שימוש בטופמקס

שימוש בטופמקס

שלום לכולם בני בן שנתיים סובל מפרכוסים , עדיין לא מאוזן אנחנו נותנים לו טופמקס 50 מ"ג פעמיים ביום ו4 טיפול ריבוטריל. הנוירולוגית שלנו הזהירה אותנו מפני בעיות בחום גוף ואכן חום הגוף שלו די גבוה, היא (הנוירולוגית) כרגע בחו"ל ואני לא יכולה לשאול אותה.. האם משהו מכיר / סובל מתופעה דומה? מה עושים כשהחום ממש עולה (מעל 38)? האם בגלל תופעה כזאת יש צורך להחליף את התרופה? תודה מראש פני

qt1

New member
פני אשכנזי ברוכה הבאה../images/Emo24.gif

אני ממליצה לך בחום לפנות לביה"ח/מרפאה בה בנך מטופל ולשאול את השאלות נוירולוג אחר שנמצא , אני מניחה שישנן תשובות לשאלותיך אך לי הן אינן ידועות לצערי. במקביל אני מפנה את שאלתך לאתי אברהמי , אחות מוסמכת אחות מוסמכת במקצועה, אחות אחראית במרכז הרפואי תל-אביב. צר לי על שאינני יכולה לעזור מעבר לכך , את יותר ממוזמנת להשאר איתנו לשתף אותנו ולהשתתף איתנו...

חייםלוי

Member
מנהל
חיפשת קצת באינטרנט על טופומקס

ומצאתי הרבה חומר אבל לא על הקשר בינה לבין חום. כדאי באמת, כמו שאמרה קיוטי לפנות לביה"ח ולשאול.

סובל מפרכוסים

אם נוירולוג בחול, יש רופא ילדים שיכול בהחלט לסייע. בטוחה שבמרכז הרפואי בו מטופלים יש יותר מנוירולוג אחד
חום אצל ילד בגיל זה שכיח מאוד. כל אפצ'י קטן יכול להעלות חום. אצל ילד בגיל זה חום 38 הוא לא משהוא חריג. לא צריך להכנס ללחץ מיותר. מורידים חום כמו בכל מחלה ויראלית, מקלחת פושרת, תרופה להורדת חום, הרבה שתיה. מה שחשוב לא לתת לחום לעלות מעל 40
חשוב עוד יותר להתנהג אל הילד רגיל. לא להראות לו ש"אנחנו לחוצים" זה יקנה לו ביטחון. בתקווה שבזמן כתיבת שורות אלו החום ירד.

qt1

New member
../images/Emo24.gifיופי לקרוא ו../images/Emo51.gif לאתי

פני,מה לגבי פניה לנוירולוג מחליף ולו רק כדי להתיעץ? שיהיו הרבה בשורות טובות...

הנוירולוגית שלנו חוזרת ביום שני הבא

עד אז אני מקווה שנסתדר, הלכנו אלה באופן פרטי כך שאין לה מחליף במסגרת הזאת, אם יהיה צורך אני באמת יפנה לרופא ילדים.

qt1

New member
פני ../images/Emo24.gif

אני לא רוצה להיות חטטנית, זו סתם תהייה... אתם שייכים בוודאי לאיזושהי קופ"ח , אתם לא רוצים להיבדק ע"י נוירולוג של קופ"ח? ידוע לך שיש אפילפטולוגים שתחום התמחותם הוא אפילפסיה? זה יפה וטוב שאתם יכולים להרשות לעצמכם רופא פרטי, אבל כשיש ילד צעיר בבית עם התקפי אפילפסיה רצוי שתהיו מחוברים לנוירולוג נוסף כשהאחד יוצא לחופשה ,אולי כדאי לך להתקשר לאי"ל באזור מגורייך לשאול שאלות על אפילפסיה , אני בטוחה שישמחו לתת לך כל מידע שאת רק רוצה
סניף ירושלים: 02-5000283, 02-5371044 סניף תל אביב: 03-5255671 סניף חיפה: 04-8515299 כל החלטה שלך תכובד כמובן , אני רק תהיתי ובחרתי לשתף אותך אבל רצונך כמובן כבודך... ליל מנוחה

שלום לך

את ממש לא חטטנית... לבן שלנו - גלעד יש בעיות נוספות פרט לאפילפסיה לגלעד יש פיגור פסיכומוטורי קשה והוא ילד מאוד פגוע, אפילפסיה שכיחה במקרים כאלו. את האפילפסיה גילינו רק לפני 3 חודשים (בעבר הרחוק עשו לו EEG שיצא תקין) , אנחנו במעקב אצל הנוירולוגית הזאת לא כי אנחנו רוצים - כי אנחנו צריכים... וכרגע כשיא נמצאת בחו"ל אין לי כ"כ טעם ללכת למשהוא שלא מכיר את המקרה של גלעד, מה גם שאני מעדיפה ללכת למשהו שמומחה למקרים כאלו כי גלעד מקבל תרופות נוספות פרט לטופומקס. לעניינו, אתמול גלעד חזר מהגן עם 39.4 מעלות וכמובן רצתי איתו לרופא ילדים שלנו שאבחן שיש לו דלקת ריאות (הוא מלא ליחה ומשתעל מאוד באופן כרוני וסובל המון מדלקות ריאה) והחום הגבוה נובע מהדלקת ריאות ולא מהטופומקס, הבעיה כרגע שקשה להוריד לו את החום בגלל הטופומקס וצריך לעשות לו אמבטיות פושרות וארוכות כי האקמול לא כ"כ משפיע. הבוקר הוא קם במצב הרבה יותר טוב. פני

S E M 151

New member
../images/Emo24.gif

מסכנון קטן, דלקת ריאות זה נוראי, הם כאלו חלשלושים ולא מוצאים את עצמם במצב הזה בדר"כ. שירגיש טוב. וגם אתם!

למעלה