אחד הרעשים המטרידים ביותר הוא זה של המפוחים בהם משתמשים גננים ועובדי נקיון. למפוחים הללו יש מנוע בנזין זעיר ומרעיש שיכול לעורר מתים מקברם ובנוסף לכל הוא לא מביא שום תועלת מאחר והוא בסך הכל מעיף את הלכלוך ממקום אחד למקום אחר. יש גם סוג של מזמרות ומקצרות זעירות ממונעות, גם הן מהוות מטרד לא קטן. האם יש לעיריה איזו עמדה לגבי השמוש בכלים מרעישים כאלה? אם לא אז מדוע לא?

lomeshane

New member
אני יודעת שבערים בסביבתינו אסרו על השימוש

במפוחים

היו אינספור דיונים על כך בפורום

עלה מהם שבערים אחרות זה לא ממש נאסר (זו יותר אגדה אורבנית), אבל אני בעד איסור כזה. ועוד לא דיברנו על זיהום האוויר שהם מייצרים.

ע מיש

New member
רק בימי חג שקטים

יש הזדמנות להעריך כמה שהמפוחים הללו מפריעים

AvihayA

New member
מעבר לרעש - זה קצת מסוכן בשעות מסויימות

יש לי פוביה ממפוחים ומחרמשים ממונעים בשעות מסוימות: בשעות הבוקר, בחצי שעה הזו בין 7:30 ל 8:00, כשהילדים הולכים לבית הספר ובשעות 11:45 עד 13:45 כשהם חוזרים מבית הספר. המפוחים, מלבד עלים, מעיפים גם חלקי אדמה, אבנים קטנות, חרקים וכל מיני חולרעס ומאחר וה"גננים" רואים רק את השטח אותו אמורים לנקות ולא רואים הלאה לאן הלכלוך עף, כל החומר המועף מגיע לשבילים ולמדרכות שמעבר לחצרות ופוגע בילדינו. (דרך אגב, הגננים האמיתיים, אלה שבאמת בעלי מקצוע ו/או באמת אנושיים מבחינים בזאטוטים ומסיתים את המעוף או שמפסיקים לגמרי את עבודתם כשהילדודס עוברים). החרמש הממונע, קצת מפחיד יותר כי הוא פשוט מעיף כ ל ד ב ר פשוט כל דבר. מלבד העלים, האבנים הקטנות והחרקים והחיות הקטנות, הוא פשוט מסוגל להעיף גם חלקי ענפים, אבנים קצת יותר גדולות וחתיכות של "פסולת חיות מוקשה" (סליחה על הביטוי). הבעיה היא שהמכשיר מעיף את החלקים הללו בעצמה של סיבוב המנוע (שהיצרן מבטיח בעצמו את המהירות האיכותית) וכך ילד שעובר בשעות הנ"ל עלול למצוא את עצמו נפגע מעצם בלתי מזוהה שמועף בעצמה מהחרמש. לא פעם הערתי לעובדים בקרבת בית הספר שזה מסוכן כי הוא מעיף את העב"מים הללו לכיוון הילדים, חלקם התנצלו ועברו לעבוד בחלק אחר של הגינה וחלקם סימנו לי שהם לא מבינים על מה אני מדבר. האם ניתן למנוע, לפחות מעובדי העיריה על קבלניה ועובדי קבלניה, לעבוד בשעות האלה עם המכשירים הללו ?

Jab2

New member
מסוכן מאוד ../images/Emo45.gif

מנסיון - זה מכשיר מסוכן! הלכתי ברחוב לפני כחודשיים עם התינוקת שלי בעגלה כאשר היא ישובה, כאשר מאחת חצרות אחד הבתים המשותפים באזורנו הגנן השתמש במפוח הזה על אדמה - ללא שום ליכלוך, דשא או עלים - פשוט על אדמה - שגבלה בשביל בו הלכנו. נעמדתי במקומי עד אשר הוא יפגוש במבטי ויפסיק לרגע בכדי לתת לנו לעבור. כאשר הוא שם לב אלינו והפסיק, המשכתי בדרכי לא עברה שניה מהרגע שעברתי אותו והוא המשיך להפעיל את המכשיר! עפו עלינו אבנים קטנות, חלקיקי אדמה והרבה-הרבה חול! מזל שלתינוקת לא קרה כלום. אני עד עכשיו בהלם. זה היה בחור צעיר. לא ברור לי אם עשה בכוונה או לא, אבל מזמן השימוש במכשיר הזה עבר את גבול הטעם הטוב

ארזS

New member
נושא שדובר בו רבות בפורום.

בערב החג חטפתי עצבים של ממש כשהגנן בבניין שלנו הגיע עם עוזר והפעילו הכל פי 2, הגנן של הבניין ממול הגיע גם הוא עם עוזר [ממש באותו הזמן של הגנן שלנו] וגם הם הפעילו הכל בכפילות, והיתה פה צרמוניה אחת גדולה, שלא לדבר על הסירחון מארבעת מנועי הבנזין של המפוחים ועל זיהום האוויר המחריד.

ארזS

New member
שאלתי במשרד לאיכות הסביבה בנושא הזה

והתברר שלא מתכוונים להפסיק את השימוש במפוחים. לדעתי זאת תהיה בכיה לדורות [זיהום האוויר].

אולי אפשר להתחכם להם

ולבנות לובי ולחץ ציבורי לתקנה המצריכה הודעה יום מראש לתושבי האיזור ותליית מודעות - כמו בהדברה... זה יוציא את המוטיבציה לרבים ממשתמשי המפוחים ויפחית את הזיהום למינימום.

32103210

New member
הכי מצחיק ,

או יותר נכון עצוב ,שכל תנליתו של המפוח לנקות את הסביבה שהגנן אמון עליה, וללכלך את השטח השכן ,(שהגנן השכן מחזיר לשטח הנקי וחוזר חלילה ).

AvihayA

New member
../images/Emo6.gifואולי זו שיטה חדשה לדאוג לפרנסה

הגנן מעיף את העלים מהשטח בו הוא אמור לטפל וכך הוא מסיים את יום עבודתו ומקבל על כך תשלום. אלא מה ? שהוא מעיף את העלים לחצר של השכן וכך הוא דואג לקולגה שלו, הגנן שמטפל בגינת השכן לפרנסה

ארזS

New member
זאת בדיוק הנקודה !

ובדרך אנחנו סובלים מהרעש ומהזיהום.

ארזS

New member
להתחכם ?

בינתיים כשרעננה רוצה להיות יפה ולכל בניין יש גננים שמרעישים ומזהמים + הנ''לים של העיריה , חייבים לעשות משהו כי זה נהיה רע מיום ליום.

o pie

New member
יש לכם תחליף?

אחי גנן, עבדתי איתו כמה שבועות ואני ממש לא ראיתי אותנו מסתדרים בלי המפוחית... לא העפנו את העלים לחצר של השכן אלא בנינו מהעלים הקטנים ערמות שאותן אפשר לאסוף לדלי. בלעדיהן העלים קטנים ומפוזרים מדי בשביל שיהיה ניתן לאסוף אותם.

גור 2

New member
מגרפת עלים

נגד: יותר עבודה. נראה מיושן ומזמנו של ז'ופש. בעד: שיפור הכושר. שקט, אויר נקי. תושבים מרוצים. עושה את העבודה.

ארזS

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

כן. מגרפה.

מה עשו גננים עד להמצאת המפוח? גדולי הגנים בעולם והיפים שבהם מתקיימים עד היום ללא מפוח (כולל גן הבהאים בחיפה). זה נוח, זו בטלנות שעולה לנו בזיהום אוויר ובזיהום רעש בלתי נסבלים ובלתי נסלחים. במחילה מכבודו של אחיך הגנן ושל שאר הגננים (כולל זה שלנו) - שיקנו מגרפה. כנראה שבלי סנקציה הם לא יעשו זאת.

למעלה