שימוש בכוונה בצורה קלה ופשוטה

שימוש בכוונה בצורה קלה ופשוטה ../images/Emo45.gif

ליצור תמונה של מציאות רצויה. ואז ליצור כוונה ליצירת המציאות הזאת. להחזיק כוונה: מיקוד, בהירות, לאורך זמן. שאלות שלי לגבי כוונה: איך לשפר את היכולת שלי ליצור כוונה ולהחזיק אותה? האם זה קשור ביכולת דמיון משופרת? האם כוונה מוחזקת בתודעה שלי כהחלטה או נובעת בכלל מהעוצמה האישית שלי, ולא קשורה במילים או במחשבות? מה קורה עם כל הדברים שאני מתכוונת אליהם בלי לרצות, ומגשימה. איך מפסיקה את זה? כלומר יוצרת מצב שיודעת גם לכוון את הכוונה שלי לאן שרוצה, לא רק להחזיק אותה מבלי לבחור? איך זה קשור להצבת מטרות והגשמתן? נשמע קשור מאד אבל, איפה שם נכנסת הכוונה? איך זה קשור ברצון? אני רוצה גלידה נניח. איך זה קשור בכוונה שלי. נראה לא ממש קשור. אחד זמני כזה ורעוע ומגיע מהטפיל סביר, ואחד בא מהבפנוכו?

yom

New member
כוונה

תלוי למה את קוראת כוונה - אם לזה שברגע מסויים "מתחשק" לך משהו נאמר, לצאת לריצה קלה 3 פעמים בשבוע, ואחרי פעמיים שרצת מתחשק לך לא לרוץ יותר כי...(אלף ושתיים סיבות מצויינות ללמה לא), אז מדובר בכל מיני חשקים שלובשים הגדרות יפות כמו כוונה ורצון והזמנה של המציאות ומילים יפות אחרות. חשקים הם לא כוונה, זה ברור. כוונה זה כוח. זו אנרגיה שאנחנו עשויים ממנה והיא גם חיצונית לנו. מודעת לעצמה. כוח הכוונה הוא הכוח הבסיסי והמשמעותי ביותר בחיים, לפחות לפי התפיסות השאמאניות שקרלוס קסטנדה תיאר. "כוונה בלתי מוטה" - מושג שמדבר על היכולת של המכשפים להתכוון, להשתמש בכוח הכוונה באופן רצוני. קצרה היריעה מלהרחיב בנושא, אבל כדי להפוך את זה לפרקטי יותר - במעברים הקסומים, הסדרה הבסיסית היא סדרת הכוונה. לכוח הכוונה יש נטייה לנזול מהמרכזים האנרגטיים לתחתית הביצה המאירה. הסדרה הספיציפית ומעברים רבים נוספים, אוספים חזרה את כוח הכוונה למקומו, זה השלב הראשון ביותר בהתכוונות. כידוע לך מעשי הכישוף של המכשפים לא עסקו בערבוב של זוחלים בסירים רותחים, אלא ביכולת להשפיע על המציאות, בשליטה בנקודת המאסף שלהם ושל אחרים. את זה הם עשו בעזרת כוח הכוונה. ממנו מורכבת העוצמה האישית. ועוד אפשר לומר שהרבה יותר קל לחוש את כוח הכוונה מלדמיין או לקרוא עליו.

שאלה

בהנחה שאתה אכן מתרגל אותם, האם תרגול המעברים הקסומים של סדרת הכוונה השפיע על האופן שבו אתה משתמש בכוונה שלך היום? (תודה על ההשקעה בתשובה
)

אלישיר

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

בעזי"ת אי אפשר לדבר על כוונה בעזרת מונחי היומיום. היא פשוט לא נמצאת שם. נכון שאחרי ש..., אפשר להבין בדיעבד שכל שעושה האדם, כולל זה המודרני, הרי הוא בכח כוונתו. אולם, למרות המשמעות של ההבנה הזו, לאו בהישג יד לדבר ולחשוב את הכוונה. כשיש כוונה, אז אפשר לחשוב ולדבר אותה, לומר משפט בעל כח. בלעדי הוצאתה מכבלי ניוונה, ולולא טיפוחה, דומה הדבר ללשבת בבית ולהחזיק את ההגה הדמיוני של המכונית, וכך לנסוע אל מחוז חפצנו. כפי שאמר יום, מוטב לתרגל תחילה את סדרת ההתכוונות, ולחכות שהתרגול יגיע לסף מסוים. משם והלאה, כל הדיבורים כבר אינם דיבורים אלא מפה, וכך הם אמורים להיות. עוד נקודה היא, שהתרגול אמור לתת גם בסיס יציב ואיתן, כלומר גוף חזק כפלדה. לא כדאי לתת לעפיפון חסר עוגן לצאת אל הרוח. שקית סנדוויץ, לא תצלח להכיל מים רבים.

L i z a r d

New member
תשובה לחלק מהשאלות

הכוונה לא תלויה בדמיון, מילים או מחשבות. אלו הם כלים שאפשר לשים בהם את הכוונה אבל זה לא הכרחי לרוב.

L i z a r d

New member
היא עומדת בפני עצמה

אבל יש השפעה למידת הכוח שלה/לכוח שעומד מאחוריה (אני לא יודע מה יותר מדויק לומר). וגם ליכולת להשתמש בה.

charlila

New member
טעות שלך - אל תתחילי מתמונת מציאות

רצוייה; זה לא עבודה לטירונית שעוד לא יודעת אפילו מה היא רוצה. התחילי מלהבהיר לעצמך מה את רוצה באמת באמת באמת מהמקום הכי עמוק בך. תרגיל: בקשי ממישהו שאת סומכת עליו שיפתיע אותך כמה פעמים ביום ויגיד "עכשיו"! ןאז תעשי שני דברים: 1. קפאי (בתנוחה שזה תפס אותך, למשך דקה לפחות, והמרבה משובח) 2. בעודך קופאת, (תוך כדי המעבר מתנועה לקפיאה) הגידי לעצמך: "אני רוצה"... (והשלימי את המשפט). אם אין מישהו כזה, בקשי ממישהו שאת סומכת עליו פחות לכוון לך שעון מעורר לשעה אקראית בלי שתדעי, וכך כמה פעמים ביום. אחרי שיעלו לפחות שלושה רצונות, קיימי דיון (עם עצמך, עם אחרים, גם אני לרשותך בקטע הזה), שפרי ניסוחים, והתחילי להגיד את המשפטים בזמן אקראי כמה פעמים ביום.

keoser

New member
כוונה

אני אתחיל עם ההגדרה הבסיסית שלי לכוונה, מרגיש לי הולם. בשביל לעשות משהו, את זקוקה להתכוון לעשות אותו. אם את רוצה להרים כפית, את צריכה להתכוון להרים את הכפית, ואז תעשי את זה. בשביל ללמוד משהו, את צריכה להתכוון להתכוון ללמוד את המשהו, ואז תתחילי ללמוד אותו. מעצם הכוונה שלך לשלוח אהבה, את כבר בעצם שולחת אהבה. בעיניי, מעצם *הכוונה* שלך לעשות משהו -- הוא מתבצע ברבדים מסויימים. עם הזמן, יותר ויותר חלקים שלך נרתמים לבצע את המטרה הזו. הקשר (בעיניי) למטרות: רציתי ליצור לי מטרות שאני רוצה להגשים בזמן הקרוב. אחת מהן היתה להיכנס לקורס מסויים, והרחיב את הידיעה שלי בנושא מסויים בשביל לקבל תמורה מסויימת. אז העירו אותי קצת -- הייתי יכול לקבל את התמורה הזו בהרבה דרכים אחרות --> יותר כייפיות ומהנות! הגעתי למסקנה שבשביל ליצור לעצמי מטרות, קודם רצוי שאני אדע למה אני רוצה את המטרות לפני זה. בכל מקרה, ברגע שאת יוצרת מטרה מסויימת, הרי את מתכוונת לעשות את המטרה הזו. מעצם הכיוונון שלך, כמה שיותר תתכווני לבצע את המטרה, יותר אנרגיה וחלקים בך יושקעו במטרה. בעיניי כוונה זה משהו שמתחיל בתודעה, כמחשבה (מודעת או לא מודעת), ואז פשוט את יוצקת אותו לתוך המציאות שלך. רוב האנשים בכלל לא מודעים שזה מה שהם עושים. היציקה יכולה להתבצע יותר במודע, כמו שאמרת ע"י שימוש בדימיון בכדי לקרב את המטרה, להכריז בפני היקום *אני רוצה לעשות את זה*, אז תקבלי עזרה ברבדים מסויימים וגם את שולחת את המסר הזה לאנשים אחרים! לדוגמא אם תחשבי כל היום על כמה רע לך, תמשכי אלייך אנשים שמרגישים רע. אם תחשבי על כמה טוב ומופלא לך, תפגשי אנשים שמרגישים טוב. פשוט תמשכי את זה מהיקום. המחשבות שלנו נשלחות ליקום בכל שניה ושניה. אולי פתאום תפגשי מישהו שרוצה לבצע את אותה המטרה, ותחברו יחדיו? רצון בעיניי זה פשוט משהו שאת רוצה. זה יכול להגיע מכל מקום בך, אולי את *רוצה* כסף בכדי לשרת מטרות שיש לך? ברגע שיש לך רצון, ואת מחליטה (במודע או לא במודע) להגשים אותו -- את מתכוונת תוך כדי התהליך לבצע את זה. כמה שהכיוונון יהיה יותר "עוצמתי" אז תוכלי לבצע את המטרה ביתר קלות. אני יכול להגיד לך מהניסיון שלי, שברגע שאני מחליט להתכוונן לעשות משהו, אני ממרכז יותר ויותר חלקים שלי שנמצאים בסביבה, ממש את כל העוצמה שלי, לבצע את אותה מטלה, תהיה אשר תהיה. את יכולה להשתמש במדיטציות מסויימות לכוון יותר ויותר חלקים לעשות משהו, להביא לפה מציאות מסויימת.. אני יכול לתת לך כמה מדיטציות בשביל זה מספרים/כאלה שקיבלתי שעוזרים ממש בקלות. זה מה שאני עושה בכל מקרה כשאני מרגיש שאני רוצה לעשות משהו. לפעמים ד"א את מרגישי חלקים בך שמתנגדים ליצירה של אותה מציאות בעזרת הכוונה, אז את פשוט יכולה להתמיר אותם לאט לאט. מרגיש לי שההודעה קצת מפוזרת, פשוט "כוונה" עובדת בעיניי בכ"כ הרבה רבדים ואפשר לעשות איתה כ"כ הרבה דברים מופלאים, רק מעצם הכוונה/רצון לבצע אותם. ככה אני תופס כוונה היום, מקווה שעזרתי לך :) באהבה, יוסי :)

keoser

New member
קראתי את ההודעה של אוהד

ואני מסכים איתו לגבי העובדה שכוונה זו אנרגיה שאני מרגיש. לא במודע, ניסיתי להסביר לך על האנרגיה הזו ולעזור לך להבין איך להשתמש בך. שימי לב שההודעה כתובה מהניסיון האישי שלי והרגשות שלי בנושא. :) באהבה, יוסי :)

yom

New member
מצד שני לא מספיק להתכוונן כדי

להרים את הכפית... אז מה גורם לכפית להתרומם?

keoser

New member
שאלה מנחה ../images/Emo6.gif

עוצמה? :) כוונה היה רק חלק אחד מתהליך יותר גדול, לזה התכוונתי. אם כך אתה מתייחס לעוצמה הרי שאתה מגדיר הרבה סוגים של עוצמות, לא? (הרמת משקולות, חשיבה, ריפוי וכו') אלא אם אתה טוען שיש לאנשים את אותה עוצמה בעצם והם רק משתמשים בה בצורה שונה? בעצם אני שואל איך את מגדיר עוצמה.

yom

New member
אפשר להגדיר למשל

בתור, היכולת להשתמש בכוונה בכל מקרה לא ענית לי לשאלה, או שענית בשאלה אחרת יותר נכון

keoser

New member
צודק, עניתי בשאלה אחרת :)

אתה זקוק לכוח מסויים (במקרה הזה שרירי), בשביל להרים את הכפית. בשביל להשתמש באותו מקור כוח, אתה זקוק לעוצמה/כוח מסויים שינתב את היכולת השרירית שלך. ככה מרגיש לי כרגע, בכל אופן.

למעלה