שימוש בטאבלט

ilerekh

New member
שימוש בטאבלט

שלום לכולם,

כמאמן חדש אני מעוניין תמיד להשתפר ולהתקדם כמיטב יכולתי ולהעניק למתאמני את המירב שאני יכול, מצאתי שטאבלט יכול לענות על הצורך שלי לרשום בצורה מסודרת ומהירה במהלך מפגש עם מונח או מתאמן ובכך לאפשר לי לקדם לא רק את כישורי אלא גם את הסביבה הלוגיסטית שבה מתרחש האימון על מנת להגיע לתוצאה הכי אפקטיבית למתאמן.

האם יש כאן מאמנים נוספים שמשתמשים כרגע או שניסו להשתמש בטאבלט בתהליכים אימוניים ויכולים להמליץ לי על מכשיר ספציפי שבטווח מחיר סביר יאפשר לי מהירות וקלות הקלדה יחד עם גודל ומשקל נוחים לנשיאה וחדות מסך שתאפשר לי לקרוא שני מסמכים על אותו מסך?

האם יש כאן מאמנים שנתקלו בהתנגדות כלשהיא מצד המתאמנים שלהם להכנסת אמצעים טכנולוגיים לתהליך התיעוד?

אמונה 28

New member
יתרונות מול חסרונות

כמתאמנת, דעתי אינה חתוכה בקשר לשימוש באמצעים טכנולוגים בתהליך אימון:
מצד אחד, אני חושבת שלי אישית - היה קצת מפריע לדעת שהכל מתועד באמצעים טכנולוגיים, כי זה יכול "לקרר" קצת את האנראקציה והדינאמיות שבתקשורת הספונטאנית וכן, אין אפשרות לתעד כל כך את כל מה שקורה בין השורות...
מאידך, כפי שציינת, יש בתיעוד המיידי, אקט מקדם ומחייב- לשני הצדדים, שהופך את התהליך למשהו מאוד ברור ומוגדר. אני אישית, חשבתי על פונקציית התיעוד, כמתאמנת. כי זה מאפשר לשמר את המידע לפרק זמן ארוך ויש "לאן לחזור" במידה ומרגישים צורך.

בהצלחה רבה!

ilerekh

New member
תיעוד מיידי

תיעוד מיידי יכול להגיע גם בכתב שהרי מאמן לרוב רושם במהלך פגישה, אני מנסה למצוא פיתרון שיאפשר לי לתעד במהירות דומה לכתב יד ויהיה יותר קריא לאחר מכן מאשר כתיבה מהירה.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
טבלט

ראשית, ברוך הבא לפורום

כדאי לקרוא את כללי הפורום למעלה כדי להשתלב באופן חלק.
ולשאלתך - לא ניסיתי להשתמש בטלבט לתיעוד פגישות, יש לי אייפד, אבל אני מוצאת שלא ממש נוח להקליד עליו במהירות, ועם מקלדת חיצונית שיש לי העניין מסורבל. כך שלא ברור לי מה היתרון של הטבלט כאן - באותה מידה היית יכול לקחת לקחת לפטופ או מחשב רשת קטן. אני רושמת במהלך הפגישה בבלוק צהוב רגיל, כי הזיכרון שלי לא מאפשר לי לסכם אחר כך. מעולם הלקוחות לא התלוננו. לפעמים שאלו למה אני רושמת דבר אחד ולא דבר אחר, והסברתי. אני רושמת משפטי מפתח פה ושם, לא מנסה לסכם את מהלך הפגישה תוך כדי - אני חושבת שזה היה פוגע בקשב שלי ובמהלך הפגישה.

להסתכל על המתאמן או על הטבלאט

רואים היום די הרבה את התופעה שמסתכלים על המסך או דף הכתיבה במקום על האדם שמולך (גם אצל רופאים).
אני לא אוהבת זאת. זה חוצץ בין איש המקצוע לבין הלקוח.
אני מסוגלת לכתוב בכתב יד מבלי להסתכל על הדף. נכון שאחרי המפגש צריכה די מהר לסכם, כדי שאוכל להבין את הכתוב.
אם יש לך יכולת להקליד בשיטה עיוורת - מצויין, אבל אז תחסר האפשרות לדבר עם הידיים, או לפחות יד אחת.
יש המקליטים את המפגשים, כמובן בהסכמת המתאמן, אך לדעתי זה פוגם. לוקח זמן עד שהמתאמן שוכח ולא מדבר אל המכשיר.

גם אני מתלבטת עם זה

מצד אחד נמאס מהררי הנייר. חשוב לי לכתוב בפגישות כי הרבה פעמים החומר מהפגישה הקודמת הוא נקודת מוצא מצוינת לפגישה הבאה, ואין מצב שאני אזכור הכל מכל פגישה. גם אין לי זמן לכתוב אחרי הפגישה - זמן קצר עד לפגישה הבאה, ואני צריכה הפסקה.

אני חוששת מהעניין של הקלדה בפגישה. אפילו שאני מקלידה עוור ולא צריכה להביט במסך. עדיין נראה לי שזה מפריע יותר מכתיבה רגילה.

אין לי תשובות...

nlobak

New member
אמצעים טכנולוגיים לתהליך תיעוד

יש 2 דברים עיקריים אותם אני עושה בעצמי, אולי יתאים גם לך:
1. מקלידה את כל מה שרשמתי ועוד חוויות שלא הספקתי לרשום בכתד יד במהלך המפגש - ישר עם סיומו, כך אני גם לא עסוקה בזה יותר מדיי בזמן המפגש וגם הכל עוד טרי בראש.
2. משתמשת בתוכנה ייעודית לצורך כך - תוכנה שפיתחתי בייחוד בשביל מאמנים לניהול כל הידע, המתאמנים, הכלים וכו'. (סורי שזה נשמע כמו פרסומת, פשוט אני אפילו לא מכירה תוכנה אחרת בשוק שיכולה להתאים וזה באמת מה שהכי עוזר לי).
אני בכוונה לא מפרסמת כאן לינק, כי ניראה לי שזה נגד כללי הפורום, אבל אם תרצה לשמוע יותר אתה מוזמן לשלוח לי הודעה פרטית כאן.

אמונה 28

New member
עט הפלא

יש את עט הפלא, כותבים בכתב יד על דף ומחברים למחשב והוא ממיר לכתב ממוחשב.
לא ניסיתי את זה, רק ראיתי פרסום.

למעלה